maanantai 21. helmikuuta 2022

Jordan vs. Bird: One on One


Games Beaten:
322/709
Genre: Sports
Goal: Beat the Computer in Four Game Modes

Arvosana: 3/10
Vaikeusaste: 3/10

Jordan ja Bird on päättänyt ottaa pienen yksi vastaan yksi turnauksen! Varsinaista loppua tässä pelissä ei ole, mutta riittää kun voittaa tietokonevastustajan jokaisessa lajissa missä se on mahdollista tehdä.
Valittavia lajeja tässä on viisi, mutta "seuraa johtajaa" laji jatkuu loputtomasti, joten se jäi vain testailun tasolle.
Asetuksissa oli onneksi mukavasti valinnanvaraa, ei tätä olisi jaksanut tuntikaupalla mättää. Perus asetusten lisäksi valittavana oli sääntörikkeiden poistaminen ja korin jälkeen pallon kanssa jatkaminen. 
Oli ilmiselvää, että kerta tässä pystyi valitsemaan helpoimman vaikeusasteen ja vain parin minuutin erän, käytin sen hyödykseni. Tai, tälläisessä oletuksessa olin. Nyt jälkeenpäin ohjeita lukiessani huomasin, että vaikeusasteet menevät päinvastaisessa järjestyksessä eli ykkönen on Professional ja nelonen Schoolyard, hupsista keikkaa :D Ilmankos tämä tuntui hieman hankalalta, mutta tulipahan pelattua vaikeimmalla läpi ihan huomaamatta!
Aluksi en tehnyt mitään sen suurempia muutoksia asetuksiin vaikeusasteen ja erän pituuden lisäksi, mutta päädyin sitten hetken testailun jälkeen muokkaamaan niitä.
Hahmoksi valitsin Jordanin koska sen satuin etäisesti tietämään vaikka koripalloa ei ole tullut seurattua yhtään. Jostain syystä kun Jordanilla pelasi, oli ns. kakkospelaajana. Tämän vuoksi kaikki pisteet ja voitot olivat alemmissa sloteissa. Kerroin tämän siksi, koska näyttää hassulta kun voittaja on alemmassa kohdassa ylemmän sijaan :D
Valittavina lajeina oli täysi neljän erän "yksi vastaan yksi" korismatsi, 15-11 pisteen matsi, donkkauskilpailu, seuraa johtajaa ja kolmen pisteen heittokilpailu.



Aluksi ensimmäisen lajin eli koko korismatsin pelaaminen tuntui aivan järkyttävältä. Tässä pelattiin yhteen koriin ja tehtiin vuoron perään pisteitä. Pallon ryöstäminen oli täysin mahdotonta ja hommahan meni niin, että läiskittiin vuoron perään koreja tai sitten vastustaja paukutti niitä peräjälkeen kun olin menettänyt pallon huolimattoman heiton tai jonkin rikkeen takia.
Rikkeitä sattui koko ajan ja pilli vihelsi jatkuvasti. Hermo meni ja kävin asetuksista valitsemassa rikkeiden mahdollisuuden pois. Koska palloa oli aivan mahdoton saada vastustajalta ryöstettyä - valitsin myös, että jos tekee korin, saa aloittaa pallon kanssa.
Näillä muutoksilla peli muuttui sitten täydeksi vitsiksi. Ei tarvinnut kuin kuljettaa pallo korin alle joka kerta samalla tavalla ja odottaa paikallaan. Jostain syystä vastustaja ei saanut millään palloa pois minulta :D
Kerkesin jo innostua, että yhden korin tekemisen jälkeen voi vaan odottaa erän loppuun, mutta ei se ihan niin helposti mennyt sillä tässä on 24 sekunnin heittosääntö. Pallo siirtyy vastustajalle jos ei heitä tuon ajan sisällä.
Taktiikka muuttui niin, että odotin korin alla ajan lähes loppuun ja tein korin. Näin sai kahden minuutin erät nopeasti ohi. Oli kyllä todella typerän näköistä kun itse seisoo korin alla ja vastustaja juoksee hahmoani päin tai vaihtoehtoisesti tekee estoliikkeitä jotka näyttää enemmänkin tanssilta.
Täysin ilmainen laji ja voitinkin pistein 36-0. Pisteitä ei ihan älyttömästi tullut koska korin alta heitettäessä heitto on vain kahden pisteen arvoinen.
Seuraavana lajina oli 15-11 pisteen matsi. Eli kumpi ensimmäisenä saavutti tuon alemman pistemäärän, voitti matsin. En kyllä tiedä miksi se oli 11-15, sillä kolmen pisteen heitto on maksimi mitä pystyy koripallossa tekemään joten miten kymmenestä pääsee tuohon viiteentoista, mysteeristä.
No joka tapauksessa tämäkin oli täysin ilmainen kiitos noiden aikaisempien sääntömuutosten. Teki vain samalla tavalla kuin aikaisemmassa neljän erän matsissa ja homma oli ohi muutamassa minuutissa.





Seuraavana vuorossa olikin donkkauskisa! Kymmenestä donkkaustyylistä sai itse valita mitä lähtee tavoittelemaan ja tuomarit antoivat pisteitä onnistuneesta suorituksesta. Okei, antoi ne muutaman säälipisteen jos epäonnistui.
Onneksi tässä oli lämmittelymahdollisuus ja sai treenata kaikkia eri tyylejä ihan vapaasti ilman keskeytyksiä. Hieman siinä kesti, että sai oikean rytmin päälle jotta donkkaukset menivät sisään.
Testailin eri lajeja, mutta parhaimmaksi valikoitui "Air Jordan". Se oli helppo toteuttaa monta kertaa peräkkäin onnistuneesti. Idea tässä donkkauskisassa oli, että kumpikin donkkaa kolme kertaa vuorotellen ja kummalla on lopuksi enemmän kokonaispisteitä voittaa.
Ei ollut väliä mitä donkkaustyyliä kokeili ja miten monta kertaa, riitti vaan että on enemmän pisteitä. Ärsyttävänä asiana oli, että peli ei näyttänyt paljon piste-ero on pelaajien välillä. Täytyi itse pitää mielessä jos halusi.
Tässä ei voinut tietokoneen vaikeusastetta valita, en tiedä pysyikö se samana vai oliko muuttunut johonkin toiseen, mutta uskomattomia pisteitä se kuitenkin teki.
En oikein tiedä miten pisteet määrittyivät, sillä hyvin samanlaisella donkkauksella välillä tuomarit antoivat vitosia ja välillä sitten ysejä. Tässä joutui jo hieman yrittämäänkin ja voitto irtosi lopulta tuurin saattelemana.
Kävi sitten niin, että tietokone feilasi ensimmäisen donkkauksensa ja sai säälipisteet. Itse onnistuin kaikissa kolmessa ja vaikka en mitään huippupisteitä saanutkaan, se riitti voittoon, jee!
Seuraa johtajaa lajia pelailin jonkin aikaa ja viimein luovutin kun ei mitään muutosta tapahtunut. Ohjekirja sitten kertoi, että kyseisessä lajissa ei ole loppua. Hieman jännä valinta, olisi nyt laittanut vaikka 15-20 kierroksen matsin.
Idea lajissa oli, että se kumpi on johdossa saa päättää minkä tyylistä koria yritetään donkata. Tämä meni yllättävän hyvin vaikka en ollut joitain donkkaustyylejä edes kokeillut :D Tietokone oli johdossa ja se sai päättää lajit ja donkata ekana, sen liikkeitä oli hyvä seurata.





Viimeisenä lajina oli sitten kolmen pisteen heitto. Jostain syystä tässä joutui pelaamaan vain Birdillä. Lajissa on yhteensä viisi heittopistettä ja jokaisessa niissä viisi palloa. Yritetään tehdä mahdollisimman paljon koreja kolmen pisteen rajan tuntumasta. Aikaa näiden 25 pallon heittämiseen on 60 sekuntia. Tässäkään lajissa ei näkynyt piste-eroa, hienoa!
Tämä oli ehdottomasti pelin hauskin osuus! Muutaman kerran täytyi yrittää ennen kuin voitto irtosi. Koska pelasin Jordanilla ja olin kakkospelaajan slotissa, jouduin aina aluksi katsomaan tietokoneen suorituksen ennen kuin pääsin itse heittelemään.
Yhtään kertaa en onnistunut kaikkia 25 palloa heittämään, aina jäi muutama jäljelle. Tämä johtui heittotyylistäni, sillä keksin tavan millä sai hyvällä prosentilla palloja sisään, mutta se oli hieman hitaampi. Ei se mitään, kyseinen taktiikka riitti voittoon!




Eipä tämä kovin kummoinen peli ollut. Se, että palloa ei pysty ryöstämään mitenkään itselleen vaikka kuinka nappeja rämpyttää oli todella typerää.
Toki jos olisi ottanut sen silmän kauniiseen käteen ja lukenut ohjeita, olisi ehkä hieman normaalimmallakin pelityylillä pärjätä helpompaa vastustajaa vastaan :D
Hienona puolena tässä oli vielä se, että peliä ei voinut laittaa pauselle mitenkään. Jos painoi Starttia, joutui takaisin päävalikkoon joten todella hieno pelata vähän pidempi matsi :D
Hieman pelinautintoa pelasti donkkaus ja kolmen pisteen heitto -lajit, mutta aika ala-arvoinen tämä silti on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti