keskiviikko 2. marraskuuta 2022

Duck Hunt


Games Beaten:
340/709
Genre: Shooter
Goal: Beat Round 20 in Each Mode

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 4/10

Klassikoiden klassikko, sorsanmetsästys! Tätä tuli naperona pelailtua, mutta ei mitenkään kovin pitkiä aikoja kerrallaan. Pelin yksinkertaisuuden vuoksi siihen kyllästyi melko nopeasti vaikka sai räiskiä Zapperilla.
Moni saattaa ihmetellä, että miten tämän pelin voi oikein päästä läpi? No ei tätä virallisesti voikaan, mutta tähän on asetettu ihan järkevä läpäisytavoite.
Kaikissa kolmessa pelimuodossa osumien määrän alapuolella on sininen palkki. Tämä palkki näyttää kuinka moneen kohteeseen täytyy osua jotta selviää seuraavalle tasolle. Jos ei kykene saavuttamaan palkin näyttämää rajaa, tulee saman tien Game Over.
Palkki kasvaa mitä pidemmälle pääsee ja viimein ollaan siinä pisteessä, että ei saa päästää karkuun enää yhtään kohdetta. Tämä tapahtuu tasolla 20 ja jos tämän onnistuu läpäisemään, on peli pelattu läpi. 
Kun sininen palkki on saavuttanut maksiminsa, ei peli enää tarjoile mitään uutta haastetta mikä on mielestäni erittäin hyvä läpäisytavoite! Ei mikään liian överi kuten "killscreeniin" asti pelaaminen joka tapahtuu kun läpäisee tason 99. 
Peli ei enää osaa käsitellä uutta tasoa ja menee sekaisin. Ilmeisesti pelintekijät eivät osanneet varautua, että joku tänne asti tulisi selviytymään.
Tässä on siis kolme erilaista pelimuotoa ja niissä kaikissa täytyy suorittaa tuo maaginen 20 tason raja. Pelimuodot ovat seuraavanlaiset:

Game A: 1 Duck

Nimensä mukaisesti tässä täytyy ampua vain yhtä lentävää sorsaa kerrallaan. Ammusten määrä tässä on kolme kappaletta ja jos niillä ei onnistu sorsaa tiputtamaan, lähtee se karkuun. Pakeneminen tapahtuu myös jos antaa sorsan lennellä liian pitkään ruudulla. 
Tässä ei mitään erityisen vaikeaa ollut, yhden sorsan seuraaminen oli melko helppoa. Kun mennään tasolle 15, alkaa sorsa olla jo melko nopea liikkeissään. Tässä vaiheessa peliä saa missata vain yhden sorsan jos mielii päästä seuraavalle tasolle.
Kun taso 20 alkoi lähestyä, jännityskin nousi siinä samalla. Tuo, että ei saanut päästää yhtään sorsaa karkuun kummitteli takaraivossa. Homma meni kuitenkin suhteellisen kivuttomasti ja läpäisin tämän ensimmäisen pelimuodon ensimmäisellä yrityksellä!




Game B: 2 Ducks

Tämä toinen pelimuoto olikin jo paljon hankalampi. Ammusmäärä tässä on sama kuin yhden sorsan kanssa joten ainoastaan yhden laukauksen sai ampua huti jos mieli molemmat sorsat tiputtaa.
Välillä sorsat ilmestyivät yhtä aikaa ruutuun ja tämä hieman sekoitti asioita. Tämä sai aikaan typeriä hätäilyjä kun yritti, että kumpikaan sorsa ei karkaisi ruudulta.
Sorsat tykkäsivät tehdä äkkikäännöksiä ja tämän kanssa sai olla tarkkana etenkin viiden viimeisen tason kanssa koska niissä ei pahemmin ollut virheisiin varaa.
Tämä toinen pelimuotokin meinasi mennä kerta yrityksellä läpi, mutta yksi sorsan kutale onnistui karkaamaan ja palkinnoksi sai vain koiran räkäisen Game Over -naurun päin näköä. Sitten joutuikin pienoisen tovin pelaamaan ennen kuin tämä pelimuoto meni läpi. Jotenkin sitä aina alkoi panikoimaan ja jännittämään liikaa kun pääsi viimeiseen tasoon.
Yksi yritys meni niin ihanasti, että lähestulkoon tuuletin voittoani kun oli enää yksi sorsa ruudulla ja kaksi ammusta jäljellä...mutta jostain syystä laukaukset menivät ohi vaikka sorsa oli tähtäimessä :|





Game C: Clay Shooting

Viimeinen pelimuoto eroaa täysin kahdesta aikaisemmasta sillä enää ei viattomia luontokappaleita paukutella alas taivaalta vaan ammutaan elottomia savikiekkoja. Tämä oli näistä kolmesta helpoin, sillä kiekot eivät tehneet mitään äkkiliikkeitä ja lensivät leppoisassa kaaressa kohti kaukaisuutta.
Lentorataan oli helppo reagoida ja vaikka useasti kaksi kiekkoa tuli samaan aikaan, se ei aiheuttanut juuri minkäänlaisia ongelmia. Sorsastuksessa viimeistään kymmenennen tason jälkeen täytyi ottaa hieman jämäkämpi ote Zapperista, mutta tässä pystyi vetämään rennolla otteella ihan loppuun asti.
Ensimmäisen sorsastuksen tavoin tämäkin meni kerta yrittämisellä läpi ja vielä niin hyvin, että en ampunut yhtään kiekkoa huti :D
Jotenkin muistelin, että naperona pelaillessa tämä oli todella hankala pelimuoto. Voi kuitenkin olla, että keskittyminen oli mitä oli ja sen vuoksi hommasta ei tullut juuri mitään.




En muista milloin viimeksi olisin edes pelannut koko peliä ja olihan tämä täyttä nautintoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti