keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Jeopardy!


Games Beaten: 174/709
Genre: Party
Goal: Win a Single Game

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 3/10

Huh, olipas visaisia kysymyksiä!

Sinänsä mielenkiintoinen tietovisa, kun yhdellä oikealla vastauksella voi voittaa koko homman :D

Kahta tietokonevastustajaa vastaan piti kisailla. Easy -vaikeustasolla tottakai mentiin kun kerta peli sitä ehdottikin. Varmaan ihan älyttömiä nuo vaikeammat vastustajat.

Aluksi ruutuun lävähtää kuusi eri kategoriaa. Kategorian sisällä on tietyn rahasumman arvoisia kysymyksiä. Kysymykset tietysti vaikeutuvat mitä korkeampi rahasumma on.
Oikeasta vastauksesta saa kyseisen rahasumman, väärästä sen menettää.


Aina viimeksi oikein vastannut sai valita minkä kategorian ottaa ja millä summalla. Kaikki saivat yrittää vastata kysymykseen ja vastaamattomuudesta ei rangaistu mitenkään.

Kategoriat oli kyllä ihan randomeita; pitkistä naisista kenkiin.
Kysymykset olivat välillä niin mahdottomia että ei ollut mitään hajua oikeasta vastauksesta. Ei edes silloin, kun tietokone sen tiesi :D
Kyllä muutama tuli tiedettyäkin!
Ärsyttävän tarkkaa oli kirjoitusmuoto. Kerrankin kysyttiin, että "missä sijaitsee vahvin lihas". Vastasin suussa ja se oli väärin. Oikea vastaus olisi ollut leuassa, hmm?


Muutamiin eri kategorioiden summiin on piilotettu bonuspeli. Tässä pystyi omat rahat tuplaamaan jos sai vastattua oikein kysymykseen.
Itse sai valita millä summalla lähti yrittämään. Maksimisumma oli se, mikä oli itsellä hallussa.
Itse en tähän lähtenyt mukaan, vaan laitoin aina summaksi 0$ :D Kysymysten ollessa niin hankalia, voitoin mahdollisuus oli olematon.

Kun kaikki kategorioiden summat oli käyty läpi, tuli toinen kierros tuplasummilla. Tässä oikein vastaaminen vei kyllä hyvään johtoon, varsinkin 1000$ kysymyksellä!


Lopuksi tuli vielä viimeinen kierros jossa kaikki kilpailijat vastaavat samaan kysymykseen. Tässä saa valita millä rahasummalla lähtee pelaamaan, vähän niin kuin bonuspelissä.
Ne pelaajat, kellä ei rahaa ole, eivät voi osallistua tälle kierrokselle. Tämän jälkeen kellä on eniten rahaa, voittaa pelin :)

Tämä oli siinä mielessä omituisesti rakennettu, sillä kategorioita oli reilusti mutta kysymykset kategorian sisällä pysyivät samana :D
Ne olivat hienosti vielä samassa järjestyksessä.

Paras taktiikka pelin läpäisyyn oli yrittää muistaa mahdollisimman paljon kysymyksiä ulkoa ja varsinkin niitä arvokkaampia. Vastaili vain täysin varmoihin kysymyksiin.
Hankaliin kysymyksiin ei kannattanut vastata, vaan antaa tietokoneiden yrittää. Monesti ne vastasivat väärin joten heidän rahat oli joko vähissä tai miinuksella.

Läpi menneellä yrityksellä rahaa oli jo reilusti kasassa ennen viimeistä kierrosta.
Jälleen kerran oli parasta olla laittamatta yhtään rahaa peliin ja kun tietokonevastustajilla oli niin pienet summat käytössään että ne eivät edes täydellä summalla olisi saanut minua kiinni, voitto oli sinetöity!


Huomattavasti hauskempaa moninpelinä mutta nuo samat kysymykset kyllä oudoksuttaa, hieman vaihtelua olisi kaivannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti