sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Ferrari Grand Prix Challenge


Games Beaten: 196/709
Genre: Racing
Goal: Play Trough 16 Races and Win Championship

Arvosana: 5/10
Vaikeusaste: 4/10

Tällä kertaa ei pääsekään valitsemaan tiimiä, vaan ajetaan pelkästään Ferrarin tallissa!

Perinteiseen tyyliin ajetaan 16 kilpailua ympäri maapalloa.

Tässä pelissä oli myös tallikohtaiset pisteet mukana, en muista olisiko aikaisemmissa pelaamissani Formulapeleissä näin ollut.

Salasana löytyi, mikä oli erittäin hyvä juttu pelin epäkohtien takia.
Ainut vaan, että salasanan syöttäminen oli tahmeaa. Kursori jumitti jotenkin oudosti ja monesti tuli laitettua väärä merkki kun oletti, että kursori on oikealla kohdalla.

Todella kummallinen peli oli tämä. Peli näytti hyvin samalta kuin aikaisemmat Formulat mitä on tullut pelattua.

Kivannäköinen katsella ja musiikit olivat ihan ok. Aika moni muu asia ei sitten ollutkaan näin :D


Alussa sai valita, ajaako manuaalilla vai automaatilla. Testasin kerran manuaalilla ja siitä ei tullut kyllä yhtään mitään.
Todella hienosti vaihteisto oli laitettu nurinpäin. Eli alaspäin painettaessa vaihteet menevät ylöspäin ja sama toisinpäin. Ei kyllä itsellä riittänyt muistaminen tähän hommaan näin nopeatempoisessa menossa.
Varsinkin, kun yleensä vaihteisto toimii toisinpäin.

Ensimmäistä aika-ajoa kun testailin, huomasin että autolla voi lasettaa kaasu pohjassa ihan kokoajan, edes mutkiin ei tarvinnut hidastaa :D
Vauhti pysyi koko ajan 325km/h.
Renkaat kuitenkin kuluivat kisan edetessä ja kisojen viimeisillä kierroksilla joutui joissain jyrkemmissä kohdissa ihan himpun verran hidastamaan jotta pysyi tiellä.
Nurmikolla ajaminen ja auton pyörähdys kuluttivat renkaita sitten entisestään.


Varikolla ei kannattanut käydä laisinkaan. Renkaiden kunto kesti kyllä vaaditut viisi kierrosta ihan hyvin jos vältti nurmikkoa ja pyörimistä.
Varikkokäynti hoidettiin vielä niin, että itse pitää rämpyttää A:ta ja B:tä nopeasti jotta pääsi aikaisempaan pois varikolta.
Sijoitukset putosivat ihan älyttömästi jos varikolla kävi. Vaikka uusilla renkailla oli parempi ajaa, ei kärkeä saanut enää millään kiinni. Jotenkin tuntui, että vastustajat ei tätä hommaa myöskään harrastaneet.


Tosiaan, perinteisesti ennen kisaa ajetaan aika-ajot. Tietyn aikarajan alle pitää päästä, jotta itse kisaan pääsee osallistumaan.
Aika-ajot oli todella kummallisesti toteutettu. Vaikka ajoi täysin virheettömästi kaasu pohjassa ilman että ajoi kertaakaan nurmikolle tai pyörähtänyt, ei kärkeen ollut mitään asiaa.
Sija 16 taisi olla paras, mille ylsin. Monesti täydellisellä ajolla päätyi viimeiselle sijalle numerolle 26, ihan helvetin outoa.
En sitten tiedä vaikuttiko automaatin valinta niin radikaalisti tähän, että sen avulla ei voinut paremmille sijoille päästä.


No, onneksi jopa viimeiseltä sijalta pystyi nousemaan helposti kärkikahinoihin sillä pelaajan auto kulki paljon kovempaa kuin muiden.
Tässä kun rupeaa pohdiskelemaan, että jos kerta pelaajan auto on paljon muita nopeampi, miksi sitten aika-ajoissa tulee niin surkeat sijoitukset aina? Melkoista.

Muut kuskit olivat tässäkin pelissä melkoisia trolleja. Hieman heikommilla sijoituksilla ajavat eivät sen suuremmin välittäneet jos heidät ohitti, mutta kun mitä lähemmäs kärkeä meni, alkoi kunnon vittuilu.
Nämä sankarit kiilasivat pelaajan autoa kohti niin, että molemmat sitten pyörähti :D Monesti kävi niin, että kun yritti mennä edestä pois, päätyi nurmikolle ja matka hidastui.
Mutkat olivat kaikkein pahimpia, sillä välillä vastustajat vaihtelivat ajolinjojaan ja niistä ei voinut päästä ohi pyörähtämättä.

Onneksi tämä peli oli todella reilu pisteytyksen kanssa. Yleensä ajelupeleissä tietyt kuskit keräävät kaikki pisteet ja pysyvät kärkikahinoissa.
No, tässä eniten pisteitä kisan jälkeen sai joku heikompikin kuski. Pisteet menivät siis aika tasaväkisesti.
Tämän takia kaikkia kisoja ei tarvinnut ajaa hyvin tai laisinkaan. Pysyi helposti pisteissä kärjessä tai sen tuntumassa.
Ilman näin reilua pisteytystä, tämä olisi ollut hullun hankala.

Monta kisaa jäikin ajamatta tai keskeytin kun ei vaan millään pystynyt niin monia kuskeja ohittamaan. Lähinnä tätä tapahtui erittäin mutkaisissa radoissa.

Tämä on tällä hetkellä ainut ajelupeli, missä en onnistunut yhtäkään kisaa voittamaan, paras sijoitus oli toinen :D
Toiseksi pääsi suhteellisen helposti, mutta yleensä ensimmäinen kuski oli niin kaukana, että kierrokset eivät riittäneet sen kiinni ottamiseen.

Yhden kerran voitto oli todella lähellä, olin juuri menossa ensimmäiselle sijalle ja vielä olisi ollut kierroskin ajamatta joten tilanne näytti hyvälle.
Kävi kuitenkin todella ikävästi ja auto ajautui varikolle, tipuin kolmannelle sijalle, kyllä vitutti :D

Voitto tuli kuitenkin ihan mukavalla piste-erolla. Tallipisteistä ei tarvinnut pahemmin välittää sillä tallikaverit hoitivat pisteitä kotiin vaikka itse olisikin ollut tien sivussa keskeyttäneenä :D



Taas on yksi Formulapeli vähemmän listalla, mikä on kyllä todella hyvä asia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti