maanantai 9. joulukuuta 2019

Pinball


Games Beaten: 173/709
Genre: Simulation
Goal: Get 150 000 Points & Rescue Pauline

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 5/10

Nämä tämmöiset tuuripelit ovat aina vähän niin ja näin, saattaa mennä nopeasti tai sitten menee pitkään :D
Itsellä oli vähän siltä väliltä.

Pelissä oli kaksi erilaista goalia, täytyi saada 150 000 pistettä ja pelastaa Pauline.

Aluksi ihmettelin vähän että miksi juuri 150 000 pistettä, mutta syy olikin ihan looginen.

Kun keräilee tietyn määrän pisteitä, tapahtuu jotain hyödyllistä tai hankaloittavaa. Onneksi tällä kertaa hyödyttävät asiat voittivat. Kolme erilaista pistemäärää on, mistä tapahtui jotain.

50 000 pistettä antoi pelin ainoan lisärin! En ainakaan onnistunut enempää saamaan.
100 000 pistettä niin liipasimet muuttuivat näkymättömiksi. Peli hankaloitui kertaheitolla.
150 000 pistettä ja liipasimet ilmestyivät takaisin ruutuun.

Tästä syystä goali oli tuon 150 000 pistettä, peli ei enää tämän jälkeen muutu mitenkään.
Onnistuin kerran saamaan yli 230 000 pistettä ja ei ainakaan tässä vaiheessa mikään ollut enää muuttunut mihinkään suuntaan.


Pelihän on hyvinkin perinteinen flipperi kolmella lisärillä. Mukavaa kun tämä on aika yksinkertainen ja ei ole hirveästi äksöniä ruudulla samaan aikaan.


Erilaisia helpotuksia saa jos onnistuu muutamia hankalampia kikkoja tekemään.

Flipperin yläosassa kun onnistuu pyöräyttämään oikealla olevan vihreän lenkin kautta ja saamaan kolme samaa symbolia vaaleanpunaisen lavetin alle, saa palkinnoksi esteen liipasimien väliin.
Tämä on kyllä hieman erikoinen, sillä jos esteeseen osuu muutaman kerran tai menee joidenkin paikkojen läpi mistä saa pisteitä, este häviää.

Alempaan osaan saa täysin samanlaisen esteen, erona on vain, että se ei häviä mihinkään paitsi jos onnistuu kuulan pudottamaan pois flipperistä.
Tämän esteen saaminen on todella hankalaa. Yläreunassa on viisi korttia ja ne kaikki pitää saada käännettyä. Varsinkin reunimmaiset on todella tuurin varassa että ne saa käännettyä.
Välillä tuuri on myös pelaajan puolella, sillä kuula voi kimpoilla pistetauluista ja oikein hyvällä tuurilla voi saada kolmekin korttia kerralla auki :)

Ihan reunoihin saa vielä kertakäyttöiset pomppulaudat jotka ilmestyy jos saa kaikki kolme pientä tipua samaan aikaan näkyviin.

Jostain syystä toiseksi goaliksi oltiin laitettu Paulinen pelastaminen. Tämä on vain Bonuspeli, mutta varmaan kun pelissä ei ole niin hankalaa saada tuota 150 000 pistettä ja muutenkin olisi melko lyhyt, on tämä lisätty.


Pauline tepastelee sillalla ja Marion täytyy yrittää flipperin kuulalla saada allekkain olevat numerot saman värisiksi. Jos tässä onnistuu, sillasta lähtee pieni siivu pois.
Hommaa vielä hankaloittaa reunoissa olevat pistetaulut, joiden ansiosta kuula saattaa kimpoilla ihan mihin tahansa. Välillä pystyy hieman ennustamaan mihin kuula saattaa lentää, mutta tuuri se tässä isoin tekijä oli.
Tarpeeksi kun siltaa on onnistunut pienentämään, putoaa Pauline alas. Hänet täytyy yrittää napata lavetilla, jota Mario pitää käsissään. Jos tässä ei onnistu, menettää yhden kuulan.
Pauline pitää vielä lopuksi saada joko ruudun vasempaan, tai oikeaan reunaan.
Tätä pystyy yrittämään miten pitkään haluaa, kunhan vain sai pidettyä kuulan pelissä Paulinen pelastamisen lomassa.

Pari kertaa kävi niin, että hidas Pauline ei tarpeeksi nopeasti kävellyt lavetilta pois reunalle ja tuli lähdettyä liian aikaisin liikkeelle kun ei halunnut että kuula tippuu pois ja Bonuspeli loppuu. No, Paulinehan sitten tipahti reunan yli :D
Eniten ärsyttää kun kyseinen homma kävi ennätys suorituksessa, jossa pisteitä oli 233 500. Yhden pikselin päässä oli pelin läpäisy ja huippupisteet, damn! :D

Kyllähän tämän kanssa sai ottaa yrityksen jos toisenkin kun tuuri ei ollut kohdillaan. Aika helposti sai tuon 150 000 pistettä kasaan mutta Paulinen pelastus sitten ei ottanut onnistuakseen, ei sitten millään.

Hieman kaaottiseksi homma meni, kun liipasimet muuttuivat näkymättömiksi. Yläpuolella niitä tuli paukuteltua lähes kokoajan jotta pallo ei tippuisi alas. Alhaalla taas "koukkauksella" nappasi kuulan ja yritti arvioida näkymättömän liipasimen pituuden ja iskeä tarkan osuman jonnekin turvalliseen paikkaan.


Halusin vielä saada Paulinen pelastettua vaadituilla pisteillä. Eihän tuolla mitään väliä olisi ollut missä välissä tämän teki, mutta näyttää paremmalta näin kuvien muodossa!
Oli muuten yllättävän vaikea homma :D


Hyvä ja koukuttava peli, ei voi kun suositella! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti