lauantai 1. kesäkuuta 2024

Pac-Man (Namco)


Games Beaten:
427/709
Genre: Maze
Goal: Complete Maze 20 (Last Key)

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 7/10

Kuka on paras kummitusten ahmija? No tietysti Pac-Man! 
Kisaa ympäri sokkeloa syöden palluroita täydellisen pistetuloksen toivossa.

Kun Tengenin Pac-Man meni vähän liian helpostikin läpi, tätä Namcoa sai yrittää jopa yllättävänkin pitkään. No ei nyt mistään viikoista puhuta vaan muutamasta päivästä. Selkeästi tuuria oli mukana aikaisemman läpäisyssä.
Ehkäpä myös liiallinen itsevarmuus otti valtaa ja tuli tehtyä typeriä virheitä. Avainsokkeloihin pääsin lähes jokaisella yrityksellä, mutta tuo perhanan viides avainsokkelo vei sitten loputkin lisärit.
Monesti kämmäsin jotain aikaisemmissa helpommissa sokkeloissa ja elämiä ei ollut tarpeeksi lopun hankalia sokkeloita varten.



Tarpeeksi kun yritti, niin viimein sieltä se voitokas suoritus nosti päätään. Tässä kävi hieman samalla tavalla kuin Tengenin versiossa sillä erolla, että pääsin viidennestä avainsokkelosta eteenpäin yhden lisärin voimin.
Menetin lisärin typerän virheen vuoksi ja olin samassa tilanteessa - muutama sokkelo täytyisi möyriä läpi kuin nuoralla kävellen eli virheettömästi. Seitsemäs avainsokkelo eli kokonaiskuvassa 19:sta sokkelo meni kivuttomasti läpi ja pieni toivon pilkahdus täytti mieleni, toistuuko sama uudelleen - meneekö peli läpi yhden elämän turvin?
Sitten viimeisessä sokkelossa kävi jäätävä moka - feilasin pahasti yhden käännöksen enkä voinut enää käyttää TMR:n kaavaa hyödykseni. Käytännössä hetkeksi luovutin koska en ajatellut, että tästä voisi vielä selvitä. Kummitukset eivät pysy kovinkaan kauaa sinisinä tässä viimeisessä sokkelossa joka tuo pahan lisähaasteen mogaamisen vuoksi.
Muutama todella "läheltä piti" -tilanne jotka sain selvitettyä niin, että käytin hyödykseni sokkelon keskivaiheilla olevaa varppauskäytävää mikä avulla voi vaihtaa puolelta toiselle. Tämä hidastaa jahtaavien kummitusten menoa hieman. Blinky oli pariin otteeseen pikselin päässä Pac-Manista ja muutama sekunti eteenpäin ilman käytävän hyödyntämistä olisi koitunut kohtalokseni.
Aivan jäätävän kikkailun saattelemana sain kuin sainkin kaikki pallurat kerättyä! Pelasin tässäkin huvikseni niin pitkälle kuin menee ja vielä yhden sokkelon sain selvitettyä ennen kuin jouduin kummitusten kylmään syleilyyn. Molemmat Pac-Manit läpi, jee!
Vielä vastakkaisen sukupuolen edustajan Pac-Man peli on jäljellä, mutta sen jätän myöhemmäksi. Olen saanut palluroiden syömisestä tarpeekseni hetkeksi aikaa.




Vaikka tässä pykälä kauemmin menikin kuin Tengenin versiossa, sama vaikeusaste tälle täytyy antaa. Ei tarvinnut viikkoja grindata vaan muutamia päiviä vaikka olinkin varautunut melkoiseen urakkaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti