sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Super Cars


Games Beaten:
372/709
Genre: Racing
Goal: Finnish 27 Tracks (3 Classes)

Arvosana: 2/10
Vaikeusaste: 6/10

Tuntuu siltä, että nämä jäljellä olevat ajelupelit ovat sieltä jätelaarin alimmista kerroksista. Luokatonta paskaa on tämäkin peli.
Pelin nimi "Super Cars" ei vastaa yhtään todellisuutta. Mielessä oli hieman toisenlainen kokemus. Hidasta ja tönkköä ajamista, ei vauhdin hurmasta tietoakaan.
Peli on siis lintuperspektiivistä kuvattu 27 kisan pläjäys. Graafisesta ilmeestä ja kuvakulmasta tuli hieman mieleen Micro Machines, mutta kaukana ollaan siitä.

Ajohommat on jaettu kolmeen eri ajoluokkaan ja jokainen niistä sisältää yhdeksän kisaa. Kisoissa täytyi tulla vähintään kolmanneksi tai muuten meno katkesi samantien.
Kun nämä yhdeksän kisaa on suoritettu onnistuneesti, siirrytään seuraavaan ajoluokkaan. Tässä välissä saa onneksi salasanan ja ei peliä tarvitse ihan täysin alusta aloittaa.
Kieltämättä erikoinen ratkaisu, että yhdeksän kisan putki täytyy suorittaa onnistuneesti jotta pääsee eteenpäin. Välillä tuon kolmannen sijoituksen saavuttaminen oli työn ja tuskan takana.
Kisat pystyi ajamaan missä järjestyksessä itse halusi mikä on pelin harvoja hyviä puolia.



Vaikka vähintään kolmanneksi täytyi tulla jotta meno jatkuisi, voitosta kannatti taistella kynsin ja hampain. Mitä paremmalle sijoitukselle selvisi, sai isomman voittopotin. Voitosta irtosi 20 000, toisesta sijasta 10 000 ja kolmannesta 5000 dollaria.
Rahaa voi törsätä auton paranteluun tai jos on saanut reilumman tukun kasaan, pystyi sijoittamaan täysin uuteen autoon. Autoja löytyy yhteensä kuusi kappaletta ja jostain ihmeen syystä myynnissä on myös auto, millä peli aloitetaan :D
Autoa täytyi korjata ja virittää jokaisen kisan jälkeen. Kisoissa kun tulee kolhuja ja polttoainetta kuluu, täytyy kaikki fiksata seuraavaa kisaa varten. Moottori, auton kori, renkaat ja tankkaus olivat neljä perushuoltotoimenpidettä jotka oli hoidettava. 
Aina näitä kaikkia ei tarvinnut huollattaa, sillä joissain kisoissa esimerkiksi renkaat kuluivat hitaasti. Jos jokin näistä petti kesken kisan, tuttu ja turvallinen Game Over ilmestyi ruutuun ja pääsi aloittamaan ajoluokan alusta.
Perushuoltojen lisäksi autoa pystyi virittämään jos siihen vielä rahat riittivät. Löytyi ohjaustehostinta, turboa, parempaa keskinopeutta, luistonestoa ynnä muuta mukavaa. Enimmäkseen tuli ostettua ohjaustehostinta ja parempaa keskinopeutta. 
Jännä, että nämä piti jokaisen kisan jälkeen ostaa uudelleen, vaikka ajaisi samalla autolla. Huomasin vasta pelin loppupuolella turbon hienouden ja olisin ehdottomasti ostanut sitä alusta saakka jos olisi tajunnut paremmin testailla.



Oikein pistää ärsyttämään kun muistelee pelikokemusta. Jos minulla olisi aito pelikasetti tästä pelistä, olisin varmaan heittänyt sen ikkunasta pihalle pelaamisen aikana. Buginen, epäreilu ja ei millään tavalla miellyttävä pelikokemus.
Ehdottomasti ärsyttävin asia tässä oli muut kilpakumppanit. Niiden keskinopeus on aina hitaampi kuin pelaajan, mutta ongelmaksi muodostui ohitustilanteet. Auton ohjaus on liian herkkä ja jäykkä yhtä aikaa, todella hankala selittää tätä ohjattavuutta.
Jos vastustaja törötti lähes keskellä tietä, oli todella hankala tehdä pieni korjausliike sivumpaan jotta pääsi ohi. Jos osui vastustajan autoon, oman auton vauhti hidastui ja jos osui laitaan, oman auton vauhti hidastui. Ajaminen oli uskomatonta töksähtelyä jatkuvasti. Tietysti pelaaja aloittaa jokaisen kisan viimeiseltä sijalta joten aina oli päästävä muiden ohi.
Myös ratojen suunnittelu ei ollut selkeästikään tehty tämän pelin oudoille kontrolleille sillä ne sisälsivät todella paljon mutkia. Isolla prosentilla käännös jäi joko liian myöhäiseksi tai sen teki liian aikaisin. Lopputulos oli kuitenkin sama; töksähtelyä.
Muut kilpakumppanit olivat myös kovia huijaamaan. Radoilla olevat öljyläikät ja vesilammikot eivät olleet heille mikään este, pystyi suoraan ajamaan ilman mitään ongelmia. Eivät he aina huijanneet, mutta monesti tätä tapahtui. Omalla kohdalla tämä ei tietenkään toteutunut ja välillä kävi niinkin, että vaikka ei edes osunut läikkään, auto pyörähti. Luistonesto pelasti onneksi tältäkin, sillä vesilammikoista ei enää pyörähtänyt lainkaan ja öljyläikistä pyörähdyksen jälkeen meno jatkui aina oikeaan suuntaan.
Yhdessä loppupuolen kisassa kävi todella hieno bugi - kilpakumppani onnistui jotenkin työntämään minun autoni seinän läpi ja olin huomattavasti muita autoja edellä. Kierros- ja sijoituslaskurit hävisivät näkyvistä. Ajoin kuitenkin huvikseni kierroksen ja maaliviivan ylitettyäni olin viimeisellä sijalla ja samalla kierroksella kuin aikaisemmin.



Todella hyvä, että tässä pystyi ajamaan kisat missä järjestyksessä halusi, sillä hankalimmat ensin ajamalla pystyi tasoittamaan rahatilannetta hieman helpommilla kisoilla. Huoltaminen oli kallista ja jos jatkuvasti sijoittui kolmanneksi ei rahat riittäneet kaikkiin huoltoihin. 
Ensimmäisessä ajoluokassa voittoja ropisi tiuhaan tahtiin ja aloinkin panostamaan parempiin autohiin. Onnistuin ajamaan niin hyvin, että hallussani oli kolmanneksi paras auto! Siirryin toiseen ajoluokkaan ja se ei mennytkään kerralla purkkiin. Eipä muuta kuin salasanaa sisään ja uudelleen yrittämään. Ensimmäistä kisaa aloittaessani huomasin, että autoni oli vaihtunut huomattavasti huonompaan.
Ilmeisesti tässä on haettu, että tietyillä autoilla ajetaan tiettyjä ajoluokkia. Tavallaan ärsyttävää, mutta tavallaan myös hyvä juttu jos ei ole onnistunut keräämään tarpeeksi rahaa parempaa autoa varten, nyt sen saa periaatteessa "ilmaiseksi".
Aikani ajeltua toista ajoluokkaa tällä huonommalla autolla, huomasin, että autollahan pärjää aivan mainiosti kilpakumppaneita vastaan. Näemmä sama millä autolla ajaa kun on kuitenkin aina muita nopeampi. Tästä sainkin idean, että hitot auton ostamisesta, käytän rahani vain auton huoltamiseen ja virittämiseen.
Ratkaisu kannatti ja selvitin tieni viimeiseen, kolmanteen luokkaan. Kolmannessa luokassa sain jälleen ihastella Game Over -ruutua, mutta samapa se, koska päättelin, että saan käyttööni kolmanteen ajoluokkaan tarkoitetun auton. Näin tosiaan kävi, ilman mitään ostamista sain ilmaiseksi paremman auton :D
Kolmannessa ajoluokassa en edes enää harkinnut parempien autojen ostamista vaan ostin aina huoltoa ja viritysosia. 
Tässä viimeisessä ajoluokassa kilpakumppaneita on muutama enemmän kuin aikaisemmissa ja ongelmaksi muodostui tämä surullisen kuuluisa ohittaminen. Kolmanneksi olisi päästävä ja se tarkoittaa vähintään kolmen auton ohittamista. Game Overin jälkeen käytössä on vain 5000 dollarin aloitussumma ja ajattelin vaihtaa taktiikkaa viritysosien suhteen.
Ohjaustehostin on pakollinen ostos, mutta mitä sen kaveriksi? Halusin kokeilla jotain muuta kuin keskinopeuden parantajaa ja katseeni osuikin parempiin jarruihin. Rahani eivät kuitenkaan riittäneet ja budjetti jäi satasen vajaaksi. Täytyi pohtia uudelleen mitä sitä tekisi.
Turboa en ollut pahemmin kokeillut aikaisemmin ja siihen riitti rahat joten otin sen testiin. Turbo olikin napakymppi, nyt ei enää toisiin autoihin tai laitoihin törmäily haitannut niin paljoa kun auto kiihtyi nopeasti takaisin huippunopeuteen. Johan alkoi voittoja tulemaan tässä vaikeimmassa kolmannessa ajoluokassakin!
Taktiikkana minulla oli, että ajan hankalimman, kahdeksannen kisan ensimmäisenä, koska siinä oli todella vaikea päästä edes kolmannelle sijalle sillä rata on mutkaa mutkan perään. En tiedä mitä hyvää olen tehnyt kun minua siunattiin aivan satumaisella bugilla. Olin tapani mukaan hyvin häntäpäässä ajelemassa kun jostain syystä kisaa johtanut auto jäi jumiin keskelle tietä.
Tästä seurasi ketjureaktio ja ei aikakaan, kun kaikki kisassa olleet autot olivat tässä samassa bugisessa läjässä :D Sain ajella yksin kisan loppuun! Vaikka tätä bugia ei olisi tapahtunut, turbon avulla olisin kuitenkin selvittänyt tieni mestariksi, mutta loistavaa ylimääräistä palkintorahaa.
Turbon avulla muut kisat menivät kuin vettä vaan. Viimeisessä yhdeksännessä kisassa sai olla tarkkana, sillä hyvin mutkainen rata oli hankala ajaa. Lopulta sijoituin kolmanneksi, juuri sille viimeiselle mahdolliselle karsintasijalle.




Aivan järkyttävä peli, tämän pelin tekijät eivät tiedä hauskuudesta mitään. Ei tästä pahemmin mitään hyvää sanottavaa ole, musat olivat ihan bängerit ja tuo loppupään mahtava bugi pisti naurattamaan.
Phyi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti