keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Punch-Out!!


Games Beaten:
326/709
Genre: Sports
Goal: Beat Mr. Dream Without Secret Password

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 7/10

Little Mac, 17-vuotias poika Bronxista, New Yorkista. Hän ei rakasta mitään muuta niin paljon kuin kunnon haastetta.
Doc Louis on entinen raskaan sarjan nyrkkeilijä, joka on tunnettu erittäin kovista lyönneistään.
Kaikki alkoi siitä kun Little Mac ja Doc Louis sattumalta törmäsivät. Doc rupesi Macin valmentajaksi ja opetti hänelle kaiken nyrkkeilystä. 
Heidän tavoitteenaan on saavuttaa mestaruus ja treenaus jatkuu niin pitkään kunnes unelma on toteutunut!

Jo ennen Mike Tyson's Punch-Out!!:n aloittamista, olin jo päättänyt että pelaan tämän toisen version suoraan putkeen. En nähnyt mitenkään järkevänä pelata tätä pitkän ajan päästä jolloin olisi täytynyt kaikki opetella taas uudelleen.
Päätös oli täydellinen ja tämä meni vain muutamassa tunnissa läpi.



Syy tähän, miksi NESillä on toinenkin Punch-Out!! on se, että Mike Tyson meni häviämään YHDEN matsin kamppaillessaan Buster Douglasia vastaan ja tämä riitti Nintendolle purkamaan sopimuksen. Kieltämättä aika tylyä menoa!
Ainut ero alkuperäiseen Punch-Out!!:n on vain viimeisen vastustajan ulkokuori ja nimi. Mr. Dream käyttäytyy kuin Tyson inhottavia uppercutteja myöten.




Aluksi meinasin, että pelaan tämän pelin rinta rinnan Mike Tyson's Punch-Out!!:n kanssa, mutta päädyinkin pelaamaan sen peräjälkeen. Eipä tämä ratkaisu vaikuttanut mihinkään.
Kivuttomasti meni sillä Minor ja Major Circuitit läpäisin häviämättä yhtään kertaa. Ainut pieni "ongelma" näissä oli, että kun olin tottunut loppupään nopeiden vastustajien tahtiin, tuntui nämä alkupään vastustajat todella hitailta. Tuli ennakoitua melkoisen paljon, mutta eipä sillä kovinkaan paljon väliä ollut :)
World Circuitissa oli muutamia ihmeellisiä ongelmia, sillä Bald Bull antoi pari kertaa nenään. Johtui siitä, kun en ollut ihan hetkeen hänen kanssaan päässyt ottelemaan. Erittäin nolona juttuna pidin sitä, että Don Flamingo yllätti ja pisti Little Macin kanveesiin :D Vieläkin ihmettelen miten hävisin sille näillä pelitunneilla.
Super Macho Man meni kerralla läpi, mikä oli todella hyvä juttu, eipä tarvinnut enää World Circuittia hangata.




Sitten yrittämään Mr. Dreamia joka toimi täysin samalla tavalla kuin Tyson. Tämän vuoksi matsin kulku soljui samalla tavalla. Jotenkin kun oli tottunut Tysonin ruskea -sävyiseen spriteen, niin tämä Mr. Dreamin vaalea sprite oli hankalampi hahmottaa :D Jotenkin epäselvempää mitä lyöntiä tuli seuraavaksi.
Ei tämä onneksi kovin montaa yritystä vaatinut. Läpi menneellä yrityksellä homma meni ihan tuomarin päätökseen asti mikä oli vain hyvä juttu, nyt sai erilaisen lopetuksen kuin vain täystyrmäyksen. En tiedä miten tarkalle homma meni, mutta onnistuin aika mukavasti murjomaan Mr. Dreamia ja mielessä pyöri voitto ennen kuin Mario edes nosti käden voitonmerkiksi!




Eipä tästä enempää sanottavaa ole kun periaatteessa täysin sama peli kyseessä. Nimenmuutoksen ja yhden spriten erilaisuuden vuoksi tämäkin oli pelattava läpi. Tarkkaa hommaa!
Kun tässä oli jo kokemusta takana ja läpäisy ei kestänyt läheskään niin pitkään kuin ensimmäinen Punch-Out, tämän vuoksi vaikeusastekin on hieman alhaisempi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti