sunnuntai 29. elokuuta 2021

The Great Waldo Search


Games Beaten:
298/709
Genre: Puzzle
Goal: Complete 5 Stages

Arvosana: 4/10
Vaikeusaste: 2/10

Näyttää siltä, että Waldon hyvä ystävä, velho Valkoparta on kadottanut viisi taikaa sisältävää kirjakääröä eripuolille lumouksien valtakuntaa.
Hän ystävällisesti pyytää pystyisikö Waldo etsiä kääröt ja tuoda ne takaisin hänelle ennen kuin on liian myöhäistä!
Eihän maailmanlaajuinen sankari pysty vastustamaan tälläistä haastetta ja lähtee oitis matkaan urhollisen koiransa, Woofin kanssa!
Nyt se on sinusta kiinni etsiä Waldo ja kadonneet kirjakääreet lumouksien valtakunnasta.

Juoni hieman ontuu kun ensin pyydetään Waldoa etsimään kääreet, mutta todellisuudessa se onkin itse pelaaja kenen pitää hoitaa kaikki, myös Waldon etsiminen.
Oli tämä asteen laadukkaampi Waldo -peli kun ensimmäinen mitä tuli aikoinaan pelattua. Näköjää NESin kirjasto oikein huusi, että täytyy saada kaksi tälläistä lähes samanlaista Waldo -peliä kyseiselle laitteelle!
Alussa oli valittavana neljä kenttää ja ne sai pelata haluamassaan järjestyksessä. Seikkailemaan pääsi seuraavanlaisissa mestoissa: Land of the Gargantuas, Kindom of the Carpet Flyers, Water Monks vs. Fire Druids ja The Enchanted Underground.
Teemat olivat hyvin fantasia painotteisia koska tämähän sijoittui mystiseen lumousten valtakuntaan.
Grafiikoiden taso vaihteli aika laajasti. Välillä oli ihan miellyttävääkin kasteltavaa, mutta esimerkiksi The Encanted Underground näytti ihan hirveälle pikkulapsen piirtämälle töhrylle.
Tästä löytyi myös Expert -vaikeusaste, mutta sen valitseminen lisää vaan mahdollisuutta saada korkeammat pisteet.



Eli homman nimi on seuraava - etsi Waldo ja kirjakäärö suurennuslasin avulla pikseli sekamelskan seasta. Alue ei ole suinkaan vain yhden ruudun kokoinen, vaan kun vie suurennuslasin ruudun reunaan niin se lähtee rullaamaan sivulle.
Luonnollisesti tässä on aikaraja jonka puitteissa etsinnät täytyy suorittaa. Kentistä löytyy kelloja jotka antavat hieman aikaa lisää.
Kellojen lisäksi löytyy myös pisteitä jos kiinnostaa ennätyspisteitä lähteä metsästämään.
Kenttien väriteemat ontuivat hieman, sillä joissain Waldo paistoi todella hyvin kaiken muun keskeltä. Kirjakääröjen kanssa sai hieman enemmän tehdä töitä vaikka eivät nekään liian hankalasti olleet piilotettuna.
Kaikkien kentissä esiintyvien kerättävien sijainnit vaihtelivat aina kun aloitti uuden pelin. Ihan järkevää, uudelleenpeluu arvo olisi ollut täysin nollassa jos tätä ei olisi tapahtunut.
Jostain kumman syystä itselläni Waldo oli aina sijoitettuna oikealle puolelle ruutua kun taas kirjakäärö löytyi enemmän vasemmalta. Ehkä vain kävi tuuri, että ne olivat näin.
Kentistä löytyi myös Waldon koira, Woof. Kun ensimmäistä kertaa klikkasin Woofia, hieman hämmästyin kun peli muuttuikin 2D autoscrolleriksi.
Tämä oli vain bonustaso missä kerätään pisteitä. Huvikseni kuitenkin jokaisesta kentästä metsästin Woofin, olipahan hieman enemmän sisältöä tässäkin hommassa.




Kun neljä kenttää oli onnistuneesti suoritettu, pääsi viimeiseen haasteeseen - Waldo kenttään.
Täytyy myöntää, että tässä oli jopa ihan yritystä haasteen suhteen. Hankala löytää mitään kun kaikki oli niin samannäköistä :D
Tässä ei täytynytkään löytää Waldoa, vaan hänen raidallinen sukkansa. Oikeasti...
Homma oli aluksi hämäävä, niin hämäävä että minulla loppui aika kesken ja jouduin aloittamaan pelin alusta.
Luulin, että täytyi löytää täysin samanlainen sukka ja jalkojen asento mikä näkyi ruudun yläreunassa. Riitti kuitenkin vain sukan löytäminen.
Hieman selkeämmin tämän olisi voinut ilmaista vaikka pelkällä sukka -ikonilla.
Sukan löytämien ei sitten ollut enää mikään ongelma. Isommaksi ongelmaksi osoittautui kirjakäärön metsästys. Kaikki oli niin valkoista ja samannäköistä, että sai oikeasti tehdä töitä valkoisen kirjakäärön löytämisen eteen
Kyllähän se sieltä lopulta vastaan tuli, mutta aikaa ei tällä toisellakaan yrityksellä liikaa jäänyt jäljelle. Tässä viimeisessä kentässä kun ei saa edes lisää aikaa kerättyä.



Ihan ok peli, kai tästä nassikka tai useampi on joskus repinyt huvia itselleen.
Sentään huomattavasti parempi kuin se toinen Waldo -peli, sitä ei olisi tarvinnut edes koskaan tuoda markkinoille :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti