maanantai 3. huhtikuuta 2023

Pictionary


Games Beaten:
362/709
Genre: Party
Goal: Finish Regular Game

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 2/10

Yksi todella ilmainen piirtelypeli tähän väliin. Yksinpelinä täysin turhaa, mutta hauskaa puuhaa. Moninpelinä tästä olisi varmasti saanut paljon enemmän irti.
Tähän ei harmillisesti saanut edes tietokonevastustajaa joten täysin itsekseen täytyi pelata ja arvailla piirustuksia :D



Eli pelin ideana on liikkua pelilaudalla paikasta A paikkaan B, todella perus settiä siis. Liikkuminen tapahtuu noppaa heittämällä. Pelilauta koostuu erivärisistä neliöistä ja jokainen väri edustaa eri minipeliä. Punainen väri edusti kaikkia minipelejä ja peli arpoi satunnaisesti jonkin niistä.
Tämä NES-versio eroaa oikeasta Pictionarysta niin, että tässä ei ole erillisiä kategorioita ja jokainen arvattava piirustus on vain erilainen esine.
Alkuperäisessä täytyy piirtää/arvailla esimerkiksi ihmisiä, eläimiä, vaikeita sanoja ja toimintoja. NESin tekniikka ei varmasti olisi ihan riittänyt muihin kuin esineiden piirtämiseen :D
Kun heittää nopalla jonkun luvun ja siirtyy ruutuun, alkaa minipeli. Minipelejä on neljä erilaista ja pelin ohjeissa niistä kerrotaan seuraavaa:

Maali-zombien hyökkäys: olet maalipurkki ja yrität kaataa maalia ruudun alareunassa olevia zombeja päin. Zombit eivät ilman taistelua luovuta ja yrittävät viskoa sinua vihreällä maalilla.

Varasto-siirtely: varastomiehen täytyy kuljettaa laatikoita vasemmasta reunasta oikeaan reunaan. Täytyy kuitenkin olla tarkkana, sillä ruudulla pörräävät riiviöt vievät laatikot pois jos sattuvat osuvat niihin. Laatikoita voi kantaa useamman kerrallaan, mutta tällöin todennäköisemmin riiviöt vievät laatikot.

Neljä pelastushälytystä: talo on ilmiliekeissä ja talosta olevat ihmiset täytyy saada ikkunoiden kautta turvaan. Täytyy kuitenkin olla nopea, sillä pelastettavia putoilee ikkunasta nopeaa tahtia.

Hyppimällä energiakapseleihin: yksi energiakapseli ilmestyy johon kohtaan huonetta ja se täytyy kerätä ennen kuin se häviää. Keskellä huonetta on kaksi pystysuoraan ampuvaa laser tykkiä joita täytyy varoa keräilyn lomassa.



Jokaisen minipelin idea on sama - kerää/tuhoa mahdollisimman paljon asioita jotta ruudun oikealla puolella oleva piirrustus paljastuu. Alareunassa rullaa automaattisesti aikapalkki ja jokaisesta virheestä se kuluu entistä nopeammin loppuun.
Kun aika on lopussa, saa 45 sekuntia aikaa arvata mikä esine piirustuksessa on. Nämä olivat välillä todella hankalia vaikka oli onnistunut avaamaan piirustuksen melkein kokonaan esiin.
Kun kyseessä on yksinpeli ilman tietokonevastustajaa, väärästä vastauksesta ei rangaistu mitenkään. Minipeli alusta ja uutta piirustusta arvailemaan - kyllä se sitten jossain vaiheessa meni oikein.



Nopean alun jälkeen jumitin hyvän tovin pelastus -minipelin omaavassa neliössä. Ei tämä ollut millään tavalla minipelin vika, vaan en saanut mitään tolkkua ruudulla näkyvistä piirustuksista :D
Kun tästä pääsin eteenpäin, alkoi homma rullata taas melko mutkitta. Eipä aikaakaan kun pääsin viimeiseen neliöön ja viimeiseen minipeliin. 
Muutama yritys ja löytyihän se oikea vastaus kun kohdalle sattui tarpeeksi helppo piirrustus ja lyhyt sana.





Ei tälläinen välipeli ollut ollenkaan hullumpi hankalan Wizards & Warriorssin jälkeen, mutta olihan tämä nyt vähän tälläistä tietynlaista pelata itsekseen.
Kokeilin huvikseni Alternate -pelimoodia ja siinä minipelien sijaan täytyi itse piirtää kuva! Olipahan melkoista hommaa piirrellä NESin D-padilla. Kursorilla pystyi liikkumaan vapaasti eikä piirustusta tarvinnut hoitaa yhdellä viivalla. 
Ärsyttävänä puolena oli, että jos tuli piirrettyä mitä sattuu, ainoastaan viimeisimmän virheviivan pystyi kumittamaan pois. Olisihan tässä voinut hyvin olla, että pystyy pyyhkimään vaikka koko piirrustuksen pois.
Loppukivaksi vielä testasin piirtämisen harjoittelua. Ihan hyvä, että tälläinen on peliin laitettu, sillä suoraan lennosta piirtämään D-padilla voi olla monelle vähän liikaa.
Taitelin tälläisen hienon kuvan ja jaan sen kaikkien nähtäväksi, enjoy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti