sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Hogan's Alley


Games Beaten:
312/709
Genre: Shooter
Goal: Game A - Beat Round 30
          Game B - Beat Round 4
          Game C - Beat Round 10

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 3/10

Oli korkea aika Zapper -pelille, sillä viime läpäisystä on kulunut aikaa! Tällä kertaa ei tarvinnut edes kuvetta kaivaa pelin hankkimiseksi vaan kyseinen teos löytyi kaverin hyllystä :)
Tässä pääsikin paukuttelemaan ihka oikeita ganstereita. No okei, pahvisia gansterien jäljitelmiä, mutta ajatuis on tärkein. Gangsterien ampumisen lisäksi käydään testaamassa taitoammuntaa.
Peli sisältää kolme erilaista pelimuotoa ja kaikissa on tavoitteena päästä "Super Sharpshooter!" -tasolle. Tähän tasoon pääseminen määräytyi pelimuodon mukaan.
Kun tämä "Super Sharpshooter!" -taso on saavutettu, ei peli anna mitään uutta vaan alkaa loopaamaan ja pelaamista saa jatkaa kunnes on feilannut tarpeeksi monta kertaa.

Game A (Hogan's Alley A)

Tässä ensimmäisessä pelimuodossa ruudulle lävähtää kolme pahvista hahmoa ja kun ne kääntyvät, täytyy siviilien seasta paikantaa gansterit ja ampua ne. 
Siviilejä löytyy kolme erilaista; Lady, Professor ja Policeman. Gangstereita on sama määrä, mutta ne on nimetty paljon generisemmin vain kirjain erona.
Professor ja Policeman sekoittui todella helposti Gangster A:n ja C:n kanssa joten täytyi olla todella tarkkana. Lady oli selkeästi erilainen muodoltaan kuin väritykseltäänkin joten sen kanssa ei virheitä pahemmin sattunut.
Ruudun yläreunassa näkyi kuinka pitkä aika pelaajalla on reagoida hahmojen kääntymisen jälkeen. Aika vaihteli 2,5-0,7 sekunnin välillä. 
Jos siviiliä erehtyi täräyttämään, siitä sai yhden hutilaukauksen. Hudin sai myös jos reagoi liian hitaasti ganstereiden kanssa. Kymmenestä hutiosumasta peli alkoi alusta.
Tässä pelimuodossa vaadittiin kolmekymmentä kierrosta Super Sharshooter! -tason saavuttamiseksi.
Tämä oli todella helppo ja se menikin ensimmäisellä yrittämällä läpi. Ainoastaan Policeman tuotti hieman hankaluuksia ja sitä tulikin vahingossa muutaman kerran täräytettyä. 




Game B (Hogan's Alley B)

Nyt ollaankin sitten pelin nimen mukaisesti kujalla tai ainakin siellä päin. Super Sharpshooteriin vaadittiin neljännen tason läpäisy.
Tämä ei sijoittunut pelkästään yhteen ruutuun vaan kun ruudulla näkyvät gansterit oli hoideltu, siirryttiin eteenpäin tässä hämyisessä kaupunginosassa.
Tässä pahvihahmot kurkistelevat ikkunoista, aitojen takaa ynnä muista paikoista. Gansterit ja siviilit pysyvät samoina kuin aikaisemmassa Game A:ssa ja tässä pelimuodossa se muodostuikin pienoiseksi ongelmaksi.
Tämä ei ihan niin kivuttomasti mennytkään läpi, vaan joutui useamman kerran ottamaan alusta. Ongelmaksi muodostui siviilien liian samankaltainen väritys. Liipaisinsormi oli liian herkkänä ja Professor sekä Policeman sai muutaman ylimääräisen hengitysreiän useampaan otteeseen.
Tässäkin pelimuodossa kymmenestä hutilaukauksesta joutui alkuun ja jos niitä tuli useampi jo ensimmäisellä kierroksella, kannatti suosiolla painaa resettiä.




Game C (Trickshooting)

Eroaa täysin muista pelimuodoista ja tässä ei tarvitse ganstereita rei'ittää. Tavoitteena on saada tyhjiä säilykepurkkeja vasemmalla oleviin piste-alueisiin. 
Kymmenen kierroksen suorittamisella pääsi Super Sharpshooteriksi ja kymmenestä hutilaukauksesta joutui alkuun. Tässä tuo hutilaukaus -termi on ehkä vähän väärä, sillä tölkeistä sai kyllä ampua huti, mutta jos tölkki erehtyi putoamaan ruudun alareunaan, silloin sai yhden hutilaukauksen.
Tämä oli todella helppo, sillä jos tölkin ampui liian korkealle, se ei enää tullut alas. Siitä ei tietenkään saanut enää pisteitä, mutta läpäisyn kannalta se oli yhdentekevää.
Yritin kuitenkin ampua tölkkejä piste-alueisiin, että tässä olisi edes jokin pointti. Pienestä palikasta ennen piste-alueita sai 100 pistettä mikä minusta oli hieman outoa, sillä tölkin saaminen siihen oli huomattavasti hankalampaa kuin perus slotteihin.




Tämähän oli vallan mukava ja leppoinen peli! En ollut tätä aikaisemmin testannut ja näin ensimmäiselläkin pelikerralla peli meni alle tunnissa läpi :)
Suosittelen testaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti