keskiviikko 12. tammikuuta 2022

Racket Attack


Games Beaten:
313/709
Genre: Sports
Goal: Become a Champion (Beat 7 Opponents)

Arvosana: 2/10
Vaikeusaste: 7/10

Kansainvälinen tennisturnaus on meneillään ja olet selvinnyt finaaliin asti! Olet turnauksen yksi kovimmista pelaajista voimakkaan syötön ja rystyn ansiosta. Olet pro-pelaaja! Mutta niin on vastustajasikin. Olet pelannut häntä vastaan ennenkin ja molemmat ovat voittaneet matseja.
Nyt voit näyttää miljoonayleisön edessä kuinka hänet voitetaan! Tehtävä ei ole helppo ja sinun onkin otettava kaikki keinot käyttöön jotta saat hänet lyötyä!

Tennispelit käyvät vähiin ja hyvä niin, sillä ei ole omia lemppareita nämä. Kyseinen peli oli vielä sieltä huonoimmasta päästä ja ei ollut kovinkaan nautinnollista pelata tätä :D
Tavoitteena on voittaa seitsemän pelaajan turnaus. Jokaisen voiton jälkeen sai salasanan mikä pelasti paljon.
Tässä pystyi valitsemaan pelasiko miehillä vai naisilla. Isona erona oli, että miesten sarjassa otteluvoitot olivat paras viidestä ja naisilla paras kolmesta.
Erät täytyi perinteisesti voittaa kahden pisteen erolla. Jos kävi kuitenkin niin, että päädyttiin 6-6 tasatilanteeseen, ratkaistiin se pistepelillä. Pelattiin matsi ja se kumpi sai ensimmäisenä seitsemän pistettä, voitti erän.
Valitsin ehdottomasti naiset koska ei tarvinnut niin pitkiä otteluita pelata :D
Valitsin saman hahmon kuin TMR ja tämä Juana ei ainakaan GameFAQs -sivuston mukaan ollut mitenkään kummoinen pelaaja, hyvin loppupäässä listaa. En sitten tiedä oliko tällä niin suurta merkitystä, ihan hyvin Juanalla pelaaminen onnistui.
Pelikentän sai valita kolmesta eri kenttätyypistä; ruoho-, savi- tai kova-alusta. Testasin muutaman pelin savi-alustalla ja se ei tuntunut niin hyvältä kuin kova-alusta joten sillä mentiin loppuun asti.



Kankeaa paskaahan tämä oli. Hahmon liikuttelu vaati aika pitkän totuttelemisen kun se liikkui hieman jäykästi. Mailan heiluttaminenkin oli jotenkin hitaanpuoleista ja monesti kävi niin, että ei osunut palloon ollenkaan. Tämä johtui osittain myös hieman oudosta hitboxista. 
Tätä palloon osumattomuutta tapahtui ihan viimeisessäkin matsissa, siihen ei vaan saanut tuntumaa. 
Paras taktiikka pisteiden tekemiseen oli, että lähes aina kun vastustaja oli lyönyt pallon pelaajan puolelle, löi sen takaisin käyttämällä B-napin heikompaa lyöntiä. Tämän jälkeen juoksee nopeasti verkkoon kiinni ja kun vastustaja palauttaa pallon, iskee A-napilla jäätävän pommin jota vastustaja ei saa kiinni.
Tämä ei ihan täydellisesti toiminut enää paria viimeistä vastustajaa vastaan, mutta pienellä muokkauksella sai kuitenkin onnistumaan. Yleensä se vaati, että palloa pomputellaan hieman enemmän puolelta toiselle jotta pallon sai parempaan kulmaan jotta vastustaja ei onnistu palauttamaan sitä.
Onneksi pelin tuomari oli melkoinen puusilmä, sillä siltä jäi välillä näkemättä ihan selvät rajanylitykset. Homma ei ollut onneksi puolueellista kumpaankaan suuntaan vaan molemmille pelaajille tarjottiin tätä hienoa mahdollisuutta.
Muutaman kerran homma meni ihan väittelyksi asti, että menikö se pallo rajan yli vai ei. Tähän tilanteeseen oli tehty oikein hieno välivideokin!



Kun näistä kankeista kontrolleista sai jonkinlaisen otteen, alkoivat vastustajat kaatua. Neljä ensimmäistä vastustajaa olivat aika helppoja ja ne menivätkin hyvin nopeaa tahtia läpi.
Meininki muuttui kolmanneksi viimeisen vastustajan kanssa. Enää ei riittänytkään, että vastustajan aloituksessa jäpittää paikallaan ja lyö kohti tulevaa palloa oikeaan aikaan vaan nyt joutui oikeasti liikkumaankin.
Tämä oli aluksi suuri järkytys ja tuntui, että eihän palloihin voi mitenkään osua. Hommaan kuitenkin tottui ja tarkalla seuraamisella onnistui menemään kohtaan mihin pallo tuli.
Kunnollinen vittuilu alkoi kuitenkin vasta toiseksi viimeisessä matsissa. Peli meinasi nimittäin jäädä softlcokiin. Ottelu oli loppupuolella ja johdin kirkkaasti kunnes vastustaja rupesi perseilemään oikein kunnolla.
Vastustaja iski aloituksen verkkoon kerta toisensa jälkeen. Ihan tarkkaa lukumäärää en muista, mutta vähintään tämä tapahtui kahdeksan kertaa. Ei ollut väliä liikuinko johonkin vai jäpitinkö paikallaan, lopputulos oli sama.
Muutama kirosana pääsi suusta kun ajattelin, että tämä hyvin mennyt ottelu täytyy aloittaa alusta. Onneksi sitten viimein vastustaja ei lyönytkään enää verkkoon ja peli jatkui.
Oikeat säännöthän menevät niin, että jos verkkoon lyö kaksi kertaa, saa vastustaja pisteen. Ei ilmeisesti pelintekijät olleet niin tarkasti sääntöjä tutkineet.




Viimeinen vastustaja, McKay oli erittäin tuskallinen kokemus. Tämän kanssa saikin tapella hieman pidempään. McKay palautteli "varmoja" pommilyöntejä ihan hyvällä prosentilla, joten hänen kanssaan joutui tehdä enemmän töitä hyvien tilanteiden rakentamiseksi.
Jos tilanne näytti vähänkään epävarmalta oli parempi vaan yrittää rakentaa se paremmaksi kuin lähteä suinpäin läiskimään koska pallo tuli takaisin hyvin todennäköisesti.
Hienona lisämausteena tässä viimeisessä matsissa aloituksen tekeminen oli todella tarkkaa. Ainoastaan ihan vasemman tai oikean rajan reunaan lyönti hyväksyttiin. Jos löi johonkin muuhun, se oli aina virheellinen. Tätä tapahtui kyllä jo muutamassa aikaisemmassakin ottelussa, mutta ei ihan näin jyrkästi.
Hyvänä puolena tässä oli se, että vastustaja palautti pallon melkein aina lähes samaan kohtaan ja pystyi ennakoimaan tilanteen todella hyvin.
Vielä kirsikkana kakun päällä oli, että oikealta vasemmalle aloittaessa jos lyö pallon liikuttamatta hahmoa, vastustaja palauttaa sen aina verkkoon. Tämä verkkoon palautus tapahtui vielä niin, että pallo valui pelaajan puolelle ja siihen ei millään kerinnyt mukaan. Vastustaja sai pisteen.
Tämän pystyi korjaamaan siten, että kuljetti pelaajan ihan äärivasemmalle ja teki siitä aloituksen. Joskus kuitenkin verkkolyöntejä tapahtui tästä huolimatta. Myös toisinpäin lyödessä tätä verkkoon lyömistä tapahtui, mutta paljon pienemmällä prosentilla. Mukava, kun jokin ratkaiseva tilanne päättyy tähän halpamaiseen verkkolyöntiin.
Ilmeisesti tämä on ihan sallittua tenniksen säännöissä, mutta todella paskamainen tyyli nostaa pelin vaikeusastetta. 
McKay harrasti myöskin tätä aloituksesta verkkoon lyömistä. Useampi kuti verkkoon ja kun et varmasti ole valmiina lyökin se sitten kunnon lyönnin pelaajan puolelle. Mahtavaa.
En muista koska olisi ollut näin kovat paineet pelin kanssa. Ottelun loppupuolella kuumotti aivan älyttömästi ja ei meinannut pakka pysyä kasassa. Monesti pakka hajosikin ja McKay vei voiton. Viimein se kuitenkin onnistui ja voittopokaali oli minun!




Melkoista jätettähän tämä oli lähinnä tuon huijaamisen ja kyseenalaisen vaikeusasteen nostamisen takia. Alunperin meinasin antaa tälle arvosanaksi nelosen, mutta huijaaminen ottaa armotta pari pistettä pois.
Älkää pelatko tätä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti