lauantai 27. tammikuuta 2024

Baseball Simulator 1.000


Games Beaten:
412/709
Genre: Sports
Goal: Win Season Mode

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 4/10

Pitkästä aikaa pesäpalloa! Otin tälläisen lämmittelypelin ennen todellista koitosta jotta muistuu mieleen, miten sitä pesäpalloa taas pelattiinkaan.
Ihan perinteisestä pesäpallosta ei tällä kertaa ollut kyse, vaan pelaajat ovat varustettuna erilaisilla supersyötöillä sekä lyönneillä. Hieman tuli Nintendo World Cup mieleen näistä överiksi vedetyistä superkyvyistä.
Pelissä on valittavana 5, 30, 60 tai 165 ottelua. Viiden ottelun setti oli ihan riittävä määrä ja han ei olisi mielenkiinto riittänyt täyteen 165 ottelun settiin vaikka tämä hauska peli onkin :D
Kaikenlaista hölynpölyä olisi ollut valittavana pelaajajärjestyksistä pelipaikkoihin, mutta näihin en kajonnut lainkaan. Vakioasetukset olivat oikein hyvät! Joukkueen valitsin ihan puhtaasti sen mukaan, millä on kiinnostavin logo :DJoukkueen valitsin ihan puhtaasti sen mukaan, millä on kiinnostavin logo :D




Superkykyjä löytyy roppakaupalla erilaisia. Isoimpana erona käytettävien superkykyjen lisäksi on se, että syöttäjiltä löytyy useampi erilainen kun taas lyöjällä on vain yhdenlainen superkyky per henkilö. 
Superkykyjä on Nintendo World Cupin -tyyliin rajallinen määrä ja tiuhaan käytettäessä ne loppuvat jo ensimmäisten vuoroparien aikana. Ennen lyöntiä/syöttöä täytyi valita, halusiko käyttää jotakin superkykyä. Lähes poikkeuksetta käytin superkykyjä niin pitkään kuin niitä vain riitti.
Lyöjillä on käytössään lyöntitehoa parantavia sekä myös vastustajaa hämääviä kykyjä. Pelaaja pystyi lyömään pallon niin, että se lensi kauas horisonttiin kun taas toisella pelaajalla saattoi olla kyky, millä pallon sai lyötyä korkealle ilmaan ja alas tullessa se pyöri niin vinhasti, että palloa ei voinut saada kiinni.
Yhden pelaajan superkyky on niin tehokas, että pallo vei kaikki pelaajat mukanaan kentän laitaan jotka sattuivat osumaan tielle. Todella huvittavan näköistä!
Syöttäjillä on pallon nopeuteen ja hämäämiseen liittyviä superkykyjä. Todella vähän tuli näitä syöttäjien superkykyjä käytettyä, sillä riski niissä oli kova. Jos vastustaja sattui osumaan tälläiseen superkyvyllä marinoituun palloon, lensi se todennäköisesti stadionilta ulos. Jos vastustaja käytti itsekin jotain superkykyä,  Homeruninen tekemisen todennäköisyys sen kuin nousi. Parempi oli vain syöttää normaalisti ja nappailla helppoja palloja räpylään.



Vaikka tämä hauska peli onkin, yksi seikka pilasi pelinautintoa melko tehokkaasti. Kun oma joukkue on tauolla ja kaksi tietokonevastustajaa kamppailevat keskenään, täytyi valita halusiko katsoa ottelun vai skipata sen.
Tietokonematsien katsomisessa ei hirveästi pointtia ole joten ehdottomasti skippaus. Ruutuun ilmestyy ikkuna mistä näkee pelin etenemisen ja tämän jälkeen ei enää oikein tapahdu mitään.
Yritin painella kaikkia nappeja ja luulin, että peli tilttasi. Ei tiltannut, jostain syystä jokainen vuoropari käydään todella hitaasti läpi. Eikö pelintekijät osanneet koodata suoraan lopputuloksen näyttävää ikkunaa vai mitä ihmettä?
Näissä "skipatuissa" otteluissa kesti aina 5-10 minuuttia ja useasti joutui odottamaan useamman matsin putkeen turnauksen rakenteen vuoksi. Pahimmillaan taisi olla kolme matsia putkeen tälläistä odottelua eli noin 20-30 minuuttia.
Otin muutamasta skippimatsista huvikseni aikaa ja ajanotin näytti 6-8 minuuttia. Tämä söi aivan älyttömästi pelinautintoa. Itse voittaa oman matsin muutamassa vuoroparissa ja sitten joutuu venailemaan vähintään sen 5-10 minuuttia.
En voisi kuvitellakaan miten hirveää tämä olisi täyden 165 matsin kaudessa :D Huvikseni katsoin yhden vastutajien ottelun, eikä se loppupeleissä ollut edes paljoa hitaampi kuin tälläinen "skipattu" matsi. 



Peli on uskomatonta Homerunien juhlaa ja niitä tulikin jatkuvalla syötöllä. Baseballissa on se hieno puoli, että jos juoksuero vastustajaan on tarpeeksi suuri, loppuu peli siihen. Monet matsit päättyivät jo muutamassa vuoroparissa koska juoksujen tekeminen oli todella helppoa.
Tähän vaikutti suuresti superkyvyt joita pystyi hyödyntämään sen muutaman vuoroparin ajan. Paras tilanne oli sellainen, että ensimmäisen vuoroparin aikana teki yli 10 juoksua ja ottelu päättyi siihen :D
Onnistuin polttamaan vastustajan pelaajat aika hyvällä prosentilla ennen kuin he kerkesivät edes ensimmäiselle pesälle. Paras oli heittää mahdollisimman hitaita heittoja jolloin pallo useasti päätyi syöttäjän lähettyville. Muutamissa tapauksissa vastustaja onnistui tekemään Homerunin tälläisestä hitaasta heitosta, mutta väliäkös tuolla kun itsellä oli alla reilusti enemmän juoksuja.




Pelasin turnausta niin hyvin, että voittoni sinetöitiin jo ennen viimeistä matsia :D Periaatteessa tämä olisi riittänyt läpäisyyn, mutta pelasin kuitenkin koko turnauksen loppuun. Lisää ihanaa tietokoneiden välisten matsien odottelua luvassa, ai että.
Venailut olivat viimein ohi ja pääsin viimeisen matsin pariin, hurraa! Homma oli ohi nopeammin kuin ehti alkaakaan ja vastustaja taipui kolmannessa vuoroparissa tuloksella 13-0. Oikeassa elämässä tälläinen ottelu olisi varmasti nautintoa kalliit finaaliliput ostaneelle yleisölle :D
Harmillisesti tuo tietokoneiden välinen venailu laskee tämän arvosanaa jonkin verran, muuten tämä olisi ollut todella loistava pesispeli. Kaksinpelinä varmaan todella loistavaa hupia, mutta näin yksin pelatessa sai aimo annoksen karvasta kalkkia kitusiinsa.
Onneksi sentään venailun lomassa pystyi tekemään muutakin kuten esimerkiksi ruokaa joten aika ei täysin hukkaan heitettyä ollut :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti