keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Home Alone 2: Lost in New York


Games Beaten: 163/709
Genre: Action
Goal: Defeat Harry and Marv (Stage 5)

Arvosana: 3/10
Vaikeusaste: 5/10

Jälleen McCallisterin suku on lähdössä lomailemaan ja tällä kertaa Kevin on saatu mukaan kentälle! Kuitenkin lentokentän ruuhkassa Kevin joutuu eksyksiin perheestään ja päätyy New Yorkiin matkalla olevaan koneeseen.Jälleen on Kevin omin päin liikkumassa, tosin nyt suurkaupungissa.
Kevinillä on mukanaan isänsä luottokortti jonka avulla hän varaa huoneen Hotel Plazasta. Isä huomaa korttinsa kadonneen ja ilmoittaa sen varastetuksi. Tämä selviää hotellin henkilökunnalle ja he luulevat että Kevin on varastanut kortin.
Kevin joutuu pakoilemaan henkilökuntaa koska ei halua jäädä syyttömänä kiinni. Soppaan lisätään vielä ensimmäisen osan rosvot, Harry ja Marv jotka ovat sattumalta samassa kaupungissa. Kevin joutuu jälleen pakoilemaan heitä. 
Ehkäpä tämä onnistuu salaperäisen ystävän avulla jonka Kevin tapaa New Yorkin uumenissa...

Kaveri ehdotti että pelaa heti perään tämä toinen osa. Minäpä otin neuvosta vaarin :)

Ei ollut kyllä mitään hyvää tässä pelissä. Tai on, se on nyt pelattu läpi :D

Viisi kenttää joiden vaikeusaste ei pahemmin nouse. Hankalimmat kohdat on kolmos kentässä, muuten aika samanlaista huttua. Ei continueja, kun elämät on kuluneet loppuun, pääsee pelin aloittamaan taas alusta.


Muutamia aseita saa käyttöön jolla pystyy vihollisia nujertamaan. Eipä noita tullut hirveästi muihin käytettyä kuin Harryn ja Marvin kiusaamiseen.
Lisäreitä sai kokonaisista pizzoista ja kun keräsi viisi pizzan palaa. Energiaa sai kun keräsi 20 kappaletta keksejä. Onneksi nämä oli neljän bundleissa, niin prosessi oli helpompi.

Aluksi seikkaillaan Hotel Plazassa ja mihinkään ei saa koskea, ei henkilökuntaan, asiakkaisiin, ei edes matkalaukkuihin :D Tämä ensimmäinen kenttä on pelin pisin jostain syytä.
Ideana on mennä hissillä eri kerroksiin. Juostaan kerroksen loppupäähän, todetaan että siellä ei ole mitään. Juostaan takaisin hissille ja kas, nyt pääsee hissillä jonnekin eri kerrokseen.
Eli periaatteessa tuo juoksulenkki on täysin turha, ei pelintekijät ilmeisesti keksineet parempaa.
Kun tarpeeksi on juostu pitkin käytäviä, päädytään hotellin keittiöön. Tässä heti alussa odottaa joku iso karpaasi ja jos sen syleilyyn päätyy, kuolee laakista.
Tässä olin pitkään jumissa. Ei vaan tajunnut mitä tälle piti tehdä. Yritin hyppiä yli, käyttää erikoishyökkäystä ja ammuin siihen lukemattomia ammuksia. Mutta ei, ukko vaan jatkaa taapertamistaan.
Nyt oli pakko turvautua netin apuun ja selvisi että äijää pitää ampua kaksi kertaa putkeen nopeasti. Anteeksi mitä? Se ei vissiin sitten riitä että tykittää siihen jonkun 12 kutia jotka varta vasten keräsin tätä varten.
Ajattelin että siihen vaan tarvitaan enemmän laukauksia. Ihan naurettavan typerä ratkaisu ja ensimmäisessä kentässä. Loppupelissä ei mitään vastaavaa ole ja tämä olikin ainut kohta missä olin jumissa.

Seuraavaksi siirrytään Central Parkiin ja huomattavasti lyhyempi ja helpompi kenttä kuin ensimmäinen. Väistellään vähän puskista hyökkääviä äijiä, kiipeillään vähän tiilien päällä ja seikkaillaan viemärissä missä linnut pudottavat tikkuja Kevinin päälle. Wat.
Tässä pelissä on äärimmäisen huonot kiipeilykontrollit ja viemäristä ei pääse pois ottamatta osumaa. Lintuja lentää tiheään tahtiin ja jos yrittää väistää niitä tikkailla ollessa, tippuu ihan alas. Eli otettava osuma kiltisti.

Kolmas kenttä eli Kevinin sedän talo on pelin hankalin osuus. Remontissa olevassa talossa on paljon rotkoja ja muita inhoja ansoja. Tässä vaiheessa huomaa miten huonot hyppelykontrollit pelissä on.
Täytyy pieniä lankkuja pitkin hyppiä rotkon yli ja näiden lankkujen hitboxit ovat vielä ihan perseestä. Aina sai jännittää onnistuuko hyppy. Pakko myöntää, että täällä talossa tehdyt jekut Harrylle ja Marville olivat ihan ok settiä :)


Neloskenttä oli joku autoscroller jossa Harry ja Marv jahtaavat Keviniä. Taivaalta sataa jos jonkinlaista tavaraa joita täytyy väistellä.

Lopuksi sitten ollaan jättimäisen joulukuusen sisällä. Tässä pitää kiivetä puun huipulle ja samalla stunnata rosvoja aseilla. Ihan huipulla täytyy sitten huutaa apua jolloin linturouva lähettää pulunsa apuun. Näin Harry ja Marv saavat kuonoonsa.
Tämä loppu meni kyllä todella tiukille, oli viimeinen elämä ja energia menossa kun sain tehtyä sen viimeisen avunhuudon. Olisi hieman sylettänyt aloittaa peli alusta :D
Aluksi ihmettelin että mitä ihmettä tässä pitää tehdä. Puulla oli jostain syystä naama ja menin sitten sitä tutkimaan. Ylöspäin painamalla Kevin sitten rupesi huutamaan apua. Vähän tsägällä selvisi tuo, mutta onneksi selvisi!


Tuuri kävi kun neljäs ja viides kenttä meni ensimmäisellä yrityksellä läpi. Onnistuin pääsemään kolmosen suhteellisen kivuttomasti läpi jolloin elämiä säästyi mukavasti.

Eipä tarvitse onneksi enää tähän peliin koskea, oli tämä sen verran hirveä. Ei nyt kyllä ihan niin järkyttävä kun AVGN antoi ymmärtää, mutta pakkohan sitä on viihteen eteen saada matskua kaivettua jostain :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti