perjantai 13. lokakuuta 2023

Tiny Toon Adventures Cartoon Workshop


Games Beaten:
400/709
Genre: "Animation"
Goal: Create a Animation

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 3/10

Saatat ehkä huomata, että Cartoon Workshopin hahmot näyttävät tutuilta. Tämä johtuu siitä, että saimme puhuttua Tiny Toon -sarjan hahmot mukaan tähän näyttelemään.
Veli Vemmelsääri, Viivi Vemmelsääri, Verneri, Topi Sorsa, Calamity Coyote, Little Beeper ja Montana Max ovat täpinöissään, että pääsevät valokeilasi alle. He arvelevat, että tämä on huippumahdollisuus...anteeksi keskeytys, minulle ojennettiin juuri muistio.
Hmm, aivan... pahoittelut, mutta Montyn agentti kertoi juuri, että Max vaatii nimen muuttamista Montana Max Cartoon Workshopiksi tai hän ei esiinny ollenkaan. Erittäin mielenkiintoista, kuinka ratkaisisit tämän kaltaisen ongelman?
Toisaalta olisi mahtava saada tälläinen lahjakkuus mukaan tuotantoon ja saada kaikki huipputähdet samaan aikaan mukaan. Taas toisaalta, kyseessä on vain Montana Max.
Joten tervetuloa Tiny Toon Cartoon Workshopiin jota tähdittää kaikki muut paitsi Montana Max.

Huh, 400 NES-peliä pelattu läpi! Taas on monenlaista peliä mahtunut tämän ja viime tasaluvun välille. Ystävät ja muut tutut olivat myös erittäin aktiivisia valitsemaan minulle pelejä. Valitsin itse tälläisen hieman erikoisemman pelin komistamaan tätä tasalukua. 
NESillä animaation tekemistä, todella eksoottista. Pelissä ei ole muuta pointtia kuin tehdä itse hauskoja animaatioita käyttäen Tiny Toon -piirretystä tuttuja hahmoja. Harmillisesti omia teoksia ei saanut mitenkään tallennettua ja upeat luomukset katosivat bittiavaruuteen heti kun sammutti konsolin :(



Hieman kankea käyttöliittymä meinasi saada meikäläisen raapimaan päätäni kun en meinannut saada mitään aikaan. Aikani testaillessani kaikenlaista, alkoi homma hahmottumaan. Voin vaan kuvitella mikä turhautuminen on ollut 90-luvun muksuilla tämän pelin kanssa.
Tuskin ovat montaa minuuttia jaksanut tutkailla miten animaatioiden luominen toimii. Eiköhän hetken päästä ruudulla komeillut Turtles tai Mario -pelit.
Kun animaatiota alkaa luomaan, täytyy aluksi valita muutamia hieman perusjuttuja kuten minkälainen miljöö olisi hyvä omaan luomukseen. Valittavana on kahdeksan erilaista taustaa ja yksitoista yksiväristä taustaa. 
Hieman laiskaa laittaa vain yksivärisiä taustoja valittavaksi, sillä en edes keksi mitä kiinnostava moiseen saisi aikaan. Kun pelin ainut idea on tehdä animaatiota, olisi voinut olla enemmän kunnon taustoja.
Kun mieleinen tausta on valittu, täytyy valita hahmo tai hahmot ketkä seikkailee animaatiossa. Maksimissaan ruudulla pystyi olemaan kaksi hahmoa. Hahmot ovat perinteistä Tiny Toon -osastoa ja itse valitsin tietysti Topi Sorsan koska hän on mahtava hahmo!
Hieman kummallisesti hahmojen erilaiset liikeanimaatiot on lukittu tiettyyn taustaan. Toki hahmoja voi käyttää missä taustassa haluaa, mutta hieman omituiselta näyttää jos Topi Sorsa uiskentelisi asfaltilla :D
Tämäkin ratkaisu on hieman kyseenalainen, olisi voinut olla huomattavasti enemmän animaatioita mitkä eivät rajaudu mihinkään tiettyyn taustaan. 
Animaatioon pystyi lisäämään tekstiä ja valmiita vaihtoehtoja onkin reilusti. Pienoinen pettymys oli, että tähän ei voinut itse kirjoittaa mitään puhekuplia. Minulla olisi ollut melko hyviä ideoita tätä varten... :D
Eihän animaatiot ole mitään ilman musiikkia ja äänitehosteita. Äänitehosteita en kuitenkaan jaksanut käyttää ja tyydyinkin vain musiikin valintaan. Käytin yhtä hauskaa efektiä, mikä sisälsi ääniefektin joten ei ollut tarvetta muille.
Biisivaihtoehtoja löytyy vain viisi kappaletta, mutta onneksi joukosta löytyi omaan animaatioon sopiva styge!




Animaatio luodaan ihan perinteisesti aikajanaa käyttäen. Tässä pystyi ihan frame kerrallaan liikkumaan ja laittamaan asioita juuri siihen kohtaan kuin halusi. Kun pelin kontrolleista sai paremmin kiinni, animaation tekeminen oli ihan mukavaa hommaa.
Heti alusta asti oli selvää, että käytän vain yhtä hahmoa animaatiossani. Selailin Topin erilaisia liikeanimaatioita ja veneellä soutaminen näytti sille, että siitä saisi ammennettua jotain kiinnostavaa.
Hieman tuurilla sain animaation sen pituiseksi, että valitsemani kappaleen looppi loppuu juuri täydellisellä hetkellä :D
Harmi kuitenkin kun käyttöliittymä on niin kankea, hieman tahmeaa oli animaation luominen. Kyseessä on kuitenkin NES, joten annetaan se anteeksi.
Lopuksi vielä esittelen uskomattoman vaivannäköni tuotoksen. Nauttikaa, olkaa hyvä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti