keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Greg Norman's Golf Power


Games Beaten: 306/709
Genre: Sports
Goal: Finish 18 Holes

Arvosana: 2/10
Vaikeusaste: 2/10

Matka kohti viheriöitä...jälleen kerran. Melkoinen laadullinen tiputus aikaisempaan pelaamaani golf peliin, NES Open Tournament Golfiin verrattuna :D
Taas joku itselle tuntematon golf-legenda, tai näin ainakin päättelisin koska on oman pelinsäkin saanut.
Pelin laatu huomioiden ainut hyvä puoli tässä oli, että sai vaan ihan vapaasti pelata yhden 18 reiän kierroksen. Ei tarvinnut yrittää rikkoa mitään ennätyksiä tai kerätä rahoja.
Jo heti alkuruudussa musiikki oli ihan jäätävää kurnutusta. Ei mikään ihme, sillä asialla oli ollut Barry Leitch. Tämän lisäksi musiikkia kuului vain asetuksia säädettäessä, golfauksen lomassa sai kuunnella jotain ihmeellistä staattista pörinää. Ai että kun oli mukaansatempaava tunnelma!
Ennen kuin pääsi ensimmäiselle tiille, pystyi asetuksia säätämään jos niin halusi. Pystyi vaihtamaan sääolosuhteita, lokaatiota, vaikeusastetta. Pystyi myös luomaan oman väylän mikä oli hieman erikoinen, mutta hyvä ominaisuus :)
Lähdin sitten amatööritasolla golfaamaan aurinkoiseen Skotlantiin.



Heti ensimmäisenä silmiin pisti, että miten ruma peli onkaan kyseessä. Ei tämä onneksi ihan niin ruma ollut kuin Jack Nicklaus' Greatest 18 Holes of Major Championship Golf, mutta ei kyllä mitään kauneuskilpailujakaan voita.
Ihan kunnioitettavaa, että on yritetty lähteä tekemään tälläistä "realistisen" näköistä peliä, mutta valitettavasti lopputuloksena on vain melkoinen sekamelska. NES Open ja klassinen Golf miellyttää silmää paljon enemmän kun ei ole yritetty liikoja kikkailla.
Sen lisäksi, että pelissä ei varsinaisesti tarvitse pärjätä laisinkaan, se myös pitää kädestä kiinni oikein tukevalla otteella. Aina ennen lyömistä kerrotaan millä mailalla kannattaa seuraava lyönti tehdä. Tämäkin on täysin turhaa, sillä tätä suositeltavaa mailaa ei tarvitse edes itse valita sillä se on jo valmiina.



Pallon lyöminen ei tapahtunut ihan niin perinteisesti mihin oli muissa golf -peleissä tottunut. Tässä täytyi ensin A-nappia pohjassa pitämällä valita kuinka kovaa haluaa palloa lyödä.
Tämän jälkeen täytyi vapauttaa A-nappi jonka jälkeen osoitin sinkoaa kovalla vauhdilla vasemmalle. Vasemmassa reunassa on sitten kolme kirjainta; H, C ja S. Nämä kirjaimet meinaavat, että mihin suuntaan pallo kaartaa lyönnin jälkeen - H:n kohdalta vasemmalle, C:stä suoraan ja S:stä oikealle. 
Osoitin täytyi saada pysäytettyä H:n ja S:n välimaastoon tai muuten lyönti meni ihan läskiksi. Onneksi mittari ei ollut ihan niin tarkka, että olisi ihan täysin kirjaimen kohdalle tarvinnut pysäyttää. Tärkeää oli, että ei jäänyt vajaaksi tai mennyt yli.
Puttaaminen sentään oli hyvin samanlaista kuin muissakin golfeissa. Viheriöllä näkyi nuolia joita katsomalla näki kallistukset. Nauratti jos tulos oli paljonkin yli Parin, niin äijä facepalmasi ja ruudussa luki Disaster :D



Tavoitteen puuttuminen oli kyllä todella nihkeää. Peli kun oli muutenkin todella ankea ja ilman musiikkia pelaaminen puuduttavaa niin ei tässä pahemmin jaksanut mitään yrittää, kunhan vain suoriutui 18 väylästä.
Peli ei myöskään oltu tehty kovinkaan tarkalla kädellä, sillä selkeästi esteisiin menneet lyönnit eivät sitten olleetkaan esteessä vaan väylällä. Karttaan ei kannattanut pahemmin luottaa. 
Homma toimi myös toisinpäin ja välillä pallo molskahti veteen vaikka kartassa se ei mennyt lähellekään. Myös puiden yli lyöminen oli kummallisesti toteutettu. Todella pitkä ja komea lyönti ei mukamas mennyt parin hassun puun yli, vaan aina osui johonkin.
Päätin kierrokseni uskomattoman upeaan +46 tulokseen! Mielestäni ihan sopiva tulos tämän pelin kanssa. Jos haluaa helpon ja mitäänsanomattoman läpäisyn johonkin omaan projektiin, tässä olisi yksi varteenotettava vaihtoehto :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti