tiistai 26. marraskuuta 2019

Jack Nicklaus' Greatest 18 Holes of Major Championship Golf


Games Beaten: 169/709
Genre: Sports
Goal: Beat CPU in 18 Holes

Arvosana: 2/10
Vaikeusaste: 5/10

Vaikka tykkäänkin golfista noin yleisesti verkkaisesta tyylistä huolimatta, tämä peli oli kyllä aika järkyttävä.

Yksi voitokas 18 väylän kierros tietokonetta vastaan riitti läpäisyyn.

Tietokonevastustajat olivat eritasoisia ja alkuvalikossa pystyi valitsemaan mieleisensä.
Jack Nicklaus oli tottakai Hard tai jopa Very Hard -vaikeusasteella. Jack sai jäädä tällä kertaa Golfautoonsa murjottamaan.

Pelin järkyttävyyden vuoksi otin ihan ihan Beginner -vaikeusasteen ja vastustajaksi valikoitui Sally C!

Peli on graafisesti ja mekaniikoiltaan aika alinta kastia. Mittarit ovat epätarkkoja ja vaikeasti luettavia. Pelaamisesta oli kyllä mielyttävyys melkoisen kaukana :D

Esimerkiksi viheriön kallistuksien kulmat katsotaan samasta mittarista kun tuuli. Mittarin alareuna edustaa alamäkeä ja yläreuna ylämäkeä.
Jotenkin tästä oli hankala nopeasti huomata miten se kallistus menikään. Tykkään enemmän perinteisistä kallistus nuolista viheriöllä, huomattavasti selkeämpää.

Pallon lyöntimittari oli suhteellisen samanlainen kuin muissakin golf -peleissä, se oli vaan todella epätarkka.
Hirmu vaikea oli arvioida, miten kovaa palloa piti missäkin tilanteessa lyödä. Aina meni yli tai jäi vajaaksi.


Tässä pelissä ei voi pallon laskeutumiskohtaa muuttaa, ainoastaan yläreunassa olevan mittarin avulla päätetään, mihin suuntaan lyönti lähtee.
Kun mittarin laittaa ihan ääriasentoon, hahmoa saa käännettyä vähän kerrallaan jos sattuu olemaan vaikka puun takana jumissa. Tämä selvisi vasta ihan viimeisillä väylillä :D


Puttaaminen oli ehdottomasti hankalin osuus tässä. Monesti jäi kääntö liian vajaaksi kun epätarkan mittarin takia olisikin pitänyt asentoa kääntää paljon jyrkemmäksi.
Välillä jollain ihmeen tuurilla tuli muutama Birdie tehtyä.


Sitten nämä grafiikat. Nehän ovat paljon rumemmat kuin aikaisemmissa golf -peleissä mitä on tullut pelattua.
Eipä siinä, ei rumat grafiikat aina välttämättä huonoa peliä tee.

Sitä tässä ihmettelen, että miten peli voi renderöidä noin rumia grafiikoita useita sekunteja aina kun tekee jonkin valinnan. Tähän riittää kartan katsominen, suunnan vaihtaminen ja tietysti aina ennen jomman kumman pelaajan vuoroa näin tapahtuu.
Kävi muuten aika nopeasti tylsäksi odotella kun pala kerrallaan väylä avautui ruudulle :D

Ruudulla näkyvään väylään ei kannattanut luottaa yhtään, sillä se oli yllätys yllätys epätarkka. Välillä näytti että pallo menee suoraan veteen tai muuhun esteeseen, mutta eipäs vaan mennytkään.
Sitten vaihtoehtoisesti iloitsi kun lyönti näytti onnistuvan ja pallo laskeutuu väylälle, kuuluikin molskaus ja pallo oli vedessä. Kartasta kannatti katsoa väylän muoto ja tehdä valinnat sen mukaan.

Sally C oli juuri sopivan tasoinen vastustaja näin rikkinäiseen peliin. Sen kanssa sain jopa pienen jännityksenkin aikaan!
Aluksi Sally pelasi aika huonosti muutaman väylän, sitten homma tasoittui. Koko kisan ajan palloteltiin ykkössijasta mikä oli ihan hauskaa :)


Ennen viimeistä väylää meidän tilanne oli tasan, kuumotti melkoisesti. Onneksi Sally feilasi yhden lyönnin ja itse sain tehtyä Birdien, sain tämän pelin purkkiin!


Todella huono kierros tuli pelattua, mutta se ei mikään ihme ollut tällä pelikokemuksella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti