torstai 1. syyskuuta 2022

Bad News Baseball


Games Beaten:
332/709
Genre: Sports
Goal: Win All Opponents Once (11 Games)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 3/10

Tämä saattaa hyvinkin olla NESin paras pesäpallopeli! Sopivan pituinen ja hauskalla huumorilla höystetty :)
Tavoitteena oli voittaa jokainen joukkue kerran. Voitettavien matsien määräksi tulee maltillinen 11 kappaletta. Itse matsitkaan eivät kestäneet kovinkaan kauaa joten tätä oli todella leppoisa pelata. 
Tässä ei ollut periaatteessa minkäänlaista turnausta ja vastustajat sai valita haluamassaan järjestyksessä. Ilmeisesti onnistuin valitsemaan heti alkuun muutaman pahemman joukkueen tai ainakin se tuntui sille :D
Aina joukkueen voitettuaan sai passun haltuunsa mikä oli todella mahtava homma.



Lyöminen ja syöttäminen oli tehty todella simppeliksi. Syöttäjä heitti pallon aina samalle korkeudelle joten riitti kunhan vain osui palloon. Syöttäjän roolissa pystyi tekemään jos jonkinlaisia kierreheittoja sekä heittoja erilaisilla nopeuksilla.
Kunnarien tekeminen oli jotenkin todella helppoa ja niitä tulikin monia yhden matsin aikana. Hienoja välivideota oli peliin laitettu jos onnistui kunnarin tekemään ja niitäkin oli useampi erilainen. Arvostan tätä vaivannäköä!
Myös muissakin pelin vaiheissa oli hienoja välivideoita. Antoi pelille todella paljon luonnetta.
Matsin edetessä pystyi syöttäjiä ja lyöjiä vaihtaa halutessaan, mutta samaan pelaajaan ei voinut enää uudelleen vaihtaa. Valikosta, josta pelaajia vaihdettiin, näki kyseisen hemmon vahvuudet ja staminan. Joillain pelaajilla staminaa oli reilusti enemmän kuin toisilla ja luonnollisesti niitä pystyi pitämään paljon pidempään kentällä.




Mitä olisi NESin pesäpallo ilman juustoilua! Tästäkin pelistä kyseinen mahdollisuus löytyi ja totta kai käytin sen hyväkseni. Ilmeisesti pelintekijöiltä oli jäänyt tämä asia testaamatta koska se onnistui liiankin helposti.
Ideana oli heittää hidas kierreheitto joka kaartaa aina oikeaan reunaan. Sillä ei ollut väliä kummalta puolelta vastustajan lyöjä löi. Jostain syystä vastustaja löi näihin selvästi laittomiin heittoihin 99% varmuudella. Joskus todella harvoin heitto oli oikeasti laiton. Tämä toimi vain ainoastaan oikeakätisillä syöttäjillä, vasemmalla kädellä syöttävät kannatti suosiolla jättää hommasta pois, ei vaan onnistunut kyseinen kikka heidän kanssaan.
Homma kuulostaa todella helpolta ja sitä se kyllä oli...tiettyyn pisteeseen asti. Tämä jippo onnistui niin pitkään kun syöttäjän stamina oli tietyllä tasolla. Jos heiton nopeus meni alle 110km/h, saattoi vastustaja osua palloon.
Tämän pystyi helposti fiksaamaan vaihtamalla uuden voimissaan olevan syöttäjän. Jos syöttäjiä meni liian usein vaihtamaan, ei tämä jippo riittänyt ihan kaikkiin vuoropareihin. Syöttäjää piti pitää pelissä ihan viimeiseen asti ja välillä piti toivoa, että vastustaja ei onnistunut osumaan hitaisiin syöttöihin. Kun meno alkoi näyttämään sille, että vastustaja osui liikaa palloihin, täytyi laittaa väsynyt syöttäjä huilimaan.
Muutaman matsin menin häviämään juurikin näiden väsyneiden syöttäjien vuoksi. Vastustaja osui palloihin ja sai kunnareita aikaiseksi.



Viimeiseksi vastustajaksi jäi Boston ja tuntui, että se oli statseiltaan parempi joukkue. Nopeita ja inhottavia syöttöjä joihin oli vaikea osua. En saanut ensimmäisellä yrityksellä millään juoksua aikaiseksi. Homma venyi jatko vuoropareille ja oma viimeinen syöttäjä oli niin näännyksissä, että vastustaja onnistui osumaan palloon kohtalokkain seurauksin - kunnari kajahti raikuvin aplodien saattelemana.
Takkiin tuli, mutta heti vaan uutta yritystä putkeen. Toinen matsi menikin huomattavasti paremmin ja onnistuin tekemään neljä juoksua! Määrä oli kuitenkin pienempi kuin muissa matseissa, mutta olin tähän todella tyytyväinen. Ihan nollissa en onnistunut vastustajan pistetiliä pitämään ja se tekikin yhden kunnarin ihan loppumetreillä. Onneksi tällä ei ollut mitään väliä.



Todella nautinnollinen peli, tätä olisi voinut pelata jokusen matsin enemmänkin! Suosittelen testaamaan jipolla tai ilman, helposti NESin kärkikastia pesäpallopelien saralla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti