tiistai 12. marraskuuta 2019

Yoshi's Cookie


Games Beaten: 160/709
Genre: Puzzle
Goal: Beat Round 10-10 (Medium Speed)

Arvosana: 5/10
Vaikeusaste: 4/10

Mario on jälleen eri hommissa kuin putkia rassaamassa. Tällä kertaa hän vastaa keksileipomon linjaston toimivuudesta. Vaikka Mario ei edes pelin nimessä esiinny, hän on tässä suuremmassa roolissa kuin Yoshi.

Ideana tässä on saada niin monta samantyyppistä keksiä riviin kuin rivillä on pituutta. Eli jos vaakatasossa sattuu olemaan neljä riviä keksejä, siihen tarvitaan neljä samantyyppistä keksiä peräkkäin.
Näin kyseinen rivi häviää ja voi yrittää järjestellä muita keksejä riviin. Tarkoituksena on hävittää kaikki keksit ruudusta.
Lisää keksejä puskee kokoajan ylhäältä ja oikealta joten jos liikaa hidastelee, hukkuu kekseihin. Jos tarpeeksi nopeasti toimii, niin reunoilta tulevat uudet keksit eivät kerkeä tulemaan ruutuun.


Tetriksen tyyliin peli tunkee satunnaisesti erilaisia keksejä ulos uunista ja välillä on tosi hankala saada kenttää loppumaan. Joskus sitten taas kentät päättyivät kuin itsestään kun tuurilla juuri oikeat keksit saapuivat uunista.

Pelihän on ihan kohtalaisen pitkä, kymmenen tasoa joissa jokaisessa kymmenen kenttää. Eli siis 100 yhteensä.
Medium -vaikeusasteella läpäisin kun peli sitä valmiiksi ehdotti.

Loputtomat continuet jeesasivat kyllä melkoisesti sillä loppupään kentät olivat todella hektisiä.

Aluksi oli kyllä ihan pihalla pelin ideasta kun ei tullut edes ohjekirjaa luettua :D
Kyllä sitä sitten tajusi idean ja kentät rupesivatkin menemään mukavan sulavasti läpi. Kuitenkaan ihan kaikista hektisimmissä tilanteissa ei osannut toimia järkevästi vaan meni kohellukseksi.

Kolme viimeisintä eli 8,9 ja 10 tasot olivat kyllä erittäin pahoja. Reunoilta puski keksejä melkoisella nopeudella ja ei meinannut enää ajatus pysyä perässä.
Monet kentät menivät ihan pelkällä tsägällä. Välillä tuli kyllä katastrofaalisista tilanteistakin selvittyä ja vietyä homma loppuun asti :)
Näissä loppupään kentissä on paha se, että jos ei lopussa oikeita keksejä tule, rupeaa vääriä keksejä kasaantumaan melkoista vauhtia ja melkein sama aloittaa kenttä alusta.


Vaati kyllä melkoista sorminäppäryyttä ja ajatuksen juoksua, huh!

Tykkäsin kyllä siitä että aina kun pääsi tason läpi, tuli pieni cutscene Marion kohelluksista :)

Olisi kyllä alussa pitänyt vähän kuunnella millaisia erilaisia biisivaihtoehtoja peli tarjosi. Otin vaan ensimmäisen ja sitä heikohkoa kappaletta joutui sitten koko pelin ajan kuuntelemaan :I



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti