maanantai 2. joulukuuta 2019

The Simpsons: Bart vs. Space Mutants


Games Beaten: 171/709
Genre: Platform
Goal: Finish Stage 5 (Nuclear Power Plant)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 4/10

Muukalaiset ovat hyökänneet Sringfieldiin! Heidän tavoitteenaan on rakentaa laite jonka avulla pystyvät valtaamaan koko maapallon.
Bart on ainut kuka hoksasi muukalaisten hyökänneen koska hänellä sattui olemaan X-ray -lasit mukanaan. Vain niiden avulla pystyy näkemään kuka on muukalainen ja kuka ei.
Tottakai Bart sitten lähtee estämään muukalaisia, kuinkas muutenkaan. Bartilla on muutamia apukeinoja kuten ritsa ja skeittilauta helpottamassa urakkaa.
Muutama normaali arkkivihollinenkin kuten Sideshow Bob ja Nelson on kiusaamassa Bartia normaaliin tapaan, mutta onneksi muut perheenjäsenet ovat auttamassa niiden kanssa.

Tätäkin Simpsons -peliä on tullut aikoinaan pelailtua, mutta ei läheskään niin paljoa kuin Bart vs. Worldia. En omistanut ja harvoin tuli keltään lainattua tai jonkun luona pelattua. Nyt sitten meni ensimmäistä kertaa läpi asti :)

Pelissä on vain viisi kenttää ja ne kaikki sijoittuvat Springfieldiin. Tykkään tästä enemmän kuin maailmanympärysmatkasta mitä Bart vs. World tarjosi.
Jotenkin kiva pyöriä sarjan maisemissa :)


Ensimmäisessä kentässä ollaan ihan Springfieldin kaduilla, toisessa kentässä ostarissa, kolmannessa Krustylandissa, neljännessä luonnontieteiden museossa ja viidennessä ydinvoimalassa.

Hieman tämä eroaa normaalista tasoloikasta sillä kentissä on pakotettu saavuttamaan tiettyjä tavoitteita. Ne voivat olla esineiden värin vaihtamista, keräilyä tai siirtelyä paikasta toiseen.
Muukalaiset tarvitsevat tiettyjä asioita heidän maailmanvalloitus laitteeseensa ja Bartin täytyy päästä niistä eroon.

Ensimmäisessä kentässä täytyy hävittää violetit esineet. Tämä on pelin kekseliäin kenttä sillä muissa kentissä tavoitteiden saavuttaminen tapahtuu tavaroita keräilemällä.
Tässä ensimmäisessä violetteja esineitä täytyy maalata, peittää, häätää yms. nerokasta. Tämä ensimmäinen kenttä onkin pelin hauskin tästä syystä :)
Tässä pitää myös kolikoilla ostaa erilaisia tavaroita millä sitten saa jotkin violetit esineet saa hoidettua pois.

Toinen, kolmas ja neljäs on sitten vain ihan perinteistä keräämistä. Toisessa keräillään hattuja, kolmannessa ilmapalloja ja neljännessä Exit -kylttejä.
Neljännessä kentässä näitä maaleja täytyi saada vain kuusi kappaletta kun muissa kentissä niitä on reilusti enemmän.
Nämä eroavat ensimmäisestä myös niin, että kerättävää on reilusti yli tarvittavan kun ensimmäisessä kentässä raja on todella tarkka, ei saa missata mitään.

Viimeisessä eli viidennessä kentässä täytyi etsiä radioaktiivisia tankoja ja viedä ne takaisin paikoilleen.

Kentät sisälsivät paljon tasoloikkaa ja ne olivat melko haastaviakin näillä kontrolleilla :D

Ehdottomasti paskimmat hetket tuli koettua luonnontieteiden museossa sillä sen vaativien tasoloikkakohtien hitboxit oli kustu urakalla.
Meni kyllä aika pitkään että oppi hitboxien koot. Pahimmat ongelmat oli Jurakaudella kun yritti hyppiä tervahaudan yli dinosaurusten luita pitkin.

Kentässä oli muuallakin hieman ahdistavia hyppyjä, mutta ne oltiin toteutettu paremmin.

Vielä kirsikkana kakun päällä tässä Jura-osuudessa oli ärsyttävä välibossi. Tästä pidemmälle en skidinä päässyt.
Maasto on todella sekavaa ja ei oikein tiennyt mihin pitää hypätä tai mitä tässä ylipäätänsä pitäisi tehdä.
No, kun oikea kohta löytyi, niin siitä piti hypätä dinon päälle jolloin se otti osumaa. Kolme kertaa sama ja homma on siinä.
Treenatessa meni lisäri poikineen kun dinon hitbox oli niin pieni, monesti tippui rotkoon.


Lisäreitä peli tarjosi aimo läjän ja kun kentät rupesivat sujumaan, niitä olikin sitten enemmän kuin peli osasi näyttää :D
Yllättäen taas museossa oli ongelmia. Vähän jännästi toteutettu lisärien kerääminen sillä ne olivat näytillä lasisissa laatikoissa.
Lasisen laatikon päällä hetken pomppiessa, lisäri jotenkin mystisesti tuli ulos sieltä ilman että mikään edes hajosi. En oikein ymmärtänyt tätä systeemiä, välillä sai hyppiä pitkäänkin ennen kuin homma onnistui.

Krustylandissa lisäreitä sai kaikista huvipuiston rahapeleistä. Ne oli suhteellisen helppo ja mukava päihittää joten ei ollut syytä jättää niitä keräämättä :)

Muukalaiset tosiaan paikannetaan X-ray -laseilla ja niitä kannattaakin yrittää paikantaa. Kun muukalaisen tappaa, se pudottaa jonkun tavaran.
Vasemmassa alakulmassa on jokin Simpson perheen hahmo, jokaisessa kentässä omansa. Hahmon alapuolella on viivoja joihin muodostuu nimi. Näitä muukalaisten pudottamia tavaroita keräämällä tähän ilmestyy sitten hahmon nimi.
Jos kaikki kirjaimet saa kerättyä, tulee perheenjäsen auttamaan pomotaistelussa. Jännä kyllä että toisessa pomossa tästä avusta on vain haittaa, parempi olla keräämättä kirjaimia :D

Pomot oli kyllä melkoisen helppoja ja jos nyt ei onnistunut keräämään kirjaimia, ei ollut juurikaan ongelmia läpäisyssä.


Viimeinen kenttä oli kyllä melkoinen sokkelo! Kerättäviä oli 16 kappaletta ja ne oli kyllä ripoteltu ympäri ydinvoimalaa melko hyvin.
Piti kyllä todella keskittyä jotta muisti missä oli käynyt ja missä ei. Kaikkia tankoja ei voinut edes kerralla kantaa, vaan niitä piti välillä viedä reaktoriin.
Jos sattui Margeen törmäämään, se vei ne Bartin puolesta, näppärää!
Lisa antoi koodeja oviin ja ne piti yrittää muistaa jos halusi nopeasti liikkua ympäriinsä. Koodin pystyi myös itse arvata sillä se hoitui vain kokeilemalla luvut 0-50.
Lopuksi tässä on vielä pieni puzzle sillä tankoja on yksi liian vähän kuin mitä tarvittaisiin. Selviääkin että Maggien tutti toimittaa viimeisen "tangon" virkaa :D


Viimeistä pomoahan tässä ei ole joten kun tangot saa paikalleen, peli on läpi.

Tykkäsin kyllä tästä bugeista huolimatta. Tasoloikkakohdat näillä kontrolleilla sai kyllä aina kropan nytkähtämään ja hieman bugiset ja huonot hitboxit omaavat alustat auttaneet asiaa ollenkaan.
Huomasi kyllä että ihan ei ole täysin kunnon ajatusta käytetty pelin suunnitteluun sillä kerran pääsin maantieteellisessä museossa melkoisen pitkälle ja mulla loppui aika kesken :D
Ilmeisesti pelintekijät ovat olettaneet että pelaaja kuolee jossain välissä. Kenttä on melkoista odottelua välillä joten aikaa olisi pitänyt olla paljon enemmän.


Joka tapauksessa, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti