keskiviikko 28. elokuuta 2024

Time Lord


Games Beaten:
434/709
Genre: Action/Platform
Goal: Eliminate Drakkon King (Stage 6)

Arvosana: 5/10
Vaikeusaste: 8/10

Tervetuloa Time Lord. Emme pysty tapaamaan sinua henkilökohtaisesti sillä muukalaiset ovat hyökänneet tutkimuskeskukseen ja kaikki henkilökunta on evakuoitu.
Olet aloittamassa henkeä uhkaavan seikkailun jotta Drakkonin joukot eivät valloittaisi maapalloa. Drakkoneilla on edistyksellisin aikamatkustusteknologia koko aurinkokunnassa. Drakkon lordit muodostavat voimakkaita liittoja neljällä historiallisella aikajaksolla.
Jos heidän armeijansa onnistuvat muuttamaan historiaa, Drakkonit pystyvät helposti päihittämään joukkomme nykyajassa. Maapallosta tehdään kaivostoimintaan keskittyvä siirtomaa jossa ihmiset toimivat orjina.
Sodan voittamiseksi sinun täytyy matkustaa menneisyyteen ja tuhota vihollinen. Mutta meidän aikamatkustuslaitoksemme on rajoittunut ja sitä voi käyttää kerran vuodessa. Tehtävä täytyy suorittaa loppuun ennen tammikuuta 3000 tai muuten tuhoudut laitteen mukana.
Me luotamme sinuun, Time Lord!

Huh huh, vaikein Raren peli mitä on tähän asti tullut läpäistyä. Vaikeus tulee puhtaasti erittäin typeristä teknisistä ratkaisuista. Hieman tiesin entuudestaan, millaisesta pelistä on kyse, mutta vaikeusaste tuli ihan puskista.
Pelin ideana on koluta kuusi kenttää läpi ja etsiä niihin piilotetut Orbit. Orbien löytäminen ei ole ihan simppeli juttu ja monien kohdalla täytyi käyttää älliään jotta keksii miten kyseisen kapistuksen saa haltuunsa. Kentät sisältävät viisi Orbia pois lukien ihan viimeinen kenttä, siinä ei tarvitse enää kerätä mitään.
Koska kyseessä on Rare, ei tässä millään loputtomilla continueilla herkutella. Niitä ei ole itse asiassa tässä yhtään kappaletta. Kolmen lisärin turvin lähdetään matkustamaan menneisyyteen, mutta onneksi seikkailun edetessä lisäreitä saa muutaman kappaleen lisää.
Kuusi kappaletta on kaiken kaikkiaan piilotettu kenttien uumeniin - ei enempää eikä vähempää. Harvoin peleissä on ihan näin spesifi määrä lisäreitä mitkä voi saada :D Kun lisäreiden määrä on rajoitettu, ei auta kuin pelata hyvin tai itkeä nurkassa Game Overin tullessa. Jälkimmäiseen allekirjoittanutkin sortui muutamaan otteeseen kun peli otti kunnon niskaperseotteen meikäläisestä.
Pelissä on aikaraja joka mainitaan ohjekirjassa, mutta tästä en ollut tietoinen ennen kuin luin pelin juonen. Vaikka miten leppoisaan tahtiin eteni, ei ajan loppumisesta ollut pelkoa. Aluksi luulin, että oikeassa alalaidassa oleva palkki edusti pomojen energiamäärää, mutta se onkin aikamittari.
Aina kentän läpäisyn jälkeen siitä lähtee siivu pois ja ilmeisesti jos todella verkkaisesti pelaisi, palkin tyhjenemistä tapahtuisi kentän aikanakin.

Ensimmäinen kenttä jos sitä voi edes kentäksi kutsua on todellakin niin perus settiä kun olla ja voi. Seikkaillaan MB Time Travel Centerissä vuodessa 2999 ja ideana on kävellä teleportin luo joka vie sitten historian uumeniin. Matkalla on muutama vihollinen ja tasoloikan treenaamiseen laatikoita.
Tämäkin kenttä sisältää viisi kerättävää Orbia jotka ovat ihan toistensa vieressä. Ei vielä tarvitse alkaa selvittämään Orbien mysteereitä sen kummemmin.
Seuraavassa kentässä, Castle Harmanissa päästäänkin jo tositoimiin. Heti kentän alussa huomaa, miten loistava biisi peliin on kyhätty! Ei muutkaan kappaleet huonoja ole, mutta tämä linnan biisi on kyllä omaa luokkaansa. Taavi Viisas on laittanut urut kunnolla solmuun.
Kenttä on aika lyhyt ja helpohko, sai rauhassa etsiä Orbeja. Ei Orbit vielä tässä vaiheessa olleet kovin hurjan hankalasti piilotettu vaikka muutamaa sai pienen tovin metsästää. Esimerkiksi kentän alussa kun kerää maahan ilmestyviä kärpässieniä, hetken keräilyn jälkeen Orb ilmestyy kerättäväksi.
Jokaisessa kentässä on sama kaava, eli neljä Orbia löytyy ihan itse kentästä ja viidettä pitää hallussaan jokin isompi pahis!  Tämän ensimmäisen kentän lopussa odotti lohikäärme joka oli ihan tuurista kiinni, miten hyvin sen sai tapettua. Pelissä on outo mekaniikka, että kun lyö, on hetkellisesti kuolematon.
Tämä samantyylinen mekaniikka on NESin Batman: The Video Gamessa myös. Tosin tässä pelissä se ei aina toiminut niin luotettavasti. Paras taktiikka lohikäärmettä vastaan oli vain seisoa paikallaan ja huiskia miekalla jonka sai kerättyä kentän alkupuolelta. Lohikäärme hyppi pelihahmon yli ja ampui tulipalloja. Harvoin onnistuin pääsemään lohikäärmeen kuolematta läpi.
Lähes jokaisessa taistelussa pomojen ammukset tekivät paljon enemmän osumaa kuin itse pomon ruhoon osuminen, mutta välillä huonon tuurin saattamana tulipallo löysi tiensä Time Lordiin.




Kolmannessa kentässä, Death Man's Gulchissa alkaa meininki jo hieman hankaloitumaan ja muutamaa Orbia jouduin tovin miettimään miten ne saisi haltuunsa. Kentät tarjoilevat erilaisia kenttäkohtaisia aseita ja tässä villiin länteen sijoittuvassa pläjäyksessä aseina ovat revolveri ja haulikko.
Molemmat oikein hyödyllisiä kapistuksia erilaisiin tilanteisiin. Muutaman Orbin metsästykseen täytyi käyttää asetta jotta niiden luokse pääsi. Kenttä sisältää yhden salaisen lisärin jonka sai kun löi nyrkillä hevosenkenkiä joita sinkoili ulos tallista. Ajattelin aluksi, että tästä saisi yhden Orbin, mutta lisärin saaminen oli erittäin positiivinen yllätys!
Kentän pomon virkaa toimittaa jokin äijä sombrero päässään jota yksi speedrunaaja kutsui Tex-Mexiksi. Ihan osuva nimi joten sillä mennään.
Tämän pomon kohdalla peli alkoi näyttää todellisen vittumaisen puolensa. Aikani tykittelin Tex-Mexiä, mutta ukko vain käveli ympäriinsä ja jatkoi ampumistaan minua kohti. Henkihän operaation aikana lähti ja peli alkoi alusta.
Uutta yritystä kehiin ja sama ongelma jatkui. Aloin olemaan jo aika hyvä ammusten väistelyssä ja selvisinkin pitkän tovin ilman osumia, mutta ukko ei vaan kuole. Parhaimmillani tykittelin noin 10 minuuttia useita ammuksia kohti Tex-Mexiä, mutta ei...ei vaan kaadu.
Jouduin nöyrtymään ja katsoin netistä, että mitähän ihmettä. Usealla videolla Tex-Mex kaatui noin minuutissa. Alun perin tykitin ukkoa ruudun vasemmassa reunassa, mutta videoiden katsomisen vuoksi vaihdoin oikeaan reunaan. Näin ukkoon sai paremmin osumia tasaisena nauhana.
Tämä homma oli erittäin julmaa käsille, sillä B:n rämpytyksen lisäksi täytyi vasemmalla kädellä näpyttää ylös sekä alas jotta oikeanlainen rytmi pysyy. Tex-Mex tykkää vaeltaa ruudun yläreunasta alareunaan. Se hyvä puoli tässä on, että Tex-Mex ei koskaan muuta kaavaansa ja kävelee aina samalla tavalla.
Vaikka onnistuinkin ampumaan pitkiä pätkiä putkeen, ei ukko aina kuollut kovinkaan helposti. Tulin siihen johtopäätökseen, että joko äijän energiat ovat RNG -generoituja tai sitten tässä on Snake Rattle 'n' Rollin viimeisen isojalkabossin tyylinen meininki, eli bossin helat tulevat täyteen jos ei hetkellisesti osu siihen.
Joka tapauksessa, aivan järkyttävän paskaa pelisuunnittelua. Välillä täytyi pitää taukoa kesken taistelun kun kädet olivat jo niin kipeät ja puutuneet. Tämä Tex-Mex on pelin vaikein ja ärsyttävin pomo. On muissakin pomoissa omat ongelmansa, mutta ei mitään tähän verrattuna.




Neljännessä kentässä, The Dora Marie, Caribbeanissa seikkaillaan merirosvolaivassa! Heti kentän alussa lokit kuljettavat nokissaan kaloja jotka randomilla putosivat laivan kannelle. Kaloja kannatti keräillä, sillä ne antoivat pelin toisen piilotetun lisärin! Laiva itsessään on todella haastava paikka ja jokainen liike täytyi suunnitella tarkkaan jotta ei menettänyt liikaa energiaa.
Tässä vaiheessa Orbien etsiminen kävi jo aika tuskaiseksi pelin vaikeuden vuoksi ja osa Orbien sijainneista tuli katsottua netistä. Hengissä pysyminen oli jo temppu sinällään ja siihen lisättynä kryptisesti piilotettujen Orbien etsiminen oli hieman liikaa.
Kentästä sai käyttöönsä kaksi asetta miekan ja heittoveitset. Kentän puolivälin tienoilla vastaan tulee osio, missä tynnyreitä vyöryy alas rappusia. Hieman myöhemmin tynnyreitä vyöryy myös päällekkäin pinottuja laatikoita pitkin. Tynnyreitä on mahdoton väistää ja energiaa kului reilusti ylöspäin kavutessa.
En keksinyt millään miten tästä olisi muka voinut selvitä ilman vahinkoa ja netin avulla selvisikin, että miekalla täytyi huitoa ilmaa jotta hahmo muuttui kuolemattomaksi jonka seurauksena tynnyrit vyöryivät hahmon ohi. Tämä oli ensimmäinen hetki, kun tajusin tämän kuolemattomuuskikan ja tämä tieto helpotti tulevia pelikertoja. Jotenkin ihmeellinen ratkaisu ja joskus vaikka ilmaa hakkasikin, saattoi tynnyri tehdä joka tapauksessa vahinkoa.
Kentän pomo, Giant Clam on erittäin paha vastus ilman juustoilua. Simpukka hyppii kohti aika kovalla nopeudella kohti ja hieman hitaanpuoleinen pelihahmo kuoli kahdesta osumasta. Oikeastaan ainut tapa miten pomon pääsi jotenkin fiksusti läpi, oli mennä taistelualueen oikeaan alanurkkaan ja heitellä heittoveitsiä.
Simpukka kimpoaa hieman poispäin kun se osuu ruudun reunaan ja tasaisella rytmityksellä siihen sai tehtyä hyvin vahinkoa. Välillä kuolemattomuusaika ei toiminut ja simpukka osui pelihahmoon. Katselin Youtube -läpäisyä ja pelaaja onnistui menemään simpukan osumatta siihen lainkaan.
Tämä ei minulla onnistunut kertaakaan ja kuolin aina vähintään kerran - huonolla mäihällä kaksikin kertaa. Jotenkin tuntuu, että tässäkin RNG -elementti on vahvasti läsnä tai sitten tein vain jotain väärin.




Viides kenttä, Front Line Trences, France sijoittuu toiseen maailmansotaan. Tässä on sitä menoa ja meininkiä ja kenttä imaisi aina useamman lisärin koska monet kohdat olivat vain liian hankalia jotta ne olisi päässyt kuolematta läpi. Sotilaat spawnaavat lähes välittömästi takaisin samaan kohtaan mihin ne oli tappanut.
Tässä vaiheessa en enää edes vaivautunut etsimään yhtäkään Orbia omin neuvoin vaan katsoin suoraan netistä miten ne saa. Jotenkin todella ärsyttävää, että tämmöinen mahtava peli-idea on pilattu aivan liian vaikealla vaikeusasteella.
Tässä kentässä on vielä hankalampaa pysyä hengissä kuin edellisessä joten Orbit olivat todellakin vain sivuseikka. Kentässä aseita löytyy jälleen kaksi kappaletta; pistooli ja kranaatit. Kranaatit on huvittavasti toteutettu, sillä pelihahmo heittää ne vaakasuoraan ja ne voi itse räjäyttää milloin haluaa :D
Kentän lopusta löytyy kaasunaamari jonka avulla täytyy kerätä yksi Orb joka on kaasua täynnä olevassa käytävässä. Tämänkin kohdalla koodaaminen on jäänyt hieman puolitiehen, sillä jos sattui menemään hieman liian kauas alueesta tai hidasteli tarpeeksi, kaasunaamari hävisi. Eikä hidastelun tarvinnut edes olla mitään etana -tasoa, vaan pienikin hitaus sai naamarin häviämään.
Riitti jos hieman huolimattomasti hyppäsi tikkaisiin jotka veivät Orbin luokse, putosi liian alas jolloin naamari hävisi. Kyllä Orbin sai ilman kaasunaamariakin, mutta se tiesi energian menetystä ja yleensä myös kuoleman.
Kentän pomona toimii iso sotilaan korsto joka minun kohdallani toimi täysin eritavalla kuin Youtube -videoilla. Sotilas hoidettiin kranaateilla, mutta jos ukko tuli liian lähelle, ei kranaatit enää tehonneet. Kranaatteja ei onneksi tarvinnut yrittää räjäyttää vaan riitti, että sellaisella osui sotilaaseen. Youtube -videoissa kranaatit osuivat ongelmitta sotilaaseen vaikka heppu oli kiinni pelihahmossa.
Todella omituista. Sain kuitenkin sotilaan tapettua yhden tai kahden elämän menetyksellä vaikka jouduinkin hieman kikkailemaan.




Viimeinen kuudes kenttä sijoittuu jälleen pelin nykyaikaan, MB Time Travel Centeriin. Kenttä sisältää kaksi asetta vaikka periaatteessa kentän voisi läpäistä pelkkien nyrkkien ja potkujen avulla millä tavalla TMR hoiti homman. Itsellä ei rahkeet riittäneet moiseen kikkailuun, sillä kentän viholliset ovat todella kestäviä ja tulivoimalla ne sai tuhottua nopeasti.
Ensimmäisen aseen saa heti kentän alussa kun keräilee jonkin robotin sylkemiä limakasoja (nam). Toisen pyssyn, ohjus-aseen sai juuri ennen viimeistä pomoa ja sen kerääminen on pelkkää ajan haaskausta, sillä laser-aseella ja nyrkeillä viimeisen pomon sai tuhottua parhaiten.
Kenttään täytyi päästä useamman lisärin voimin tai muuten ei tullut mitään. Pelin epäreiluuden vuoksi harvemmin oli paria lisäriä enempää tämän viimeisen kentän hoiteluun. Viimein kun onnistuin pääsemään Drakkon Kingin luokse, se tuhosi minut lähes heti. Seuraavaan kohtaamiseen menikin tovi jos toinenkin kun en vaan onnistunut pääsemään aikaisempia kenttiä tarpeeksi hyvin läpi.
Uskomattoman stressaavaa hommaa kun yksikin virhe saattaa olla kohtalokas. Välillä tuli todella hyviä suorituksia jolloin onnistuin pääsemään neljänteen kenttään kuolematta, mutta sitten joko kenttä tai Giant Clam otti luulot pois. Neljäs kenttä oli kanssa kunnon lisäri-syöppö ja sotilas vei melkein aina sen pari lisäriä.
Viimein onnistuin pääsemään viimeiseen kenttään huiman neljän lisärin turvin. Pieni virne ilmestyi kasvoilleni ja salaa mielessäni ajattelin, että nyt peli menee läpi...ja paskat. Drakkon King oli vittumaisella tuulella ja se imaisi kaikki lisärini. Yritin käyttää hyppypotkutaktiikkaa koska samaa taktiikkaa käytettiin läpäisyvideossa, mutta elämät vain hävisivät hujauksessa.
Olin hetken kuin maani myynyt ja uusi yritys ei houkutellut pätkääkään. Ajattelin, että jos en näin monen lisärin voimin pääse viimeistä pomoa läpi, meneekö tämä sitten koskaan? Hetken se taas vaati ennen kuin sain samanlaisen unelmayrityksen neljän lisärin turvin.
Vaihdoin taktiikkaa ja tuhosin Drakken Kingin ensimmäisen muodon laser-aseen avulla joka osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Nyt ei lisäreitä kulunut lähellekään samaan tahtiin kuin potkujen ja nyrkkien voimin. Tässä viimeisessä pomossa sama outo aura vaivasi pelaamistani, sillä en onnistunut pitämään kuolemattomuusaikaa päällä samaan tahtiin kuin Youtube -tyypit.
Taistelun toisessa vaiheessa hylkäsin hyppypotkut ja hakkasin Drakkenia paikallani nyrkeillä. Elämiä kului muutama kappale, mutta sain kuin sainkin muukalaisen hengiltä.





Menihän se viimein läpi, todellinen tuskien taival. Minua ärsyttää koska pelissä on todella hyvä meininki idean, grafiikoiden kuin musiikinkin suhteen, mutta kaikki on pilattu huonolla viimeistelyllä ja epäreiluilla ratkaisuilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti