maanantai 14. lokakuuta 2019

Snake Rattle 'n' Roll


Games Beaten: 16/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Ice Foot (Level 11)

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 7/10

Toinen näistä Mario-äijän ylihintaisista peleistä.
Huomaa kyllä että Rare on ollut taas asialla, peli on melkoisen vaikea.

Pelissä ohjataan Rattle -käärmettä, tai jos pelaa kahdestaan niin toinen pelaaja ohjaa Roll -nimistä käärmettä. Tehtävänä on syödä Nibbley Pibbley -nimisiä palloja jotka kasvattavat käärmeen hännän pituutta.
Kun käärme on tarpeeksi pitkä, hypätään puntarin päälle ja jos puntarin kello rupeaa soimaan, aukeaa ovi seuraavaan kenttään.

Kentät ovat isometrisiä ja käärmeiden ohjaus vaatii hieman totuttelua. Helposti tulee painettua väärään suuntaan jonka seurauksena ollaan rotkon pohjalla.


Kenttäsuunnittelu on nerokasta. Koko pelimaailma on yksi iso vuori ja kentät ovat pieniä paloja tästä vuoresta. Koko ajan liikutaan siis ylös päin, aina kuuhun asti!

Vihollisia löytyy paljon erilaisia. Tappajahaikin on laitettu peliin mukaan, se puraisee käärmeitä hännästä jos vedessä viipyy liian pitkään.

Kentissä on myös isojalka -niminen vihollinen joka yrittää liiskata käärmeet. Ei, tämä ei ole se myyttinen karvainen otus, vaan nilkasta poikki leikattu jalka.
Jos alle tämän alle jää, kuolee yhdestä iskusta. Loppupään kentissä isojalan tilalla on jääjalka joka on paljon kestävämpi ja nopeampi.

Jokainen kenttä alkaa aina niin, että käärmeiden kieli on todella lyhyt. Kentistä saa sitten kielenpidennyksiä ja pidennysten avulla Nibbley Pibbley -pallojen syöminen on paljon helpompaa.

Muunlaisiakin hyödyllisiä apukeinoja löytyy kuten kuolemattomuus, tuplanopeus, lisäelämiä ja lisää aikaa kelloon.

On myös menoa haittaava tavara, nuoli joka vaihtaa D-padin napit päinvastaiseksi. Tämmöisessä isometrisessä pelissä tuo on vihonviimeinen juttu mitä haluaa :D

Nibbley Pibbleyt muuttavat muotoa eri kentissä. Aluksi ne ovat vain ihan tavallisia pyöriviä palloja, toisessa kentässä ne saavat vieterin alleen ja rupeavat pomppimaan.
Myöhemmissä kentissä ne jopa lentävät! Hauska lisä että ei ole aina samoja tylsiä pyöriviä palloja.

Muutamassa kentässä ei näitä palloja ole lainkaan, ovi seuraavaan kenttään on suoraan auki.

Tämän pelin läpäisyssä meni kyllä todella pitkään, vaikeusaste on asteikon yläpäässä.

Muutama continue löytyy ja niiden avulla pitäisi 11 kenttää päästä läpi. Peli kyllä tarjoilee jonkin verran lisäelämiä, mutta hankalimmat kohdat kuluttavat niitä roimasti.

Kolme viimeistä kenttää ovat sadistisia. Yhdeksäs ja kymmenes kenttä on jääkenttiä todella jyrkillä kielekkeillä ja hankalilla hypyillä. Näissä kentissä jääjalka vielä kiusaa hännän pituuden kasvattamista.
Jos jalan alle jää, elämän menetyksen lisäksi menettää kaikki keräämänsä hännän osat.

Kymmenes kenttä on melkoisen pitkä ja lopussa pitää hyppiä yhden palikan kokoisia jäisiä tasoja ylös. Kaiken lisäksi nämä tasot eivät ole suorassa, vaan hieman viistosti alaspäin. Tulee sormet melkoisen kipeäksi kun yrittää pitää käärmeen tason päällä.
Viimeinen kenttä, kuunpinta on vain yhden ruudun kokoinen. Kaksi meteoriittia tippuu kuun pinnalle tasaisin väliajoin aina samasta kohdasta. Tämä on periaatteessa viimeinen pomo sillä tehtävänä on tuhota jääjalka.
Kuulostaa suhteellisen helpolta mutta tämä on helvetin vaikea. Kuun painovoima tuo oman haasteensa jalan tuhoamiseen. Jääjalkaa pitää vielä iskeä kielellä tasaiseen tahtiin, muuten se saa energiansa täyteen.
Jalka hyppii kokoajan samanlaista rinkiä mutta tottakai ringin pitää kulkea meteoriittien luota. Meteoriitti liiskaa käärmeen kerrasta jos semmoisen alle jää.
Taktiikkana on vain yrittää saada jääjalka juuri oikeaan aikaan meteoriittien alle että sitä voi lyödä myös tässä kohdassa. Pitää myös varoa osumasta jalkaan sillä muuten iskemistahti katkeaa ja se saa energiansa täyteen.


Kun viimein saa onnistumaan sen täydellisen suorituksen ja jalka tuhoutuu, voi hyvällä omallatunnolla onnitella itseään, ei ole todellakaan mikään helppo homma.

Vieläkin ihmettelen että miten minä tämän penskana pääsin läpi brutaalin vaikeusasteen vuoksi, mutta sinnikkäällä pelaamisella kaikki on mahdollista :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti