keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Pipe Dream


Games Beaten: 172/709
Genre: Puzzle
Goal: Beat Level 16 (Mode B - Tournament)

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 3/10

Yllätyin vähän että miten helposti tämä peli meni läpi.
Yleensä tälläiset nopeatempoiset, monia askelia ennakkoon suunniteltavat pelit on meikälle todella pahoja.

Pelissä on kolme erilaista pelimuotoa; Standard Play (A), Tournament (B) ja One Shot Play (C).
A muoto on lähinnä vain harjoittelua ja C pelimuodossa voi itse valita aloitettavan tason ja nopeuden. Tässä pelataan yksi taso kerrallaan ja on enemmänkin kaverin kanssa kilpailemista varten.

Pelin läpäisyyn vaadittiin B-pelimuodon läpäisy. Tässä pelimuodossa pelataan kaikki 16 tasoa putkeen läpi jonka jälkeen peli loopaa. Halutessaan voi jatkaa pelaamista sillä peli siirtyy automaattisesti seuraavalle vaikeusasteelle.

Kolme elämää joiden avulla 16 tasoa pitäisi yrittää päihittää. Alusta vaan jos elämät loppuivat.
Sain ensimmäisellä yrityksellä jostain lisärin, en kyllä onnistunut toistamaan tätä :D Ei se ainakaan pisteistä tullut koska läpi menneellä yrityksellä oli huomattavasti enemmän pisteitä.

Ideana on laitella putkia yhteen jolloin neste pääsee kulkemaan turvallisesti. Tasoista löytyy matkamittari joka näyttää verran nesteen pitää vähintään kulkea että pääsee seuraavaan tasoon.
Alkupään tasoissa ainut tavoite on saada tuo matkamittari nollaan. Myöhemmissä tasoissa tulee sitten Exit -putkenpätkä johon pitää lopuksi päästä. Tässä täytyy olla tarkkana että ei liian aikaisin lähde reittiä tekemään Exitille jotta saa matkamittarin nollaan.


Erilaisia putkia tulee satunnaisessa järjestyksessä. Tässä pitää osata ennakoida että laittaa jonkun hyödyttömän putkenpätkän jonnekin päin aluetta jotta sitä voi myöhemmin hyödyntää.
Vääriä putkenpätkiä voi laittaa päällekkäin tai ympäri aluetta niin pitkään kunnes löytyy oikea. Tästä lähtee vain pisteitä pois, ei ole muuta haittaa.
Loppupään tasoissa väärien putkien päällekkäin laittoa kannattaa välttää, sillä ei meinaa aika riittää moiseen touhuun. Jos liian pitkäksi aikaa jää jumittamaan jonkun putken kanssa, kerkeää neste saavuttamaan vuotokohdan :(

Tasoissa on myös muutama erilainen valmiiksi asennettu putki. Toinen nopeuttaa nesteen kulkua hetkellisesti ja toinen hidastaa. Jos pisteiden perässä on, kannattaa tuohon nopeuttavaan mennä sillä siitä saa paljon pisteitä.
Hidastava putki olikin hyödyksi, se antoi hetken aikaa miettiä ja saattoi juuri ja juuri selvitä tukalasta tilanteesta.


Muutaman kentän jälkeen tulee aina bonustaso. Tässä putkia putoilee Tetris -tyyliin, mutta idea on muuten sama kuin normaaleissa tasoissa.
Putki rullaa yläreunassa vasemmalta oikealle ja se pitää pysäyttää oikeassa kohdassa. Tässäkin olisi paremmalla ennakointikyvyllä pärjännyt, mutta eipä tämä ollut kuin pisteiden keräämistä, ei muuta :P


Ensimmäisellä yrityksellä pääsin jo tasoon 16 ja lähellä oli että ei olisi mennyt suoraan läpi :D
No, seuraavana päivänä sitten huomasin, että ehkäpä siinä yrityksessä oli hieman tuuria mukana, seuraavat yritykset menivät aika vihkoon.
Rupesihan se sitten taas sujumaan! Läpi menneellä yrityksellä pääsin viimeisellä elämällä tason 16 läpi. Pelailin sitten vielä huvikseni niin pitkälle kuin pääsin ja menikin toisen kierroksen tasoon 12 :)


Oli kyl hyvä kun pääsin pistetaulukossa kirkkaasti ykköseksi eli olen tyytyväinen tähän läpäisyyn :)


Hauska mutta vähän itseään toistava. Olisi voinut laittaa enemmän erilaisia valmiita putkia tasoihin ja jopa niin, että joidenkin niiden läpi olisi ollut pakko mennä.
Musiikit oli kyl mahtavat, niiden tahdissa oli kiva yrittää pähkäillä tätä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti