sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Volleyball


Games Beaten:
346/709
Genre: Sports
Goal: Win Against Any Team

Arvosana: 5/10
Vaikeusaste: 3/10

Taas palautui "ihanat" koulun liikuntatunnit mieleen kun tätä pelaili. 
Tämä taitaa olla NESin ainut perinteinen lentopallo, muut ovat sitten ranta -versioita. Ei muistikuvaa, että onko näillä kahdella lajilla jonkinlaisia muita eroavaisuuksia kuin pelipaikka.
Tämä kuuluu näihin Nintendon todella vanhoihin Black Box -urheilupeleihin ja nämähän on tunnetusti olleet todella simppeleitä. Tämä peli ei ollut poikkeus.
Läpäisy irtosi yhden joukkueen voitolla mikä oli erittäin hyvä juttu, sillä tämä perinteinen lentopallo on vielä kuivempaa kuin rantalentis.
Tässä pystyy mukavana vaihteluna pelaamaan myös naisilla ja ne ovatkin ensisijainen vaihtoehto. Toki kerta tälläinen mahdollisuus annetaan niin naiset it is! Joukkueiden valitseminen oli hieman kummallista, sillä omaksi joukkueeksi ei voinut valita kuin USA:n. Jos pelasi kaksinpelinä, silloin pystyi valitsemaan minkä maan halusi.
Ohjekirjasta selvisi, että joukkueet ovat eritasoisia ja ne ovat vahvuusjärjestyksessä valintaruudussa. Tässä järjestys vaikeimmasta heikoimpaan: The United Sosialist Soviet Republic, The People's Republic of China, Cuba, Japan, Brazil, The Republic of Korea ja The Republic of Tunisia.
Testailin huvikseni muutamia matseja näitä hieman vaikeampia joukkueita vastaan ja eipä siitä tullut mitään :D Liian tiukkoja lyöntejä minun puolelle kenttää ja palloa ne eivät pudottaneet koskaan.
Tunisiaa vastaan kun taisteli, niin huomasi, että joukkueilla on todellakin eroja. He feilasivat helppojakin tilanteita ja pudottelivat palloa. Mutta ihan läskiksi tämänkään joukkueen kanssa ei voinut hommaa vetää, vaan piti koko ajan olla skarppina, muuten tuli armottomasti nenään.



Erät olivat viidentoista pisteen mittaisia ja kumpi ensin saavutti tuon pisterajan, voitti erän. Eriä taas puolestaan oli viisi kappaletta. Kaikkia eriä ei tietysti tarvinnut pelata jos onnistui voittamaan esimerkiksi kolme ensimmäistä.
No, Tunisian kanssa homma hoitui kivuttomasti ja pienen alkukankeuden jälkeen voitin suoraan kolme ensimmäistä erää. Välillä pisteiden teko oli tiukassa kun aloitus vaihtui puolelta toiselle ilman pisteiden saamista.
Eipä tämän pelaaminen ketuttanut ollenkaan varsinkin kun sai hommasta nopeasti kiinni. Jos tässä olisi pitänyt tahkota jokin älytön turnaus, olisi varmaan mielipide pelin suhteen ollut hieman toinen :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti