keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

International Cricket


Games Beaten:
264/709
Genre: Sports
Goal: Win World Series (Two Matches in a Row)

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 3/10

Kriketti, laji josta en tiennyt yhtään mitään, ennen tätä. Tai no, tiesin että siinä lyödään airon näköisellä mailalla ja pelaajan takana on kolme keppiä.
Ihan ensitöikseni kävin katsomassa jonkun opetusvideon, jossa selitettiin hyvin yksityiskohtaisesti kriketin idea. Hyvin käytetyt kolme minuuttia, pääsi hommaan kiinni!
Eli kriketti on hieman kuin pesäpalloa ovaalin muotoisella kentällä. Syöttäjä heittää palloa ja sitten lyöjä yrittää osua siihen. Pesäpallosta poiketen, tässä on kaksi lyöjää samanaikaisesti kentällä ja ne vuorottelevat lyömisessä.
Kriketissä ei kuitenkaan juosta pesältä pesälle, vaan pienellä suorakulmaisella alueella edestakaisin.
Juoksemaankaan ei ole pakko lähteä jos ei halua, sillä juoksuja saa kun lyö pallon mahdollisimman pitkälle. Pelkistä normaaleista edestakaisin juoksuista irtoaa vain yksi juoksu, mutta jos pallon lyö kentän reunaan saa neljä juoksua.
Pallon saaminen yleisöön vastaa ilmeisesti pesäpallon kunnaria ja siitä saakin huimat kuusi juoksua!
Pelaajia on kummallakin joukkueella 11 kappaletta. Vuoro vaihtuu, kun joukkueesta on poltettu kymmennen pelaajaa. Kriketissä on vuoropareja vain yksi tai kaksi kappaletta, tässä NES-versiossa on vain yksi eli kumpikin joukkue hyökkää ja puolustaa kerran yhden pelin aikana.
Polttamistapoja on kolme erilaista: perinteinen koppi, rikkomalla pelaajan takana olevat kepit tai juoksun aikana keppeihin heittäminen.
Peli oli sinäsä jännästi rakennettu, että tässä ei tarvinnut itse syöttää lainkaan. Ennen syöttämistä valittiin joko nopea tai hidas syöttö ja tämän jälkeen mieluisin syöttötyyli.
Kun valinnat oli tehty, peli itse sitten heitti pallon. Hauskaa vaihtelua kaiken maailman kierreheittojen opetteluun.



Pelistä löytyy muutama erilainen pelitila; Fast Game, Single Game, World Series ja Practice. Ensitöikseni kävin hieman harjoittelemassa jotta saisi edes jotain tuntumaa tähän. 
Oli mukava, kun pystyi treenaamaan erilaisia heittonopeuksia tyylejä. Myös hankalaa lyömistäkin treenailin pienen tovin.
Tämän jälkeen kävin testailemassa Single Gamea. Vastuksekseni otin Intian ja itselleni valitsin Uuden-Seelannin. Matsi meni jopa ihan ok:sti, en edes paljoa hävinnyt ja tästä sai mukavaa treeniä World Seriesin hoitamiseen.



Jo riitti treenaus, eikun suden suuhun vaan ja mestaruutta tavoittelemaan World Seriesiin! Tässä pelityylissä täytyi siis voittaa kaksi ottelua putkeen. 
Ilmeisesti peli valitsee vastustajat randomilla ja sain ensimmäiseksi vastustajakseni harjoittelumatsissa vastaan tuleen Intian.
Kolikolla valittiin kumpi on ensin lyöntivuorossa. Intia sai tämän kunnian ja jouduin syöttämään. Palojen tekeminen tässä pelissä on suhteellisen haastavaa.
Vielä kun kymmenen pelaajaa pitää saada poltettua, saa hyvä tuuri käydä. Parhaiten onnistuin paloja tekemään suoraan kopista. Onneksi peli näyttää, mihin pallo tulee laskeutumaan joten pystyy hieman edes yrittää saada sitä kiinni.
Pelaajat ovat kuitenkin aika hitaita, joten jos vähänkin kauempana oli, ei mitenkään kerinnyt koppaamaan. 
Juoksujen aikana tehtäviä keppeihin polttamisia onnistuin muutaman tekemään vaikka ne olivatkin melkoisen hankalia tehdä. Tämänkin hankaluus pohjautuu pelaajien hitauteen, heitotkin lähtivät kuin 100v mummolta.
Intia onnistui tekemään huimat 115 juoksua omalla vuorollaan. Ajattelin, että taitaa olla resetin paikka, mutta kuitenkin päätin kokeilla.



Tuli minun vuoroni lyödä ja aikamoista kohellustahan se alkuun edelleen oli, mutta onnistuin tekemään juoksuja. Kun tarpeeksi erilaisia juttuja kokeilin, sitten se viimein löytyi - mahtava tapa lyödä jonka avulla sai helposti tehtyä neljä juoksua uudestaan ja uudestaan...
Tarvitsi painaa vain alaviistoon ja lyöntinappia oikealla kohdalla niin pallo lähti kovaa vauhtia viistoon. Yleensä tässä kohdassa kenttää ei edes ollut vastustajan pelaajia ottamassa palloa kiinni, se sai rauhassa matkata rajalle asti.
Intian tekemät 115 juoksua lähenivät jatkuvasti. Tämän keksimäni lyöntikikan avulla sitten meninkin tasoihin ja aina voittoon asti!
Tämä heittokikka oli niin tehokas, että käytin vain sitä enkä enää liikuttanut pelaajia lainkaan. Liikuttamisessa oli isona riskinä palaminen, tietokonevastustaja osasi keppeihin heittämisen huomattavasti paremmin kuin minä.
Välillä tuli kohellettua ja laitettua ukot vahingossa liikkeelle, sillä lyöntinappi ja ukkojen liikkumisnappi olivat tottakai sama. Onneksi ei kuitenkaan kovin montaa kertaa tätä tapahtunut.



Toisena joukkueena vastaan tuli Australia. Huomasi heti, että tässä oli jo hieman haastettakin, vaikka käytin keksimääni mahtilyöntiä. Australian pelaajat onnistuivat välillä näitä nappaleimaan kiinni, mutta eipä sillä väliä ollut, uutta putkeen vaan!
Australiaa vastaan olinkin ensimmäisenä lyöntivuorossa. Mielessä pyöri vain, että täytyy tehdä vaan älytön kasa juoksuja, koska luultavasti Australian pojat on hieman hankalampia polttaa kuin edellisen Intian.
Juoksujahan ropisi, ropisi oikein roppakaupalla. Onnistuin tekemään hurjat 314 juoksua :D Ilmeisesti tälläisiä määriä ei olisi tarkoitus edes tehdä, sillä aikaisemmin peli aina 50 juoksun jälkeen antoi hienon onnittelukuvan, 300 kohdalla sitä ei enää tullut :D
Meni varmaan tunti juoksuja tehdessä, mutta halusin varmistaa voittoni kun kerta näin helpolla mestaruusmatsiin pääsin.
Parin viimeisen pelaajan kanssa vierähti tovi jos toinenkin, ei vaan Australia onnistunut polttamaan näitä pelaajia. Lyöntitaktiikassani oli vielä sekin hyvä puoli, että pallo pomppasi maan kautta melkein heti mailasta lähdettyään, joten koppeja ei vastustaja saanut juurikaan otettua.



Kyllähän se Australia otti juoksuissa kiinni ihan kivasti, koska niiden polttaminen osoittautui haastavaksi. Stressitaso rupesi nousemaan, kun ne vain tykittivät neljän ja kuuden juoksun settejä.
Australiaa vastaan eniten paloja onnistuin tekemään keppeihin osumalla! Heittotyylin vaihtamisella näihin onnistui yllättävän isollakin prosentilla. 
Kyllähän ne pirulaiset onnistuivat 172 juoksua tekemään, mutta kauas jäätiin minun 314:sta :D




Pakko myöntää, että nautin tästä! Lähinnä senkin vuoksi, että tässä ei tarvinnut pelata mitään monien kymmenien tuntien liigaa.
Toki tässä olisi voinut olla hieman enemmän sisältöä ja vaikka joku kymmenen matsin pituinen turnaus.
Olen tyytyväinen, kun kerrankin itse keksin jonkun peliä helpottavan kikan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti