keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Super Spike V'Ball


Games Beaten: 197/709
Genre: Sports
Goal: Win World Cup (Beat 7 Teams)

Arvosana: 3/10
Vaikeusaste: 6/10

Olipa kyllä Via Dolorosa tämä peli :D

Lentopallo lajina ei ole millään tavalla kiinnostava ja ei tämä ranta -versiokaan hetkauttanut.
Tuli ikäviä koulun liikuntatunteja mieleen.

Tämän kanssa meni tunti poikineen vaikka ei loppupeleissä kovin hankalasta pelistä ollutkaan kyse.
Lähinnä motivaation puute sai sen aikaiseksi, että jaksanut paneutua paremmin.

Vaatimuksena oli läpäistä World Cup eli seitsemän vastustajaa ympäri maailman.

Homma hoidettiin 2 VS. 2 meiningeillä.

Itse sai valita millä hahmoilla pelasi. Mukana oli Bimm...siis Billy ja Jimmy ja tietysti otin sitten ne, olivathan ne cooleimman näköisiäkin. En tiedä onko tässä jotain yhteyksiä Double Dragonsiin, luultavasti ei.

Tästä pelistä tuli mieleen Technosin Nekketsu -sarja, vaikka ei tällä ole sen kanssa mitään tekemistä. Taiton peli kuitenkin kyseessä.02 - Tikapuut Taivaaseen
Hahmot tietenkin oli ihan erinäköisiä, mutta musiikeissa vähän samantyylistä meininkiä ja tässä pystyi käyttämään superlyöntejä.


Nekketsu -sarjasta tuttuja superlyöntejä oltiin siis laitettu mukaan. Tosin, tässä ei ollut kuin yksi sellainen, ei mitään hahmo- tai joukkuekohtaisia.
Hypyn jälkeen kun painoi vielä kolmesti B-nappia, hahmon käsi rupesi vilkkumaan. Tämän jälkeen kun iski palloa, se lähti uskomattomalla vauhdilla vastustajan puolelle.
Jos onnistui ajoittamaan tämän täysin oikein, pystyi vastustajan pelaajia kaatamaan kumoon pallon voimalla. KABOOM!
Tämän ajoitus oli itselle ihan täysin mahdoton oppia, vain kaksi kertaa sain sen onnistumaan lukuisista matseista huolimatta. No, onneksi pärjäsi nopealla pallolla ja muilla konsteilla.

Pelissä pystyi määrittämään monesta pisteestä matsit menevät poikki. Peli ehdotti 15:sta, mutta säädin ihan oman mielenterveyden takia sen vain viiteen.
Hyvä ratkaisu, matsit oli nopeita voittaa tai hävitä.


Sinällään outo peli, sillä vaikeusaste pysyi lähes samana koko pelin keston ajan. Ainoastaan kahdessa viimeisessä matsissa havaitsin selkeän muutoksen.
Tämän vuoksi aloitus oli todella karhea. Ehkäpä jos olisi helpottanut jos olisi mennyt vähän muita pelimoodeja tutkimaan aluksi eikä suoraan syöksynyt World Cupiin :D

Vastustaja joukkueet harrastivat paljon tätä superlyöntiä mitä itse en hallinnut. Pitkään olin siinä käsityksessä, että tätä iskua ei voi torjua kuin suoraan verkolta.
Viisi ensimmäistä matsia menivätkin enemmän tai vähemmän tuurilla kun vihollisjoukkue kohelsi omiaan ja antoi ilmaisia pisteitä.

Tämän pelityylini takia, joukkueen voittamiseen saattoi mennä montakin yritystä tai sitten vain yksi. Toista vastustajaa, Italiaa vastaan jumitin varmaan tunnin :D

No, jonkin aikaa pelissä edetessäni vastaani tuli US NAVY -joukkue. Olin seonnut laskuissa ja ajattelin, että tämä oli viimeinen vastustaja sillä matsipaikkakin vaihtui rannalta pois.
Vaikeusaste nousi aika rajusti tässä vaiheessa ja olikin työn ja tuskan takana voittaa tämä joukkue.

Jouduin muuttamaan pelityyliäni koska tämän joukkueen superlyönnit oli ihan mahdoton torjua. Muutaman kerran onnistuin pallon palauttamaan niiden puolelle superlyönnin jälkeen.
Selvisikin, että superlyöntejä onkin suhteellisen helppo torjua ihan vaan paikallaan pysymällä ja A:ta rämpyttämällä. Ukot syöksyy suoraan pallolle ja usein ne saivat sen haltuunsa.
Tulipas typerä olo kun tämä selvisi. Olisi nuo alkupään matsit mennyt todella helposti läpi.


Kun kerta tätä superlyöntiä en hallinnut, joutui keksimään jonkinlaisen muun keinon pisteiden tekemiseksi. Löytyihän semmoinen, ja aika varmakin vielä.
Pallo täytyi lyödä mahdollisimman lähelle verkkoa ja joko ylä- tai alaviistoon, riippuu siitä missä itse oli. Tämä kikka vaati vielä sen, että vastustajat seisovat tietyissä kohdissa.
Jos ukot nakkottivat samalla tasolla, ei kikka toiminut mitenkään, ne saivat aina pallon haltuunsa.
Mutta jos ne sattuivat olevaan hieman lomittain, niin että paikka mihin pallo on tarkoitus lyödä on tyhjänä, sai hyvin todennäköisesti sai pisteen tehtyä.
Tämäkin kyllä vaati nopean pallon ja vähän tuuria, ei aina toiminut esimerkiksi tätä US NAVYä vastaan.

US NAVYn jälkeen tulikin vielä yksi vastustaja, suuri ja mahtava neuvostoliitto!
Tasoltaan se oli oikeastaan sama kuin US NAVY, ei tarvinnut mitään kikka kolmosia opetella.
Se meni vielä paljon nopeammin läpi kuin edellinen matsi.


Onneksi tässä oli loputtomat continuet, olisi muuten tullut revittyä hiuksia päästä. Salasanaakaan ei ollut, mutta kun vastassa oli vain seitsemän vastustajaa, ei se ollut niin nuukaa.
Harkitsin jo koneen jättämistä yöksi päälle niin kuin tein Rad Racerin kanssa, mutta onneksi tähän ei tarvinnut turvautua :D En todellakaan olisi tätä enää alusta halunnut aloittaa.


Onneksi tämä on nyt pelattu läpi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti