torstai 24. helmikuuta 2022

Kick Off


Games Beaten:
323/709
Genre: Sports
Goal: Win the Euro Cup

Arvosana: 1/10
Vaikeusaste: 5/10

Olen hyvin vakuuttunut siitä, että tämä kyseinen "mestariteos" on huonoin PAL -alueella julkaistu peli. Mielummin pelasin vaikka The Lion Kingiä kuin tätä. Laatu oli luokatonta heti alkumetreiltä lähtien.
Tavoitteena pelissä oli voittaa mestaruuspokaali. Kahdeksan joukkuetta lähti tavoittelemaan pokaalia. Asetuksista sai itse valita, mitkä joukkueet ottaa mukaan turnaukseen.
Tein heti sen päätöksen, että jätän kaikki huippumaat ulkopuolelle ja otan vain hieman heikompia maita turnaukseen. Pelin ainut hyvä puoli oli, että tässä on Suomi mukana!
Itselleni valitsin Suomen ja mukaan pääsivät seuraavanlaiset maat; Belgia, Neuvostoliitto, Norja, Sveitsi, Tanska, Wales ja Hollanti.
Aluksi ihmettelin, että mitenhän tässä pääsee itse pelaamaan. Jos lohkonäkymässä meni eteenpäin, tietokoneet pelasivat vastakkain jokaisen pelin.
Tässä lohkonäkymässä täytyi mennä maan kohdalle jolla halusi pelata ja valita se jolloin C:n tilalle ilmestyi J. En tiedä mitä tämän J:n pitäisi edustaa, mutta ainakaan se ei enää ollut tietokone. Ei tämä toki nyt niin kryptinen ratkaisu ollut, mutta hieman aiheutti ihmetystä että ei pelaaja ole suoraan mukana.
Asetuksia pääsi sörkkimään ihan kiitettävän paljon, mutta en tiedä oliko niistä loppupeleissä sen suuremmin hyötyä.
A -joukkueen ja B -joukkueen tasoa pystyi säätämään ja vaihdoin itselleni kansainvälisen ja vastapuolelle nelos divarin. Paha sanoa vaikuttiko tämän muuttaminen turnauksessa vai liittyikö se vain kaksinpeliin.
Muihin asetuksiin ei tullut ihan hirveästi koskettua paitsi aluksi säädin pelinopeutta. Nopeuden pystyi säätämään normaalista harjoittelijaan jolloin ukot liikkuivat kentällä hitaammin. Jotenkin hitaammin liikkuvilla pelaajilla vaikeusaste tuntui hankalammalta vaikka ukkoja oli helpompi ohjata.
Normaali pyörimisnopeus oli aavistuksen liian nopea, mutta ilmeisesti paskan koodaamisen takia peli helpottui. Tätä on todella hankala selittää, mutta sille se ainakin tuntui.



Sitten itse matseihin. Kuten kuvasta näkyy, peli on aivan kamalan näköinen. Matsissa pelattiin kaksi viiden minuutin puoliaikaa ja tasatilanteessa mentiin jatkoajalle. Rankkareilla ratkaistiin tasapelitilanteet.
Punaiset ja keltaiset kortit olivat käytössä sekä myös muutkin jalkapallossa olemassa olevat säännöt. Ihan perus jalkapalloa siltä osin, ei mitään Nintendo World Cup sekoilua :D
Pallon hallussa pitäminen vaati totuttelua, sillä se ei liimautunut kiinni hahmoon niin kuin perinteisesti ja jos teki liian äkkinäisen liikkeen vastasuuntaan, pallo karkasi pelaajalta. Onneksi löytyi mahtava taktiikka jolla palloa sai pidettyä hallussa paljon paremmin.
Jos D-padia vetkutti edestakaisin, pallo pystyi täydellisesti hallussa. Peukalo oli hieman kovilla tämän taktiikan kanssa, mutta tätä oli pakko käyttää jotta sai maaleja tehtyä.
Kuvakulma oli omaan makuun aavistuksen liian lähellä ja en osannut hahmottaa missä kohdassa kenttää oli menossa. Välillä tuli juostua liian lähelle maalialuetta kun ei hahmottanut missä se on.
Vasemmassa yläkulmassa oleva kartta oli ihan turha, ei sitä kerinnyt katsoa kun piti keskittyä pallon hallussa pitämiseen ja vastapuolen pelaajiin. Muutenkin pienistä viivoista oli hankala erottaa missä oma ukko oli.
Maalien tekeminen oli todella hankalaa kun vastapuolen liimanäppi moke nappasi lähes kaikki laukaukset. Toisin oli omassa päädyssä ja välillä oma maalivahti oli ihan missä sattuu, pahimmillaan syöksynyt maalialueen ulkopuolelle jolloin vastustaja sai tehtyä ilmaisen maalin.
Maalivahtia ei voinut mitenkään ohjata, tai ainakin siltä se tuntui joten ihan tuuripelillä mentiin. Maalivahti oli muutenkin todella hassu. Jos pallo sattui menemään lähelle maalia, yritti maalivahti väkisin ottaa sen itselleen :D Eipä siinä, maalipotkulla eteenpäin!
Rangaistuksia tässä tuli jatkuvalla syötöllä. Yleensä pallon anastustilanteet päättyivät joko keltaiseen tai punaiseen korttiin. Onneksi vastapuolikin käytti kovia otteita ja välillä pelaajat loukkaantuivat jonka johdosta hyvällä tuurilla saattoi saada vapaapotkun!
Vapaapotkut oli suhteellisen helppo upottaa sisään ja vain yhden tälläisen feilasin.



Meni tovi jos toinenkin, että tähän pääsi kiinni. Vaikka vastassa oli näitä helpompia vastustajia, matsit päättyivät häviöön. Saatoin alkuksi saada vapaapotkun ja jonkun tuurimaalin jonka jälkeen vastustaja rupesi ryöpyttämään ihan kunnolla. Viimein sitten onnistui ja annoin Tanskalle pataan!
Seuraavana vastustajana oli Wales jonka voitin ihan täysin tuurilla, tein ihan viime sekunneilla voittomaalin :)
Näin sitä oltiin finaalissa ja vastassa Sveitsi. Sveitsin pelaajat olivat nopeita ja tuntui, että mitenhän tämän pystyy voittamaan. Ei mennyt kauaakaan kun tilanne oli jo 3-0...
En luovuttanut ja sain ensimmäisen puoliajan lopussa tehtyä yhden kavennus maalin. Toisessa puoliajassa sain tasoitettua tilanteen. Vaikka Sveitsin pelaajat olivat nopeita, vetkutus tekniikalla sai maaleja tehtyä ja pidettyä palloa hallussa.
Siirryttiin jatkoajalle ja muutaman kerran ratkaisu oli todella lähellä - kaksi selvää maalitilannetta meni muka yli maalin.
Kun jatkoaika ei tuottanut tulosta, siirryttiin rankkareihin. Onneksi tietokone oli todella huono näissä ja se onnistui saamaan vain kaksi maalia sisään. Muutaman onnistuin torjumaan ja pari se veti ohi.
Itse tykitin kaikki viisi sisään ja ottelu päättyi 8-5 lukemiin.





Onneksi takkuisen alun jälkeen peli meni suhteellisen helposti läpi. Pelikokemus oli todella ikävä ja olen iloinen, että se on nyt ohi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti