lauantai 28. elokuuta 2021

Monster Truck Rally


Games Beaten:
297/709
Genre: Racing
Goal: Win Monster Truck Rally Mode

Arvosana: 2/10
Vaikeusaste: 3/10

Nyt ei ollut kaksinen ajelupeli. On myönnettävä, että turhautumista tapahtui useaan otteeseen vaikka tämä ei loppupeleissä ollutkaan mikään älyttömän vaikea peli.
Tässä ei ole mitään virallista loppua, täytyy vain saada enemmän pisteitä kuin vastustaja. Peli vain jämähtää pisteruutuun, ei tule mitään hienoa pokaalin jakoa :(
Pisteytys oli todella hassusti toteutettu sillä "normaalien" pisteiden lisäksi löytyi vielä kokonaispisteet.
Ei hajuakaan mistä näitä "normaaleja" pisteitä edes sai, miksi kokonaispisteet eivät olleet ne ainoat mitä kerättiin. Hieman sekavaa.
Pelissä on sentään mukavasti erilaisia valikoita mitä säätää mieleisekseen. Pystyi valitsemaan kierrosten määrän mikä oli todella hyvä juttu! Ei näitä puuduttavia kisoja olisi jaksanut ajaa enempää kuin sen yhden kierroksen verran.
Tietokoneen vaikeusastetta pystyi muokkaamaan 1-5 tason verran. Onneksi vaikeusaste oli suoraan tasolla 1, sillä en olisi halunnut edes testata vaikeampia. Ihan tarpeeksi haastetta löytyi tästäkin.
Auton väriäkin pystyi muuttamaan ja vaihdoin perus turkoosin silmää miellyttävämpään tummanvihreään.



Pelistä löytyi yhteensä kymmenen erilaista kisatyyppiä. Kisailtiin mm. mäkiajossa, kiihdytyksessä, vesiesteissä ajamisessa, romuautojen päältä ajamisessa, köydenvedossa, traktorivedossa, laskusiltojen ajoittamisessa, donitsien tekemisessä, kustomoidussa radassa ja yhdistetyssä kisassa.
Näitä kisoja pystyi pelaamaan ja testaamaan yksi kerrallaan, mutta läpäisyyn piti valita "Monster Truck Rally" -pelimuoto jossa tulee nämä kaikki kisat putkeen.
Mäkiajo, vesieste ja laskusilta -kisat olivat hyvin samankaltaisia, vain radan muoto ja esteet vaihtuivat.
Kiihdytyksessä, köydenvedossa, traktorivedossa ja donitseissa täytyi ajaa kaksi "heattia" eli lähtöä. Molemmista sai pisteitä jos onnistui voittamaan.
Kiihdytyksessä vaihteiden vaihtaminen oli kaiken a ja o, muuten tuli nenään. Inhottavana ominaisuutena tässä oli randomisti generoituvat esteet. Joskus omalla kaistalla saattoi olla useampi läjä hiekkaa hidastamassa vauhtia kun taas tietokoneen kaistalla ei mitään.
Köydenveto oli täysin mahdoton voittaa. Tässä kannatti pitää auto mahdollisimman suorassa ja ajaa hiekkaesteeseen jolloin pito parani. Vastustajan auto taas täytyi yrittää saada vesiesteeseen jolloin pito katosi renkaista.
Tämä homma yleensä päättyi siihen, että köysi katkesi. Ei mitään hajua miten tässä olisi pärjännyt. Muutama yritys meni lähelle maalia, mutta ratkaisevalla hetkellä köysi katkesi. Onneksi tasapeli oli mahdollinen ja pistetilanne ei muuttunut mihinkään.
Traktoriveto oli hyvin samankaltainen kiihdytyksen kanssa. Täytyi vaihtaa vaihteet oikeassa kohdassa ja toivoa parasta. Tämä yleensä päättyi minun voittoon!
Donitseissa ajeltiin pientä ympyrän muotoista rataa kolme kierrosta ympäri. Ensimmäinen heatti oli helppo voittaa, toisessa tietokone alkoi painaa kaasupoljinta hieman kovemmin ja se yleensä vei tämän toisen lähdön.
Romuautojen ruttaamisessa ajeltiin ihan normaalia rataa ympäri, mutta pääpointti oli autojen ruttaamisessa. Paras taktiikka oli ajaa tietokoneen kaistaa tuhoten autot sen edestä. Tyhmä tietokone ajoi aina sitä samaa kaistaa joten sille ei tullut pisteitä autojen ruttaamisesta :D
Kustomoitu rata oli hieman kummallinen. Todella lyhyt 0 -muotoinen rata joka päättyi ennen kuin se kerkesi alkaa. Ilmeisesti pointtina olisi ollut, että olisi rataeditorissa itse väsännyt jonkin radan joka sitten ajetaan juurikin tässä vaiheessa. Moiseen ei ollut minkäänlaista kiinnostusta joten helpolla 0:lla mentiin.
Yhdistetyssä kisassa oli sitten kaikkea mahdollista samaan kisaan ympättynä eli mäkiä, vesiesteitä, laskusiltoja ja rutattavia autoja.



Tätä oli suoraan sanottuna aika ärsyttävä pelata. Kuvakulma oli välillä todella ihmeellinen ja näytti, että auto menee päin kaidetta vaikka todellisuudessa se menikin ihan radan mukaisesti.
Tämän vuoksi tuli sitten käännettyä auton kulmaa ja tössähdettyä kaiteeseen.
Välillä kun hyppäsi hyppyristä, niin auto saattoi töksähtää alastulon aikana. Vauhdilla ei ollut väliä tämän homman kanssa, sitä sattui ihan satunnaisesti. Ilmeisesti, jos johonkin tarkkaan kohtaan sattui laskeutumaan, niin siitä seurasi töksähdys.
Vastustajan auton päälle jyrätessä oma auto lähes aina kääntyi keula väärään suuntaan. Tämän nyt ymmärtää, sillä perseilystä rangaistaan, mutta se ei ollut enää reilua kun tietokone jyräsi päälle ja kävi samoin. Tietokone sai kyllä jatkaa matkaansa keula oikeaan suuntaan.
Jotain hyvääkin, sillä vaihteiden vaihtaminen oli toteutettu ihan järkevästi. Kun auto saavuttaa tietyn nopeuden, irrottaa vaan kaasun ja painaa sen takaisin pohjaan jolloin vaihde vaihtuu. Hektisissä kohdissa helpompi kun tarvitsi vain yhtä nappia käyttää.



Onneksi tässä ei tarvinnut voittaa joka kisaa vaan pisteet ratkaisivat. Tämä olisi ollut yhtä helvettiä jos jokaisessa kisassa olisi täytynyt olla ykkönen, sillä jotain kisoja oli lähes mahdoton voittaa. Ekassakin kisassa tuli joka kerta nenään, en voittanut sitä kertaakaan.
Kisojen voitosta tuli pisteitä vain jotain kymmeniä mikä aiheutti huolta koko homman voittamisen suhteen. Ei saanut tarpeeksi eroa vastustajaan. Hyvänä puolena ei tietokonekaan päässyt liian kauaksi pisteissä jos itse hävisi. Löytyi onneksi hyvä taktiikka jolla sai piste-eroa aikaiseksi ihan kunnolla!
Hommahan oli tämä ylempänä mainitsemani kisa, missä rutataan romuautoja. Kun ajeli tietokonevastustajan kaistaa ja tuhosi autot, sai huiman määrän pisteitä. 
Onneksi tietokone oli niin idiootti, että ei tajunnut vastaantulevien autojen olevan jo hajalla ja ajeli vaan niiden päältä saamatta yhtään pistettä. Tästä kisasta sai piste-eroa noin 800 pistettä! Nyt oli varaa feilailla tulevissa kisoissa :D
Viimeinen kisa häämötti ja onnistuin voittamaan sen melko ylivoimaisella ajolla. Kuitenkin loppuruudussa olin toinen. Mitä ihmettä, sillä olihan kuitenkin reilusti johdossa kokonaispisteissä...
Syynä oli nämä "normaalit" pisteet. Hommahan oli mennyt niinkin hienosti, että olin vain YHDEN pisteen tappiolla jonka vuoksi hävisin koko homman.
No, ei kun peli alusta ja takaisin viimeiseen kisaan. Tällä kertaa pidin huolen, että ruttasin autoja kunnolla, niistä ilmeisesti sai näitä tarvittavia pisteitä.
En edes voittanut viimeistä kisaa vaan hävisin jollain neljällä sekunnilla, mutta sillä ei ollut mitään väliä, pokaali komeili autoni kohdalla ja olin molemmissa pisteluokissa ykkönen.




Onneksi tämä oli näin lyhyt ja nopea läpäistä. Kankeaa menoa alusta loppuun.
Alkeellista ja turhauttavaa, ei todellakaan jatkoon tämä peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti