keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

World Class Track Meet


Games Beaten:
417/709
Genre: Power Pad
Goal: Beat Tournament (6 Opponents) & Olympics (4 Events)

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 4/10

Projektini hyppäsi kohti tuntematonta kun vihdoin ja viimein sain hommattua Power Pad -maton! Tilasin rapakon takaa bundlen, mikä sisälsi kauan himoitsemani NTSC-NESin lisäksi Zapperin ja sitten tämän itse Power Pad -maton.
En ollut aikaisemmin koskaan testannut kyseistä mattoa koska sitä ei kenelläkään kaverillani ollut. 
Bundlen mukana tuli yksi multicart joka sisälsi myös yhden pelin Power Padille joten tästä luonnollisesti lähdin liikkeelle. Loput pelit täytyy pikkuhiljaa haalia kasaan jotta nekin saa pelaukseen :)



Ihan helpoimmalla pelillä tämä urheilumatto -urakka ei ainakaan alkanut, sillä tämä World Class Track Meet on todella fyysistä suorittamista. Maton päällä täytyy juosta niin, että painelee kahta nappia vuorotellen. Välillä täytyi myös hypätä tilanteen näin vaatiessa.
Täytyy myöntää, että hieman yllätyksenä tuli miten fyysisesti rankkaa pelin pelaaminen oli. Jo noin puolen tunnin pelaamisen jälkeen läähätin kuin ajokoira :D
Vaikka työssäni tulee liikuttua jonkin verran ja perus kuntoni on ihan ok luokkaa, otti tämä todella koville. Pitäisi selkeästi enemmän harrastaa kovempaa rasitusta vaativaa liikuntaa.




Peli sisältää kaksi erilaista läpäisytavoitetta - turnauksen ja olympialaiset. Turnaus on näistä ehdottomasti se pahempi suorittaa loppuun. Tässä kilpaillaan kuutta eri vastustajaa vastaan 100 metrin juoksussa ja 110 metrin aitajuoksussa. 
Eli yhteensä 12 tiukkaa juoksukisaa täytyy suorittaa onnistuneesti. Kun molemmat lajit on voittanut, siirrytään uuden vastustajan pariin joka on luonnollisesti hieman tiukempi vastus kuin edellinen. 
Vastustajat alkavat hitaasta kilpikonnasta ja viimeisenä vastaan tulee hurjan nopea gepardi. Perus 100 metrin juoksu ei tuottanut suurempia ongelmia mitä nyt välillä ei meinannut pysyä Power Padin nappuloiden päällä juoksemisen huumassa.
Todellinen haaste tuli 110 metrin aitajuoksussa. Oli todella hankala ajoittaa hypyt niin, että selvisi aitojen yli. Hyppäämisen jälkeen jalat täytyi saada takaisin oikeiden nappien päälle mikä välillä epäonnistui ja juoksemisen uudelleen rytmiin saaminen hidastui.
Onneksi juoksujen välillä sai pitää taukoa, sillä muutaman juoksun jälkeen olin jo aivan puhki ja jouduin keräilemään itseäni hetken aikaa :D 
Ensimmäisellä yrityksellä pääsin viidenteen vastustajaan asti, mutta jalkani olivat liian väsyneet enkä saanut enää kunnon rytmitystä juoksuun jotta olisin voittanut 100 metrin rykäisyn.
Muutamaan päivään en kerinnyt peliä pelaamaan ja sain ainakin hyvin aikaa palautua tästä hurjasta suorituksesta. Seuraavan yrityksen koittaessa muutin hieman setuppiani jotta juoksemisen tasaisuus pysyisi parempana.
Siirsin sohvani Power Padin ja television väliin jotta pystyin pitämään sen selkänojasta kiinni juoksun aikana. Näin pysyin paremmin paikallani ja virheellisiä nappien painalluksia ei tullut enää läheskään niin paljoa.
Tämä auttoi ja pääsin pelin viimeiseen vastustajaan vaikkakin aivan uupuneena. Ensimmäinen 100 metrin juoksu meni todella hyvin, sain pidettyä tasaista nopeaa vauhtia yllä koko juoksun ajan.
Aitajuoksu ei mennyt ihan niin nätisti ja kaadoinkin muutaman aidan jo heti alkumetreillä. Onneksi sain kiihdytettyä juoksunopeuteni todella kovaksi ennen seuraavaa aitaa jonka avulla sain pidettyä johtoasemaani vastustajaan. Onneksi sain onnistuneitakin aitojen ylityksiä, sillä ihan hirveästi ei eroa ollut meidän juoksujemme välillä.
Meinasin vielä hermostuksissani feilata koko jutun liian aikaisten liikkeellelähtöjen vuoksi... Onneksi kolmannella kerralla maltoin odottaa ja lähdin vasta pinkomaan täysillä kun lähetysase oli lauennut.
En juoksun huumassa kerinnyt katsoa monta aitaa gepardi kaatoi, mutta ilmeisesti samaa tahtia kuin minä koska tuli vain hieman päälle sekunnin myöhemmin maaliin. Olin niin uupunut tästä suorituksesta, että oli pakko käydä tuolille istumaan tai muuten olisi saattanut lähteä taju :D
On tämä Nintendon pelaaminen hurjaa hommaa.





Kun olin palautunut tästä rääkistä, suoritin vielä olympialaiset saman päivän aikana. Tämä oli huomattavasti kevyempi homma ja tämän pystyi pelaamaan ihan rennon ottein vaikkakin yritin tosissani tehdä hyviä tuloksia. Olympialaisissa on 100 metrin juoksun ja 110 metrin aitajuoksun lisäksi pituushyppy ja kolmiloikka.
Lajit toimivat ihan niin kuin voisi kuvitellakin - ensin juostaan verenmaku suussa ja sitten hypätään oikealla kohdalla jotta saa tuloksen aikaiseksi. Ensimmäinen yritys meni hieman plörinäksi ja painoin resettiä koska halusin parempia tuloksia.
Toisella kerralla sainkin ihan kelpo tulokset aikaiseksi. Näissä olympialaisissa ei hirveästi pointtia ole näin yksipelinä, sillä lopputuloksissa näkyy vain pisteet ja suoritetut ajat/pituudet.






Huh, rankka aloitus, mutta nyt on tämäkin homma saatu käyntiin! Tästä on hyvä jatkaa muihin koitoksiin kunhan saa pelikasetteja hommattua :)
Täytyy vielä sanoa, että matto toimii todella hyvin ja painallukset ovat tarkkoja. Kuitenkin yli 30v vanhasta tuotteesta kysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti