maanantai 14. lokakuuta 2019

McDonaldland


Games Beaten: 17/709
Genre: Platform
Goal: Retrieve Ronald's Magic Bag (Section 6)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 4/10

Jenkeissä tunnetaan nimellä M.C. Kids, mutta aikoinaan tuli tämä PAL-versio pelattua läpi ensin :)

Yleensä tämmöiset erilaisten tuoteketjujen markkinointipelit ovat kuraa, mutta tässä on hieno poikkeus!

Pelillä ei ole kyllä purilaisten kanssa mitään tekemistä, enneminkin vaan Mäkkärin maskottien.

Ronald Mcdonaldin taikasäkki on varastettu ja asialla on kukapa muukaan kuin Hamburglar. Ronald pyytää kahta poikaa, Mickia ja Mackia etsimään säkin ja tuomaan sen takaisin hänelle.

Huomaa että peliin on otettu vaikutteita Super Mario Bros. 3:sta. Tasoloikka mikä sisältää kartan, mistä voi itse valita kentän.
Kuitenkin tämä on melkoisen omaperäinen tekele. Grafiikat ja musiikit ovat hieman oudot, sopii hyvin yhteen.

Tässä ei pelasteta mitään kuninkaita vaan kentistä pitää etsiä kortteja. Karttanäkymässä on paikka mihin mahtuu kuusi korttia. Näitä kortteja kun keräilee kentistä, avautuu tähän näkymään kyseisen alueen maskotin kuva.
Ihan kaikkia kortteja ei ole pakko kerätä, viidessä ensimmäisessä alueessa riittää viisi korttia etenemiseen. Viimeisessä ja erikoisalueessa vaaditaan kaikki kuusi korttia.
Jos haluaa kaikki kortit kerätä, avaavat ne oikoreittejä karttanäkymään, antavat lisäelämän tai jonkin vinkin.

Kortteja voi olla joissain kentissä kaksikin kappaletta; kyseisen alueen maskotin kortti, toisen alueen maskotin kortti tai kortti salaiseen alueeseen.

Kun tarvittava määrä kortteja on saatu kasaan, juttelee vain maskotille ja hän ohjaa pojat seuraavalle alueelle.
Pelihän on todella hauska ja korttien etsiminen mukavaa puuhaa! Kortit on myös piilotettu aika hyvin joten saa käyttää vähän älliäkin tämän kanssa :)
Tässä ei ole loputtomia continueja, mutta sillä ei ole merkitystä sillä peli tarjoilee mukavasti lisäelämiä. On myös muutamia paikkoja mistä voi loputtomasti saada lisäreitä.

Kaksi lisäriä on vierekkäin ja alla rotko. Kerää ne molemmat ja tippuu rotkoon. Tällä keinoilla saa aina yhden ylimääräisen!
Kenttiin kun pääsee uudelleen vaikka ne olisi jo pelattu täydellisesti läpi niin hyvä käydä tankkaamassa lisäreitä jos meinaa loppua kesken.

Eli peli sisältää siis kuusi aluetta sekä tuon salaisen alueen. Jokainen alue on täysin erilainen kuin toinen. Käydään jopa avaruudessa asti!

Itse tykkään aina pelata myös salaisen alueen läpi.
Pitää vain muistaa käydä tuolla ennen viimeistä kenttää, sillä jos menee viimeisen kentän läpi ennen salaista aluetta, peli menee läpi ja sinne ei voi enää päästä
.
Salaisesta alueesta saa tietää kun on kerännyt Ronaldin kaikki kortit ja käy sen jälkeen juttelemassa hänelle. Hän sitten kertoo että on olemassa tälläinen hankala haaste.
Nämä kentät ovat pelin haastavimmat vaikka niissä ei vihollisia olekaan. Muita ansoja ja tiukkoja tasoloikkakohtia löytyykin sitten roppakaupalla.



Pelin viimeinen mesta, Hamburglarin laava-alue on melkoisen paha. Kenttiä täynnä laavaa ja erilaisia haastavia mekaniikkoja. Hamburglar huutelee täällä, että taikasäkki lähti livohkaan ja hän tarvitsee kaikki kuusi korttia, että näyttää salaisen luolan sisäänkäynnin missä säkki sijaitsee.

Viimeinen luolataso mistä säkki lopulta löytyy, on melkoisen lyhyt ja sisältää melkeimpä vain pomotaistelun.
Viimeinen pomo on jostain syystä tuo Ronaldin taikasäkki mikä oli kadoksissa. Säkki viskoo pihalle jos jonkinlaista taika-esinettä taikasauvoista jäniksiin ja ne kaikki on tuhottava.
Kun säkin sisältö on tuhottu, saa sen itselleen haltuun ja sen pääsee palauttamaan Ronaldille.
Itse pidän tätä melkein Mario 3:sen veroisena pelinä. Tätä on tosi hauska pelata ja tässä on enemmän haastetta kuin Mariossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti