maanantai 11. marraskuuta 2019

Jaws


Games Beaten: 159/709
Genre: Action
Goal: Defeat Jaws

Arvosana: 5/10
Vaikeusaste: 3/10

Pahamaineinen leffoista tuttu hai, Jaws! Pelin juoni on yhdistelmä useampien Jaws -elokuvien juonenkäänteitä mikä kuulostaa aika mielenkiintoiselta pelin pituus huomioon ottaen :DEli pitää paikantaa Jaws ja tappaa se, that's it.

Ihan mielenkiintoinen idea täytyy myöntää. Peli-alue on todella pieni ja botskilla seilataan kahden sataman välillä.
Aina aika-ajoittain laiva osuu johonkin. Tässä vaiheessa heitetään sukelluspuku niskaan ja lähdetään tutkimaan merenpohjaa.


Merenpohja on täynnä elämää, meduusoja, rauskuja ja pieniä haita. Tarkoituksena on harppuunalla seivästää näitä mereneläviä ja toivoa että ne tiputtaisivat kotilonkuoria. Kotilonkuoret toimivat pelissä jonkinlaisena valuuttana jolla pystyy varusteita päivittämään.

Tämä merenpohja -vaihe oli kuin pienimuotoinen shooter -minipeli. Mitä pidemmälle pelissä eteni, sitä hektisemmäksi merenpohja muuttui. Vihollisten määrä nousi ja meduusat rupesivat uimaan randomeihin suuntiin kun ne aikaisemmin pyrkivät vain pintaan.


Välillä peli heitti bonuspeliin, jossa meduusoja lentokoneella tappamalla sai kotilonkuoria sen perusteella, monta onnistui tappamaan. Melkoisen outo idea.

Ensimmäisellä kerralla kun saapuu vastapäiselle satamalle, saa sieltä laitteen jolla Jawsin paikantaminen on helpompaa.

Kun tämä laite on saatu, kerätään vain kotilonkuoria ja seilataan satamien välillä keräten voimatasoja harppuunaan. Yhteen voimatasoon vaadittiin seitsemän tai kahdeksan kotilonkuorta, en nyt ihan tarkkaan pannut merkille kummin se oli.
Joka tapauksessa, kehitin harppuunan voimatasolle kuusi ja lähdin Jawsin kimppuun.


Aluksi Jawsia ammutaan harppuunoilla perinteisessä merinäkymässä. Hieman muut merenelävät häiritsevät tätä prosessia mutta ei liian pahasti. Tässä kyllä huomaa kuinka paljon Jawsia pitää ampua vaikka harppuuna oli kutostasolla.
Näissä merinäkymissä on vielä aikaraja ja jos on liian alhaisella voimatasolla, ei voi mitenkään saada Jawsin energioita täysin pois vaan joutuu takaisin seilaamaan.
No, kutostasolla ei hirveästi ongelmia ollut.

Tämän merenpohjan jälkeen tulee vielä viimeinen vaihe jossa yritetään laivan keulalla pistää Jawsia mahaan. Tätä ei meinannut millään tajuta aluksi. Kolme yritystä ja niiden jälkeen palataan taas seilaamaan laivalla ja etsimään Jawsia.
Merenpohja Jawsin joutuu aina menemään uudelleen jos näin pääsi käymään, ei pääse suoraan yrittämään pistämistä.

Onneksi tässä kuitenkin oli tälläinen ratkaisu, sai periaatteessa loputtomasti yrittää jos ei osunut vihollisiin ensimmäisessä kohtaamisessa ja menettänyt elämää sitä kautta.

Pistämisvaiheen alussa Jaws piti houkutella pintaan. Hieman sekava oli tämä vaihe. Luulin, että kerran nappia painamalla Jawsia saa pistettyä, mutta sehän olikin vain pintaan houkuttelua. Selvisi että pitää vielä painaa uudelleen nappia ja oikeassa kohdassa jotta mahaan pistäminen onnistuu.
Sehän menikin sitten kivuttomasti kun vain tajusi. Jaws vajosi meren syvyyksiin ja peli oli siinä.


En tiedä mikä on matalin voimataso millä tämän olisi voinut läpäistä, varmaan katsottava joku speedun :D
Jännä idea mutta ei tämä huono ollut, todella lyhyt vaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti