torstai 28. marraskuuta 2019

North & South


Games Beaten: 170/709
Genre: Strategy
Goal: Win as North or South (Any Difficulty)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 2/10

Vuonna 1860 Abraham Lincoln valittiin yhdysvaltojen presidentiksi. Syyksi tähän oli, että hän halusi poistaa orjuuden.
Etelävaltiot, keiden maataloudellinen toimeentulo oli osittain orjien varassa, kutsuivat kansanedustajat kokoon ja he valitsivat Jefferson Davisin liittoutuneiden presidentiksi.
Alkoi neljä vuotta kestävä sota. Abraham Lincoln johti Pohjoisvaltioita ja Jefferson Davis Etelävaltioita.
Kävi niin, että Etelävaltiot hävisivät sillä heidän materiaalin määrä ja tekniikka ei ollut Pohjoisvaltioiden tasolla. Tämän johdosta orjat vapautettiin.
Tässä pelissä pääsee kirjoittamaan historiaa uusiksi. Mitä jos Etelävaltiot olisivatkin voittaneet sodan? Päätös on sinun!

Itsehän ajattelin muuttaa historiaa ja pelasin Etelävaltioilla :D

Jälleen yksi tuntematon peli itselle. Selailin Strategiapelien -osastoa ja tämä osui silmääni. Nyt oli hyvä hetki testata :)

Läpäisyyn riitti voitto tietokonetta vastaan millä tahansa vaikeusasteella. Peli ehdotti helpointa vaikeusastetta suoraan joten sillä mentiin.

Vuoropohjaista strategiaa. Liikutetaan omia joukkoja kartalla ja välillä vähän taistellaan jos osuu samaan ruutuun vihollisen kanssa. Kaikkia omia joukkoja voi liikuttaa, vuoro loppuu vasta tämän jälkeen.


Pelin alkuvalikossa sai vaikeusasteen lisäksi päättää, haluaako mukaan ottaa ympäristövaikutteita.
Valittavana oli kolme erilaista: intiaanit & meksikolaiset, myrsky ja laivasto.

Intiaanit ja meksikolaiset hyökkäävät heidän vieressä oleviin osavaltioihin. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut minun pelikerroillani.
Myrsky vaeltaa ympäri Yhdysvaltoja ja osavaltio, minkä päällä myrsky on, ei voi tehdä sillä vuorolla mitään. Eli jos sattui omat joukot olemaan myrskyssä, niiden liikuttaminen siirtyy.
Laivasto on hyödyllinen, sillä Euroopasta tulee lisävoimia ja näin ollen saa muutaman sotilaan lisää pelialueelle.

Jokaisen vuoron jälkeen tulee verorahoja. Ne tulevat ainoastaan jos pitää hallussa junaradan molemmissa päissä sijaitsevia osavaltioita.

Vastustajan verorahoja voi yrittää myös ryöstää junasta. Junan päälle pitää yrittää päästä hyppäämällä tikkaisiin kiinni.
Tämä homma meni ihan poskelleen itsellä, ei mitään hajua miten tikkaista sai otteen. Eipä sillä niin väliä, rahaa kuitenkin oli :D


Kun verorahoja on saanut viiden säkillisen verran, saa lisää joukkoja peliin, hurraa!
Itselle verorahoja tuli jatkuvalla syötöllä ja sai hyvän kokoisen armeijan pystyyn.

Taistelut käytiin yhden ruudun kokoisella alueella ja sotilaat olivat muurahaisen kokoisia.
Pystyi ohjailemaan kolmea eri ryhmittymää; sotilaita, ratsusotilaita ja tykkiä. Painamalla B:tä, pystyi vaihtamaan mitä ryhmittymää halusi ohjailla.
Välillä meno oli melkoisen kaaottista kun yritti siirrellä joukkoja oikeisiin paikkoihin pois tykin ja muiden tieltä. Meni silmät solmuun :D
Tykkiä ei pystynyt liikuttelemaan kuin ylös ja alaspäin ja sen ammuksen kantomatkaa pystyi säätelemään mittarin avulla. Sotilaat ja ratsusotilaat olivat aika samanlaisia, ratsusotilaat luonnollisesti paljon nopeampia.


Riippuen siitä, kumpi tämän mähinän voitti, sai osavaltion haltuunsa tai vaihtoehtoisesti pitää sen itsellään. Välillä tuli voitettua muutaman sotilaan turvin :D
Sotilaiden määrä ei muutu ellei jokin toinen joukko tule samaan osavaltioon, silloin heidän kaikki sotilaat ovat samassa taistelutilanteessa.

Välillä saattoi käydä niin, että viholliselle jäi muutama sotilas kun omat olivat kuolleet. No, uudella täydellä joukolla sitten kimppuun ja sai helposti ne pari ukkoa hengiltä.

Eipä tuon helpoimman vaikeusasteen voittaminen mikään suuri suoritus ollut, helposti meni.


Täytyy sanoa, että kun pelaan näitä projektin pelejä ja varsinkin sellaisia mitä en ole aikaisemmin pelannut, pelaan pelin läpi ja that's it.
Tämän kohdalla oli eri. Tykkäsin tästä niin paljon että pelasin huvikseen kolme matsia! Tätä pitää ehdottomasti päästä kokeilemaan jonkun kaverin kanssa kaksinpelinä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti