maanantai 14. lokakuuta 2019

Disney's Darkwing Duck


Games Beaten: 20/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Steelbeak (Stage 7)

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 4/10

Let’s get dangerous! Näinhän se Darkwing Duck jo piirretyssä huuteli.
Peli on tehty piirrossarjan pohjalta. Molemmat ovat erittäin laadukkaita tekeleitä :) Piirrossarja sai vielä esityskiellon aikoinaan kun oli muka liian väkivaltainen :D

Tarkoituksena on laittaa nippuun F.O.W.L. rikollisjärjestön tyyppejä jotka terrorisoivat St. Canardin kaupunkia. Joukkoa johtaa pahamaineinen Steelbeak joka pitää tukikohtaansa laivassa.

Tämä on ilmeisesti tehty samalla pelimoottorilla kuin Mega Man 5. Onhan tässä kyllä muutenkin hyvin Mega Man -tyylisiä ratkaisuja. Jotkin viholliset käyttäytyvät samoin, Darkwing hyppii ja ampuu aseella samantyylisesti. Kenttien jatkopaikatkin on kun suoraan Mega Manista.
Ei tämä kuitenkaan mikään Mega Man -kopio ole vaan ihan oma seikkailunsa :) Darkwing pystyy roikkumaan erilaisissa asioissa kuten katulampuissa ja teräspalkeissa. Hauskaa etenemistä kun tämä on toteutettu laadukkaasti.


Aluksi valittavana on kolme tasoa. Tasot voi mennä haluamassaan järjestyksessä. Järjestyksellä ei ole kyllä mitään väliä. Näiden läpäisyn jälkeen tulee uudet kolme tasoa. Steelbeakin botskiin pääsee sitten tämän satsin jälkeen.
Pitkähän peli tämä ei ole, mutta kentät ja pomot on tehty hankaliksi. Ei niitä ihan ensiyrittämällä pääse läpi. Pomot ovat vielä mukavasti toisistaan poikkeavia. Ei voi vaan suoraan räimiä menemään vaan joutuu miettimään taktiikkaa jolla pahiksen saa hengiltä.
Myös kentät poikkeavat toisistaan, menevät pomon teeman mukaisesti. Välillä seikkaillaan kaupungissa, viidakossa ja mennään joka likaisessa viemärissä.

Kentistä saa lisä-aseita jotka toimivat kaasulla. Kaasua löytyy kentistä ja viholliset pudottavat niitä. Kaikilla näillä pystyy tekemään vahinkoa vihollisiin ja pomoihin.
Yksi lisä-ase toimii Mega Man 5:sen Super Arrowin tavoin, sen päälle voi astua ja käyttää sitä apuna korkealla oleviin paikkoihin pääsemiseksi.

Viimeinen pomo eli Steelbeak on ehkä aavistuksen verran liian helppo, ainakin sen jälkimmäinen osio.
Aluksi kukko kököttää hytissään ja laittaa muutaman perus vihollisen kimppuun. Tarkoituksena on hajottaa tämä hytti jolloin Stealbeak siirtyy lattiatasolle melskaamaan. Tässä toisessa osiossa se viskoo metallisia levyjä jotka on helppo väistää oikein ajoitetulla hypyllä.
Todella hyvä peli ja vaikka tietäisi piirretystä mitään, tästä voi nauttia täysillä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti