maanantai 23. maaliskuuta 2020

Barker Bill's Trick Shooting


Games Beaten: 206/709
Genre: Shooter
Goal: Beat Bill's Thrills in Fun Follies (Two Rounds)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 4/10

Ensimmäinen Zapper-peli korkattu!
Zapperiin olin viimeksi koskenut nuoruusvuosina joten hetki on tästä kerinnyt vierähtää. Itse en kyseistä laitetta koskaan omistanut ja välillä sitä tuli kavereilta ja serkulta lainattua.

Nyt sitten ihan tätä projektia varten hommasin 14" kuvaputkitöllön ja Zapperin. Duck Hunt tuli näppärästi Zapperin mukana. Hyllyssä oli valmiiksi Barker Bill's Trick Shooting jonka olin aikoinaan huvikseni hommannut.
Katsellaan niitä ankkoja sitten myöhemmin :)


Tämän goali oli hieman epäselvähkö, mutta pienen tutkiskelun jälkeen läpäisyyn riittää, kun pelaa viimeistä pelimuotoa kaksi kierrosta. Pelasin kuitenkin jokaisen pelimuodon "läpi", eli niin pitkälle kun suinkin pääsin.
Muissa pelimuodoissa ei ole selkeää loppua, ne vain jatkuvat loputtomasti samanlaisina.

Peleissä on kaikissa sama idea. Kymmenen lisärin voimin yritetään päästä mahdollisimman pitkälle. Jokainen missattu esine vie elämän.

Balloon Saloon

Tässä ensimmäisessä pelimuodossa ammutaan ilmapalloja. Aluksi helppoa läpsyttelyä, mutta homma menee melkoisen hektiseksi mitä pidemmälle pääsee.
Välillä lavasteiden takaa kurkistaa koira joka heittää muutaman ilmapallon jotka luonnollisesti täytyy ampua rikki.
Jokainen karkuun päässyt ilmapallo vie yhden elämän. Myös jos koiraa ampuu, menettää elämän.
Lisäreitä saa välillä sinisistä ilmapalloista jotka sisältävät timantin.
Tämä pelimuoto oli sen verran helppo, että jätin sen lopulta kesken. Tasolle 20 pelasin ja olisi tästä voinut helposti vielä jatkaa, mutta uupumus iski.



Flying Saucers

Itselle ehdottomasti hankalin pelimuoto. Bill ja hänen avustajansa heittelee ilmaan lautasia jotka pitää hieman skeet -tyyliin ampua rikki.
Välillä ruutuun ilmestyy papukaija joka nappaa lautasia mukaansa. Papukaija on myös monesti ärsyttävästi lautasten edessä.
Samaa settiä kuin edellisessäkin pelimuodossa, ohi menneistä lautasista ja papukaijasta menettää elämiä.
Onneksi tähänkin pelimuotoon oli laitettu lisäreitä. Avustaja heittelee timantteja tietyn väliajoin ja sen tuhoaminen antaa elämän. Mielenkiintoista on, että jos timantin missaa, menettää elämän. Pakko onnistua.



Window Pains

Seisotaan avonaisten ikkunoiden edessä ja ylhäältä tippuu jos jonkinlaista roinaa jotka pitää sitten ampumalla hävittää.
Vauhti kiihtyy ja avonaisten ikkunoiden muodostelmat hankaloituvat mitä pidemmälle mennään. Ei läheskään niin hankala kun lautasten ampuminen sillä tässä ei ole mitään elukkaa esteenä.



Fun Follies

Tässä pelimuodossa on sitten kaikki kolme aikaisempaa pelimuotoa mukana ja muutama muukin vielä lisäksi. Kierros pelataan aikaisempia pelimuotoja ja sen jälkeen päästään "Trixie Shot" -nimiseen pelimuotoon.
Avustaja vippaa pari kolikkoa esiin ja ne täytyy ampua nopeasti. Välillä hän pitää kolikoita käsissään, mutta välillä vippaa ne pitkin lattiaa jolloin niihin on huomattavasti vaikeampi osua.
Avustajaa ei missään nimessä kannata ampua, sillä siitä menee monta elämää kerrallaan. Tähänkin on saatu ihana papukaija mukaan, joka varastelee kolikoita. Sai olla tarkkana että ei kaijaan osunut kolikon sijaan.


Seuraavaksi pääseekin keräämään lisäreitä! Jos aikaisemmista pelimuodoista on onnistunut keräämään timantteja, saa pelikoneeseen useamman rivin auki.
Tässä Fun Follies -pelimuodossa ei saa lisäreitä muuten kun tästä pelikoneesta vaikka kuinka timantteja ampuisi.
Tämä oli suuri apu, sillä tästä sai suhteelisen helposti seitsemän lisäriä. Kerran onnistuin saamaan täydellisen rivin, huimat 15 lisäriä!


Kun on kaksi kierrosta pelannut Fun Follies -pelimuotoa, pääsee viimeiseen pelimuotoon, Bill's Thrillsiin.
Tässä yritetään osua johonkin tavaraan tai ruoka-aineeseen jonka Bill heittää kohti avustajan päätä.
Jos on paljon lisäreitä, niin eipä tässä tarvinnut edes tehdä mitään, yhdestä tavarasta menetti vain yhden elämän.


Tämän pelimuodon jälkeen peli ei tarjoile enää mitään uutta, jo nähdyt pelimuodot tulevat uudestaan hieman hankalampina.



Hauska aloitus Zapper -peleille. Mukavan helppo hauska peli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti