keskiviikko 30. elokuuta 2023

Jeopardy! Junior Edition


Games Beaten:
384/709
Genre: Party
Goal: Win a Single Game

Arvosana: 5/10
Vaikeusaste: 3/10

Rare teki sen taas! Peli kärsii samasta ongelmasta kuin Wheel of Fortunen nuoremmille tarkoitettu versio; se on liian hankala. Liikaa kysymyksiä mitkä olisi selkeästi kuulunut aikuisten versioon.
Näin Suomalaisena tähän sai vielä ekstra vaikeusastetta kun ei ihan tuo Amerikan historia ole täydellisessä muistissa. Sentään tässä on vastapainona todella helppojakin aihe-alueita.
Itse pelin ideasta en tässä ala sen tarkemmin selittämään kun sen olen jo aikaisemmin tehnyt, mutta tämä toimii ihan samalla tavalla kuin aikuisten versiokin.
Pelin alkuvalikossa hahmoja selaillessani huomasin yhden tytön spriten näyttävän siltä, että hänet olisi kertaalleen kaivettu haudasta pelailemaan Jeopardya. Muiden hahmojen valintaa ei tarvinnut sitten edes miettiä, kuolleella likalla mennään!
Itse asiassa muutama muukin hahmo näytti kertaalleen kuolleelta tai muuten vain vinksahtaneelta. Tämähän on vain positiivista, vinksahtaneet, hieman oudon näköiset hahmot ovat mieleeni.




Peli otti minulta luulot pois heti alkupuolella muutamalla todella kiperällä aihe-alueella. Amerikan historia ja vanhat TV-sarjat eivät ihan lähtenyt ja en uskaltanut vastailla juuri mihinkään kysymyksiin ettei rahat mene miinukselle.
Jeopardyssa on vielä aika tarkkaa, että sana tai lause kirjoitetaan oikein. Olin todella suolainen kun minulta evättiin rahat "kirjoitusvirheen" vuoksi. Kysymyksessä oli, että "mikä pyöreä syötävä kuuluu aamiaispöytään?".
Vastasin tietysti, että "pancake", mutta ikea vastaus olisi ollut "pancakes". Kysymys oli vielä muotoiltu sellaiseen muotoon, että olisi tuo yksikkökin kelvannut. Hieman julmaa ja vielä tälläisessä lasten pelissä!
Joihinkin kysymyksiin jätin vain suosiolla vastaamatta kun kirjoitusasu oli hieman hakusessa. Osasin kyllä lausua vastauksen, mutta kirjoitus oli niin ja näin. Monet dollarit olisin menettänyt jos olisin mennyt näihin vastailemaan.
Tästä löytyi myös todella typerä "2word rhymes" -aihe alue. Tässä tarkoituksena oli keksiä kaksi samantyylistä sanaa jotka rimmasivat keskenään korvaten ruudulla näkyvät vinkit. Aivan jäätävän typeriä oikeita vastauksia enkä keksinyt näihin yhtään mitään. Ehkäpä jos äidinkielenä olisi englanti, olisi tähän saanut jotain aikaiseksi.
Daily Double -bonuskysymykseen ei hirveästi tullut dollareita tuhlattua. Tämä bonus saattoi siis löytyä mistä vaan jonkin aihe-alueen kysymyksestä randomilla. Ennen kysymyksen paljastamista täytyi päättää, millä summalla halusi lyödä vetoa ja sen summan sitten voitti oikein vastaamalla.
Yleensä heitin joko viisi tai kymmenen dollaria koska luotti itseeni ei ollut niin kova :D 




Yllättävän pitkään tätä sai pelata ennen kuin meni läpi. Muutaman tonnin voitoilla ei pitkälle pötkitty kun tietokonevastustajat tykittivät oikeita vastauksia kuin liukuhihnalta. Niin ja vaikeusasteena toimi oletuksena oleva EASY.
Millaistahan nöyryytystä HARD -vaikeusaste olisi ollut :D Yleensä selvisin kisan viimeiseen osioon jumbosijalla ja eihän siinä auttanut kuin iskeä kaikki massit pöytään ja toivoa, että itse vastaa oikein ja tietokonevastustajat väärin. Viimeisessä osiossa on mahdollista nousta viimeiseltä sijalta ensimmäiseksi jos käy hyvä tuuri ja on riittävästi kahisevaa. Eipä moista onnenkantamoista tullut kertaakaan.
Kun kyse on tälläisestä vanhasta NES -pelistä, datan määrä on rajallista mitä kasetille voi työntää. Tämä kääntyi loistavasti edukseni ja samoja aihe-alueita alkoi näkymään ruudulla yhä enemmän. Hieman laiskuuttakin Raren puolella on ollut, sillä näissä aihe-alueissa samat kysymykset ovat saman rahasumman alla. Ulkoa muistamalla onnistui isoja potteja voittamaan :)
Alkoihan se peli viimein sujumaan tämän ansiosta ja olinkin viimeisessä osiossa reilun kahden tonnin johdossa! Luotin siihen, että vastustajat eivät laita mitään järisyttäviä määriä likoon omista rahoistaan ja voitan ns. ilmaiseksi.
Heitin satasen pöytään jotta omia vaivalla keräämiäni rahoja ei mene liikaa hukkaan. Tietysti tällä kerralla tuli helppo eläin-aiheinen kysymys ja kerrankin vastasin oikein. Toinen kilpakumppaneistani vastasi myös oikein ja koska hän oli laittanut reilusti rahaa kysymykseen, voitti hän pelin. Ei Saatana, kerrankin pääsin todella hienosti tähän viimeiseen osioon ja se sitten murenee näin. Olisi vaan pitänyt uskaltaa laittaa enemmän rahaa kysymykseen.
Uutta yritystä tiskiin ja eikä aikaakaan kun olin jo viimeisen kysymyksen äärellä. Tällä kertaa tilanne oli herkullinen - itsellä reilu summa kahisevaa ja tietokonevastustajat lähes nollissa. Jostain syystä RNG päätti, että tietokonevastustajat koheltavat huolella. Toinen vastustajista ei edes päässyt yrittämään viimeistä kysymystä kun rahattomana ei siihen ole järkeä osallistua.
Tiesin jo, että olen varma voittaja koska vaikka vastustaja olisi laittanut kaikki rahansa peliin, ei hän olisi päässyt minun rahojeni ohi. Onneksi näin, sillä kysymys liittyi sisällissotaan ja juuri sillä hetkellä ei hirveästi tietoutta aiheesta löytynyt.





Turhan brutaali näin nuorten versioksi. Tuskin tätä on monikaan muksu jaksanut sen yhden kerran testailun jälkeen pelata. Rarella on huono tapa tehdä liian samankaltaisia vaikeusasteita nuorille ja aikuisille. 
Kyllähän tämän nyt kerran pelasi läpi, mutta eipä tarvitse toiste koskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti