perjantai 1. syyskuuta 2023

Harlem Globetrotters


Games Beaten:
386/709
Genre: Sports
Goal: Win a Single Game (Rookie Difficulty)

Arvosana: 4/10
Vaikeusaste: 2/10

Tämä itselle outo nimi sattui silmään kun pläräsin pelilistasta seuraavaa peliä. Pikaisella Googletuksella kyseessä on näytös koripallojoukkue. Matsissa yhdistellään urheilun lisäksi teatteria ja komediaa.
Ihan mielenkiintoinen konsepti mikä ei harmillisesti toteudu tässä pelissä laisinkaan. Ihan perus koripalloa ja sieltä heikoimmasta päästä NESin kirjastossa.
Grafiikat olivat ihan ok jos ei ota huomioon alkuvalikossa/loppukuvassa näkyvää omituisen näköistä pelaajaa. Muuten tämä olikin sitten todella kankeaa touhua.
Läpäisytavoitteena on vain voittaa yksi matsi tietokonetta vastaan.

Valittavana on kaksi joukkuetta; Globetrotters tai General. Tietysti pelasin Globetrotterssilla vaikka en siitä mitään tietänytkään. Kuulosti hauskemmalta ja se oli suoraan valittavana :)
Seuraavaksi valittiin onko joukkueessa yksi vai kaksi ohjattavaa pelaajaa. Valitsin yhden kun en oikein tajunnut ideaa. Ilmeisesti kahdella olisi voinut vähentää edestakaisin juoksemista kun hallittavat hahmot on molemmissa päädyissä kenttää.
Vaikeusasteen valinta onkin seuraavaksi, Rookie tai Pro. Pelin läpäisyyn riittää Rookiella pelaaminen joten sillä mentiin!
Viimeisenä sitten erän pituus jonka sai halutessaan muuttaa 12 minuutista yhteen minuuttiin :D Tämähän oli varsin nautinnollista, minuutin erät, ai että.



Sitten itse pelin kimppuun. Kun valitsin vain yhden pelaajan ohjastamisen, pelin tiimellyksessä oli jatkuvasti tilanteita, että ei oma ukkoni ollut lähelläkään palloa. Omat tietokoneen ohjastamat tiimiläiset yrittivät kyllä kovasti tehdä jotain, mutta harvemmin ne mihinkään pystyi.
Aloitukset olivat mahdottomia voittaa, en onnistunut kertaakaan. En vain löytänyt oikeaa ajoitusta, että pallon olisi saanut läiskäistyä omalle puolelle. Hankaloitti huomattavasti kun vastustaja sai aloituksesta pallon omalle joukkueelleen ja ennen kuin itse pääsi tekemään koreja, se täytyi varastaa itselleen.
Vastustajan pelaajat ovat erittäin kovia tekemään koreja, 8/10 heitosta onnistui. Näin kävi jopa kolmen pisteen rajalta. Itselläni ei korien tekemisessä sen kummempaa taktiikkaa ollut, roiskin suoraan menemään kun sain pallon. 
Pelissä on sellainen hyvä juttu, että vaikka miten kaukaa heittää, pallo automaattisesti osuu koriin. Peli sitten arpoo, meneekö se sisään vai ei. Yllättävän isolla prosentilla palloja meni sisään!
Muutaman kerran kokeilin donkkaamista kun sattui hyvä tilaisuus tulemaan, mutta roiskaisut olivat paljon huvittavampia.



Hieman tuurillakin voitto napsahti roiskaisujen ja pallonryöstöyritysten vuoksi. En tiennyt mistä napista pallo ryöstetään pois vastustajalta, rämäsin vain kaikkia nappeja ja joskus se onnistui :D
Useamman pelin se vaati, mutta viimein pääsin viimeiseen erään pienessä pistejohdossa. Muutamat pallon ryöstöt ja koria kohti roiskaisut - ei minuutin erässä oikein hirveästi ehdi muuta tekemään.
Erän loppupuolella heittelin koreja ihan mistä sattuu, välillä ihan omasta päädystä asti. Pakko oli saada pisteitä tehtyä!
Tietokone jostain syystä kädetti koreja tässä viimeisessä erässä, mikä oli todella kummallista. Aikaisemmissa peleissä kuitenkin mestarillisia koreja saanut aikaan.
Peli päättyi lopulta 12-8, hyvä meidän tiimi!




Onneksi tämä oli tälläinen pikapeli, joku kunnon turnaus kyseistä koripallopeliä olisi ollut mielenterveydelle vaaraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti