tiistai 7. tammikuuta 2020

Guerrilla War


Games Beaten: 184/709
Genre: Run and Gun
Goal: Defeat the Dictator (Stage 10)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 1/10

Paha diktaattori hallitsee pientä saarta ja saaren kansa on ahdingossa!
Saarelle tarvitaan apujoukkoja ja sinne lähetetään sissijohtaja ja hänen toverinsa.
He saapuvat hiljaa ja salaisesti veneellä rantaan.
Diktaattorin armeija on ottanut saaren asukkaita panttivangikseen ja heidät täytyy pelastaa diktaattorin jahtaamisen ohessa.
Diktaattori ja hänen armeijansa on saatava pois päiviltä!

Nyt oli täysin ilmainen läpäisy! Paljoa tätä helpommaksi ei peli enää voi tulla, ainakaan jos puhutaan muusta, kuin pienille lapsille tarkoitetuista peleistä.
Tämä on hyvä valinta jos haluaa jotain tämän tyylistä projektia tehdä tai pelata muuten vaan jotain helppoa NESpeliä.

Helpon tästä teki loputtomat continuet. Kuolemilla ollut mitään väliä ja Game Overin jälkeenkin sai jatkaa täysin samasta kohdasta kun mihin kuoli, jopa pomoissa.
Periaatteessa suurimman osan pelistä voisi vain juosta läpi tappamatta ketään mutta eihän se ole hauskaa?

Taistellaan läpi kymmenen kentän. Matkalla löytyy paljon sotilaita, tankkeja ja muita vaaroja.


Tästä tulee vahvasti mieleen Ikari Warriors. Ikari itsessään on melkoisen kämänen peli ja väkisinkin mieleen hiipii ajatus, että olisipa tämä ollut Ikari ja jätetty se alkuperäinen peli tekemättä :D
Tosin, ei sen nyt näin helppo olisi tarvinnut olla, rajallisilla continueilla tietty :)


Sissillä on aluksi vain pieni hernepyssy käytössään, mutta kentistä löytyy reilusti uusia aseita. Aseen kuitenkin menettää aina kun kuolee. Aseet ovat todella tehokkaita ja pomotkin kuolevat melkoisen sähäkkään niitä käyttämällä.
Onneksi tässä ei tarvinnut ampumisnappia rämpyttää vaan pystyi kätevästi pitämään pohjassa. Yleensä näissä peleissä missä voi ampumisnappia pitää pohjassa, ampumisnopeus on onneton ja joutuu kuitenkin rämpyttämään.
No, tässä ei onneksi ollut näin. Ammusta lähti mukavaa vauhtia kohti vihulaisia!

A-napista pystyi viskelemään kranaatteja ja ne olivat erittäin näppäriä monissa kohdissa. Normi aseella ei pystynyt ampumaan esteiden läpi joten heittämällä kranaatin, pääsi porukasta eroon. Kranaatilla pystyi rikkomaan myös tiettyjä esteitä, ne tehosivat tankkeihin sekä bosseihin ihan mukavan tehokkaasti.

Kentissä on monenlaista estettä ja hidastetta. Löytyy kuoppia, jokia ja kiviä. Kunnon arsenaalilla tai tankilla kivistä pääsi nopeasti eroon, mutta heikommalla varustuksella joutui hieman kikkailemaan.

Tankkeja lyöytyi kenttien varrelta ja ne olivatkin oikein hyödyllisiä. Jos tankki otti liikaa osumaa, se rupesi piipittämään ja jonkin ajan päästä räjähti. Piipityksen kuullessaan kannatti kyllä juosta karkuun.
Tankki käytti samoja aseita mitä hahmolla oli käytössään, erittäin näppärää.


Välillä ukkoa oli ruudussa jopa liikaakin, meno oli melkoisen älytöntä :D Onneksi oli loputtomat continuet!

Vaikka tässä olisikin ollut mahdollisuus vain juosta peli läpi juurikaan yrittämättä, en sitä tehnyt.
Muutamissa kohdissa joutui kyllä käyttämään kuoleman jälkeistä näkymättömyysaikaa hyödyksi kun hektisen menon takia olisi kuollut saman tien uudelleen.

Pomot olivat kaikki hyvin erilaisia ja hauskoja. Niiden väistely ei ollut liian hankalaa ja monesti onnistui pääsemään paremman aseen turvin seuraavaan kenttään.
Erittäin miellyttävää kun sai väistettyä kaikki bossin ampumat kudit tai pommit hurjilla liikkeillä!


Loren mukaan saaren asukkaita oli otettu panttivangiksi ja niitähän löytyikin joka puolelta. Jos asukkaan pelasti, sai 1000 pistettä mutta jos sellaisen tappoi, lähti -500 pistettä pois.
Tällähän ei nyt mitään väliä ollut kun ei pisteitä tullut seurattua. Varsinkaan kun ne näkyivät vain pause -menussa.
Sen kun tykitteli menemään, paskat asukkaista :D

Viimeinen pomo, diktaattori ei ollut sen vaikeampi kuin muutkaan pomot. Heti aluksi siihen ei voinut tehdä vahinkoa vaan täytyi tuhota neljä tykkiä jotka suojelivat äijää.
Tykkien jälkeen diktaattori pillastui todenteolla ja rupesi viskomaan pommeja ja ampumaan ohjuksia hulluun tahtiin.
Ei kun vaan kranaatteja ukon niskaan ja jonkin ajan päästä puhti loppui.


Oli erittäin miellyttävä peli! Mukavat grafiikat ja musiikit, ainoastaan ihan liian helppo loputtomien continuejen takia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti