keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Snow Brothers


Games Beaten: 195/709
Genre: Platform
Goal: Defeat King Scorch's Minions (Floor 50)

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 3/10

Jo pitkään kuningas Scorch on yrittänyt saada maailmaa haltuunsa. 
Ainoa este tähän on Nick ja Tom, Whitelandin prinssit.
Kävi kuitenkin niin, että yhtenä päivänä Scorch keksi keinon jäädyttää vihollisensa.
Korkean kristallivuoren huipulta hän lähetti kylmiä tuulia jotka muuttivat prinssit lumiukoiksi!
Ilman prinssien apua, Whiteland oli äkkiä saarrettu.
Tämä ei vielä kuningas Scorchille riittänyt, vaan hän halusi vielä ryöstää pienen Snowlandin kuningaskunnan prinsessat itselleen.
Kun Nick ja Tom kuulivat tästä, he lähtivät oitis kohti Scorchin linnaa. Rauha täytyy saada kahteen kuningaskuntaan ja prinsessat pelastutettua.

Eräs NES-Retrolainen suositteli tätä minulle seuraavaksi peliksi. Pelin nopea läpäisy ja helppous houkutteli. Joskus vuosia sitten olen tätä muutaman tason verran testannut, mutta ei ollut hirveästi muistikuvia tästä.

Pelihän on selkeä Bubble Bobble -kopio. Kuplien sijaan, viholliset täytyy saada lumipallojen sisään jonka jälkeen ne voi tuhota.
Vihollisten tuhoamisen jälkeen, siirrytään seuraavaan tasoon.


Ampumisnappia rämpyttämällä saadaan lunta luotua ja vihollisen lumipallon sisälle. Pallo täytyy vierittää eteenpäin, jotta vihollinen kuolee. Jos pallo osuu matkalla vihollisiin, ne kuolevat samalla.
Viholliset pääsevät pois lumipalloista jos aikailee liikaa.

Tasoja tässä on 50, mutta peli on todella nopea pelata läpi tästä huolimatta.
Joka kymmenes taso sisältää pomon.

Pelissä on yhdeksän continueta ja kaksi elämää per continue. Homma jatkuu lennosta Arcade -tyyliin mikä oli ihan hyvä juttu.
Nämä continuet on yksi syy, miksi tämä on niin helppo. Varaa on perseillä reilusti.

Tässä on reilusti erilaisia vihollisia ja muutamia etenemistä helpottavia power uppeja.
Power uppeja sai, kun onnistui tuhoamaan useamman vihollisen kerrallaan.

Punaisesta pullosta saa nopeutta hahmon liikkumiseen, sinisen avulla pystyy heittämään isompia lumihiutaleita ja vihreän juoman avulla niitä pystyy heittämään pidemmälle.
Kuoleman jälkeen kaikki power upit häpytyy pois. Erittäin ikävää on punaisen juoman menetys, hahmo kävelee kuin tervassa kun on tottunut nopeuteen.

Peli oli muuten ihan mainio, mutta ääniefektejä oli liian vähän. Hieman erikoisempi ongelma, ei ole tullut ennen vastaan, ainakaan näin isona ongelmana.
Tämä häiritsi lähinnä pomoissa. Välillä ei tiennyt, ottiko ne vahinkoa lainkaan kun ei kuulunut tai näkynyt mitään.
Toinen bossi imaisikin continuen poikineen kun en tajunnut teenkö asioita oikein vai en. Lopulta selvisikin, että kaikki pomot ottaa vahinkoa vain lumipalloista.
Ihan varma en viimeisestä pomosta ollut, se välkkyi kun sitä viskoi lumihiutaleilla.


Muutamassa tasossa oli ärsyttävää pelisuunnittelua. Nimittäin niissä pystyi jäämään jumiin. Ainut keino ulospääsyyn oli tehdä vihollisesta lumipallo ja hypätä sen päältä pois.
Jos vihollisen oli tappanut, oli hieman kiipelissä. Onneksi softlock tämä ei ollut sillä Bubble Bobblen tyyliin tasossa aikailusta tuli erikoinen vihollinen ruutuun jota ei voinut tappaa.
Tästä tyypistä pääsi eroon tappamalla kaikki viholliset tai kuolemalla sen hyökkäyksiin. Jumissa ollessa ei paljoa vaihtoehtoja ollut.
En tiedä oliko tekijät hakeneet jotain Bubble Bobble -tyylisiä tasoratkaisuja, mutta tässä pelissä ei tämä oikein toiminut.

Pomon päihittämisen jälkeen pääsi bonuspeliin. Perinteinen yksikätinen rosvo, mutta en onnistunut voittamaan tästä mitään. Läpäisyn jälkeen kun ohjeita selailin, olisi jostain pienemmistä bonuspeleistä saanut slotteihin lisää vaihtoehtoja.
Ilmankos ei oikein onni suosinut :D


Hieman harmittaa kun tämä ei mennyt ensimmäisellä yrityksellä läpi, lähellä se kyllä oli. Toisen pomon kanssa kikkailu kulutti sen verran monta continuea, että ei sitten loppuun asti riittänyt.
Toisella yrityksellä ongelmia ei liiemmin ollut, homma oli nopeasti ohi.


Pomot oli yleisesti aika helppoja kun tajusi tuon oikean tappamistavan. Ainoastaan kolmas pomo tuotti ongelmia, sen liikkeitä oli vaikea lukea. Kaksi lintua jotka vaihtoi puolia ja pudotteli munia.
Hankala oli katsoa, kummalle puolelle lintu tulee jotta sitä pystyy osumaan lumipallolla.

Viimeisessä bossissa ei mitään hirmu erikoista ollut. Hieman Mega Man 7 pomon, Burst Manin tyyliin tässä joutuu kuplan sisään ja siitä pitää yrittää päästä pois ennen katossa olevia piikkejä.
Välillä kuplista tippui liekkejä, välillä vihollisia joilla sitten tehtiin damagea bossiin. Helppo homma.


Pienellä viilauksella tämä olisi ollut oikeinkin hyvä peli mutta hieman jäi sellainen hätäillen väsätty. Mutta nautin kuitenkin pelaamisesta :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti