sunnuntai 29. elokuuta 2021

Skate or Die!


Games Beaten:
299/709
Genre: Sports
Goal: Get the Hi-Score in Each Event

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 3/10

Maanpäällä on paikka, missä hodarit ja natchot ovat terveysruokaa, kesälomat jatkuvat ympäri vuoden ja punkkareita irokeeseineen katsotaan ylöspäin.
Se on paikka, missä sääntöjä ei määritellä varainkeruutaidoilla, vaan radikaaleilla skeittauskyvyillä.
Täällä katujen kuningas on vain ja ainoastaan kiihkomielinen Rodney Recloose, Flesh 'n Asphalt skeittausliikkeen omistaja.
Hän poikansa Bionic Lesterin ja parin muun hullun kanssa hallitsevat katuja rautarenkaillaan.
Olet uusi tulokas skenessä ja sinun täytyy todistaa taitosi tälle porukalle jotta saat arvostusta!

Lasten pelistä siirryin hieman rajumpaan menoon, ainakin nimensä puolesta. Pelinä tämä ei kovin raju ollut.
Ski or Dien -tyyliin tässä ei ollut mitään kunnollista loppua, täytyi vain saada Hi-Scoret jokaisesta lajista.
Heti alussa kävin harjoittelutilassa vähän katsomassa mitä on luvassa. Periaatteessa olisi ollut ihan sama aloittaa suoraan tekemään Hi-Scoreja, kun tässä ei ollut mitään vertailukohtaa.
Itse luodaan pisteet alusta lähtien. Eli ihan sama mitä pisteitä tekee, ne ovat aina Hi-Scorea :D



Peli sisältää viisi lajia - Freestyle, Highjump, Jam, Race ja Joust.

Freestyle

Vedetään skeittirampissa edestakaisin ja tehdään erilaisia temppuja joista saa pisteitä. Tämä meni lähinnä nappien rämpyttelyksi koska sama se mitä pisteitä sitä keräsi.
Aikaa oli kymmenen yrityksen verran. Eli yritykset tässä tapauksessa laskettiin kun skeittari meni puolelta toiselle.



Highjump

Sama skeittiramppi kyseessä kun Freestylessä, nyt vain tarkoituksena oli saada mahdollisimman korkea hyppy aikaiseksi.
Aluksi kesti hetki tajuta miten vauhtia sai kiihdytettyä. Ohjeissakin neuvottiin painamaan D-padia samaan aikaan kun rämpyttää B:tä.
Tämä ei toiminut vaan täytyi pyörittää D-padia samalla kun rämpyttää B:tä. Tällä keinolla sai hyvät vauhdit aikaiseksi ja mukavan korkean hypyn tehtyä :)

Jam

Tässä lajissa skeitattiin kilpaa Bionic Lesterin kanssa jotain saastaista katua pitkin. Tämä oli ehdottomasti pelin hauskin osuus.
Matkalta löytyi esteiden lisäksi tölkkejä ja pulloja joita rikkomalla sai pisteitä. Myös jos onnistui kaatamaan vastustajan, sai mukavasti pisteitä kasaan.
Voittaminen oli ehdotonta sillä siitä ropisi eniten pisteitä. Helppoahan se onneksi olikin, ei Lester voittanut kun ensimmäisessä harjoitus yrityksessä.



Race

Hieman omituisesti nimetty alamäkilasku. Lasketaan siis vuorenrinnettä alas ja yritetään olla osumatta esteisiin.
Tämän ohjaus oli todella jäykkää, mutta se oltiin tehty ihan tarkoituksella jotta saataisiin alaspäin laskemisen tuntua. Onneksi vauhtia pystyi hidastamaan jopa pysähtymiseen asti jos meinasi mennä pitkäksi.
Tässäkään kun ei mitään vastustajaa ollut, niin sama se miten tästä suoriutui.

Joust

Tämä oli pelin ainut laji Jamin lisäksi jossa oli jokin pointti. Vastustaja piti pudottaa laudalta kolme kertaa. Kamppailijat skeittasivat tyhjässä uima-altaassa ja toisella oli kädessään sauva ja toinen yritti sitten väistellä jotta ei putoaisi laudan päältä.
Sauvan hallussa pitävällä skeittaajalla on viisi vuoroa aikaa saada toinen pudotettua laudan päältä. Eli sama setti kun Freestylessä, aina puolelta toiselle skeittaaminen laskettiin yhdeksi yritykseksi.
Tämä oli ainut laji missä sai valita vastustajansa. Vastustajia oli kolme - Poseur Pete, Aggro' Eddie ja Bionic Lester. Näiden vaikeusasteet menivät Easysta Hardiin.
Täydellisessä suorituksessa täytyi vain yhden kerran onnistua väistämään vastustajan pudotusyritykset ja tämän jälkeen pudottaa vastustaja laudan päältä.
Tämä oli helpommin sanottu kuin tehty, sillä väistely oli todella hankalaa ja oli vaikea lukea vastustajan liikkeitä. Siinä sitten pompoteltiin vuoron perään tasatilanteessa.
Vaikka vastassa oli helpoin tyyppi Pete, se antoi ihan kunnon vastuksen eikä ratkaisua meinannut tulla millään. Meni varmaan 15min ennen kuin sain onnistuneesti väistettyä pudotusyritykset ja tiputettua Peten laudalta heti perään.




Pelasin tässä Hi-Score -tilassa lajit yksi kerrallaan, mutta täydellisen läpäisyn vuoksi otin vielä "Complete All" -tilan haltuun. 
Hieman tuo Joust kuumotteli kun se oli viimeisenä lajina ja eihän se ensimmäisellä kierroksella mennyt läpi.
Toisella se sitten onnistui, mutta joutui taas pallottelemaan jonkun vartin jotta sai onnistuneen suorituksen tehtyä :D
Jännä että Joustin pisteet eivät mene minnekään High-Score tauluun vaan näkyvät vain suorituksen jälkeen. Ehkä noita voittoja olisi ollut turha kirjata mihinkään.
Complete All -tilassa lajin suorittamisesta sai viisi pistettä joten lopputuloksena komeili 25 pistettä. Ompahan nyt ainakin täydellisesti läpäisty peli.



Ei hullumpi peli, olisi vaan kaivannut ihan kunnon loppua ja vastuksia muihinkin lajeihin. Todella borea tehdä vain mitään sanomattomia Hi-Scoreja.
Kaverin kanssa varmaan ihan jees viihdettä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti