lauantai 1. toukokuuta 2021

Winter Games


Games Beaten:
272/709
Genre: Sports
Goal: Complete All Four Events in a Row

Arvosana: 1/10
Vaikeusaste: 6/10

Pelin tavoite kuulosti niin helpolle, että ajattelin tämän olevan hyvä valinta hieman pidemmän Strategian jälkeen.
No, kädet hieman täristen huokaisin helpotuksesta kun onnistun pelin läpäisemään :D
Ei valinta nyt ihan nappiin mennyt, mutta jos haluaa jotain hyvää hakea, niin tämä oli kuitenkin melkoisen lyhyt!
Todella ankean näköinen talviolympialaispeli. Inhottavana asiana aina resetin jälkeen joutui katsomaan hienon alkukuvan missä urheilija sytyttää olympiasoihdun.
Ei tuo mikään super pitkä ollut, mutta huumori rupesi loppumaan kun tarpeeksi monta kertaa oli sen nähnyt. Pisteet Suomen lipusta! :D
Vain neljä lajia löytyi pelistä ja niiden yhteiskesto oli noin 3 minuuttia ja 30 sekuntia. Oikein huokuu laatu tästä pelistä.
Aloitin lajit harjoittelumuodossa sillä suoraan kaikkien lajien putkeen yrittäminen olisi ollut ajanhukkaa.

Lajit olivat seuraavanlaisia:

Hot Dog Aerials eli freestylehiihto

On kyllä nimellä paiskattu tämä laji. Eniveis, ehdottomasti kaikista helpoin laji.
Hypätään hyppyristä ja painellaan nappeja toivoen, että ukko laskeutuu suksilleen.
Jo muutamasta perus voltista sai yli kuuden keskiarvon pisteitä, very nice!
Kolme kertaa sai yrittää tehdä edes jonkinlaista tulosta.




Speedskating eli pikaluistelu

Ei hyvää päivää miten hirveä laji. Ainut missä täytyy jonkinlaista kilpailua harrastaa sillä tässä on vastustaja mukana.
Ohjekirja sanoo, että ukon saa luistelemaan kun painaa D-padista vasemmalle ja oikealle tietynlaisessa rytmissä.
Ensiksi yritin mahdollisimman nopeasti, mutta nopeusmittari vain seilasi edestakaisin. Seuraavaksi käytin kahden sormen taktiikkaa (heh) laittaen ohjaimen pöydälle jolloin sai paremman tuntuman hommaan. Ei mitään muutosta.
Kokeilin jopa liukkaan hanskan avulla liu'uttaen sormea nopeasti vasemmalta oikealle. Viimeisenä vaihtoehtona vaihtelin ohjaimia jos D-pad olisi hieman jämäkämpi muissa ohjaimissa. Ei vaikutusta.
Jonkinlainen tasainen rytmi tässä oli se juttu, mutta en sitä koskaan oppinut kunnolla. Erittäin paskasti tehty laji ja tästä ei saanut kun peukalot kipeäksi.




Figure Skating eli taitoluistelu

Nyt oli jäykkääkin jäykempää meininkiä vaikka lajin pitäisi olla hienostunutta kepeää tanssia luistimilla.
Eipä ole hetkeen tullut vastaan näin huonosti reagoivia kontrolleja. Ohjekirjassa sanotaan, että mitä pitäisi tehdä jotta neitonen tekisi tietyn liikkeen, mutta ei tapahdu mitään.
Tarpeeksi kun nappeja hakkaa, nainen pannuttaa jään pintaan. Pannuttaminen on tässä lajissa ehdottomasti huonoin juttu, sillä se syö pisteitä älyttömästi.
Monesti vaikka olisi saanut muutamat liikkeet onnistumaan ja pannuttaa, ei saa edes desimaalin verran pisteitä.
Melkoisen hinkkaamisen jälkeen onnistuin tekemään onnistuneen suorituksen yhden liikkeen voimin. En kuitenkaan enää osannut toistaa tätä sillä liike oli tullut lähinnä tuurin avulla.
Lisää hinkkaamista ja onnistuneesti pystyin tekemään pienen sarjan, jolla sai minimipisteet :D
Pelissä kun ei ole sinällään tavoitetta, rikotaan vain omia ennätyksiä. Ei tarvitse rikkoa edes mitään sisään rakennettuja piste-ennätyksiä niin tälläinen minimaalinen suoritus meni läpi.
Huomasin, että naisen pitää olla vasemmalle päin kääntyneenä, jotta liikkeet onnistuisivat. Sitten yksi ripaskan näköinen liike, takaisin pystyyn ja katse oikealle.
Tälläisellä mahtavalla näytöksellä onnistuin saamaan huimat 0,5 pistettä kasaan!




The Bobsled eli rattikelkkailu

Toinen helppo laji Hodarin lisäksi. Lasketaan kelkalla kovaa vauhtia kourua pitkin alas.
Aluksi tämän kanssa oli hieman ihmettelemistä, että mihin ruudun osaan sitä kannattaisi katseensa keskittää.
Paras oli seurata hieman radan profiilia ja keskittää sitten katseensa kelkkanäkymään. Tästä pystyi nopeasti näkemään milloin kurvi alkaa ja milloin se päättyy.
Radan alkupuolella oli inhottava pieni loiva kurvi joka kaatoi kelkan monta kertaa. Ideana tässä oli pitää kelkka kallellaan seuraavaan kurviin asti jotta homma pysyisi hanskassa.
Kun tämän pienen asian oppi, meni kelkkailu lähes aina ensimmäisellä yrityksellä maaliin.




Pikaluistelun vuoksi pelin läpäisy alkoi todenteolla hirvittämään. Periaatteessa tässä olisi riittänyt kun olisi vain jonkinlaiset tulokset tehnyt kun varsinaista tavoitetta ei ollut.
Esimerkiksi TMR ei omassa suorituksessaan edes voittanut pikaluistelua vaikka tekikin uskomattoman kovan ajan. Itse kun on sen verran jääräpää, niin olihan se pakko voittaa.
Läpäisyyn vaadittiin siis kaikkien neljän lajin putkeen vetäminen. Kerta tuo pikaluistelu oli niin vaikea ja taitoluistelu erittäin epävarmalla pohjalla rupesin miettimään, että mihinkähän soppaan sitä on taas lusikkansa työntänyt :D
Tiesin, että kun yhden kerran onnistun voittamaan pikaluistelun, paluuta ei enää ole. Taitoluistelun ja kelkkailun on pakko onnistua tämän jälkeen.
Todella monta yritystä se otti. Erittäin mukava oli resetin jälkeen katsoa alkudemo aina uudelleen ja suorittaa freestylehiihto jotta pääsee taas häviämään pikaluistelussa.
Pikaluistelun yritykset olivat erittäin epätasaisia. Välillä saattoi olla vain sekunnin ero vastustajaan, välillä sitten yli kymmenen sekuntia. Mielestäni samalla tavalla pelasin.
Viimein onnistui, pääsin johonkin ihme transsi-tilaan. En välittänyt vastustajasta, en etäisyydestä enkä nopeusmittarista. Tykitin vaan menemään. Tein vielä helposti parhaimman ajan, edellinen paras oli yli viisi sekuntia hitaampi :D
Nyt paineet kasvoivat jäätävästi taitoluisteluun. Nyt ei vaan saanut kaatua. Onnistuin tekemään harjoittelemani liikesarjan ja sain tarvittavan 0,5 pistettä!
Kelkkailussa meinasi pakka hajota ja kaaduin ensimmäisellä yrityksellä. Toisella yrityksellä homma meni onneksi maaliin. Olisihan tässä ollut vielä yksi yrityskin jäljellä, en muistanut sitä :)



Aivan hirveä peli. Ruma, ankea, sieluton. Lajien kontrollit olivat ihan hirveää sontaa, miksi niistä on pitänyt tehdä noin jäykät ja epäkäytännölliset. Jos haluaa itseään kiduttaa, niin suosittelen tätä.
Yhden pisteen saa freestylehiidosta, se oli ihan hauska.
Jos haluatte kuulla kunnon tunet, niin laittakaa pikaluistelun biisi soimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti