keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Bases Loaded


Games Beaten: 146/709
Genre: Sports
Goal: Win Pennant Mode (80 Games)

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 5/10

Joko pelataan pesäpalloa?
Tulihan sitä pelattua noin 50h verran :D

Matseja täytyi voittaa 80 kappaletta jotta voittaa kauden. Matsit kestivät 30-40min joten melkoisesta urakasta oli kyse.

Ei tämä missään mielessä huono peli ole, todella puuduttava vain. Luultavasti todelliset fanit saavat tästä nautintonsa.

En tästä Jenkkien pesiksestä oikeen hirveästi tiedä kuin että otteluita pelataan julmettu määrä.


Pelin vaikeusaste on melkoisen korkea, mutta onneksi koodaajien huolimattomuuden takia tästä löytyy kiva juustotaktiikka. Jos tämä olisi pitänyt pelata ihan "normaalisti" läpi, olisi mennyt luultavasti useita satoja tunteja, johonkin se raja on vedettävä.

Jokainen pelaaja on uniikki tapaus, kaikilla on omat arvot. Esimerkiksi paremmilla arvoilla oleva lyöjä lennättää pallon pidemmälle kuin toiset. Sama homma syöttäjän kanssa, mitä paremmat arvot, sitä kovempaa heitto lähtee.
Nämä arvot vaikuttavat myös pelaajan väsymiseen. Mitä pienemmät arvot, sitä nopeammin pelaaja väsyy.


Lyöjää tai syöttäjää voi vaihtaa milloin haluaa jos tuntuu että suoritus ei ole enää kovinkaan vahva.

Palloon osuminen oli aluksi melko hankalaa kun lyöjän asentoa voi muuttaa melkoisen paljon. Laittomia lyöntejä tuli tosi paljon vaikka aina omasta mielestään palloon osui kunnolla. Kovimmat lyöjät onnistuivat tekemään Home Runeja varmemmin.
Oli hauska katsoa vastustajajoukkueen syöttäjää maahan kyyristyneenä ja pää alaspäin kun oma pelaaja juoksee taustalla iloisena kotipesään :D


Pelaajien nimet oli kyllä varmaan jonkun itse keksimiä. En usko että tähän on mitään lisenssejä saatu. Jotkin nimet oli melkoisen huvittavia, omat lempparini olivat kyllä Cuppa ja Bacon :D

Nyt kun on hieman peliä avattu, on aika kertoa tuosta juustotaktiikasta.

Ottelut pystyy voittamaan niin, että vastustaja ei saa tehtyä yhtään juoksua. Tähän tarvitaan kaksi arvoiltaan parasta vasenkätistä syöttäjää, oikea vaihtorytmi ja muutama napin painallus.

Jostain syystä kun syöttäjän siirtää heittopaikan äärivasempaan ja heittää pallon niin alas kuin pystyy, vastustajan pelaaja ei koskaan lyö. Tässä on tärkeää että syöttäjä on vasenkätinen ja vetreä.
Tämä ei ole kyllä 100% varma taktiikka sillä syöttäjä väsyy viidennessä vuoroparissa ja vastustaja rupeaakin lyömään palloon. Tämä tapahtuu kuitenkin vasta ensimmäisen palon ja ensimmäisen ohilyönnin jälkeen.

On kaksi vaihtoehtoa: joko vaihtaa uusi virkeä syöttäjä juuri oikeaan aikaan jolloin vastustaja ei saa mahdollisuutta osumiseen. Tässä on kuitenkin riskinsä; yhdeksännessä vuoroparissa syöttäjä on taas väsynyt ja vastustaja saa mahdollisuuden tehdä juoksuja.
Se on vähän itsestä kiinni että haluaako riskisyötön ottaa viidennessä vai yhdeksännessä vuoroparissa. Joka tapauksessa yksi syöttö on sellainen mihin vastustaja voi osua. Tässä tarvitsee vain toivoa, että vastustaja lyö hudin.

Tämä ehkä kuulostaa melkoiselta pelleilyltä mutta vastustajat ovat erittäin pahoja jos ne pääsevät pelaamaan normaalisti. Jos he onnistuvat osumaan palloon ja saamaan pelaajan kentälle, joutuu tilanteeseen, missä pitää yrittää seuraava pelaaja saada lyömään kolmesti ohi. Tuota ei ole helppo tehdä.
Joskus ihmeen kaupalla pystyy kentällä olevan pelaajan polttamaan. On todella vaikea lukea mihin pallo laskeutuu ja monesti vastustaja tekee Home Runeja jotka ovat tietysti automaattisia juoksuja.

Alkupuolella minulla ei ollut tarkalleen tiedossa missä vaiheessa syöttäjävaihto pitää tehdä joten yritin tehdä mahdollisimman paljon juoksuja voiton varmistamiseksi jos sattui käymään kylmät. Kerran kävi niin, että hävisin ottelun vaikka olin saanut kahdeksan juoksua :D
Ei mahtanut mitään kun vastustaja vain takoi kokoajan melkoisella tahdilla niitä.

Kun syöttäjän vaihdon tekeminen tuli rutiiniksi, rupesin pelaamaan viidennen vuoroparin taktiikalla. Tässä oli puolensa sillä jos onnistui saamaan vastustajalle ohilyönnin, matsi oli käytännössä jo voitettu. Ainut este voitolle oli saada edes yksi juoksu.
Kun juoksu oli saatu, pystyi muut vuoroparit pelaamaan mahdollisimman nopeasti ja aikaa säästyi.

Joskus kuitenkin juoksuja ei vaan tullut millään ja tämän takia hävisin ottelun. Jännä kyllä, joissain matseissa juoksuja tuli kuin liukuhihnalta, joissain ei taas millään.
Väillä kävi myös niin että vaikka kuinka ovelasti syötti riskisyötön viidennessä vuoroparissa, niin vastustaja osui palloon. Tämä aiheutti aina pienen kuumotuksen että juoksuja olisi nyt saatava yhdeksättä vuoroparia varten!

Meni monta tuntia ihan hukkaan hävittyjen matsien takia. Näitä tapahtui varsinkin alkupuolella kun ei ollut juustoilu ihan täydessä hallinnassa.

Oli kyllä hyvä että tuo juustotaktiikka ei ollut 100% varma. Tähän sai edes pientä jännitystä kun ei voinut tietää miten nuo riskivuoroparit menevät.

Viimeinen ottelu tuli voitettua neljällä juoksulla. Tässä en pitänyt edes mitään kiirettä, yritin vain pelata mahdollisimman lungisti ja tehdä juoksuja. Toivoin että saisin tähän viimeiseen otteluun Home Runin ja sehän onnistui!


Tälle on vähän hankala miettiä vaikeusastetta sillä ilman juustoilua peli on äärimmäisen vaikea ja juustotaktiikan kanssa suhteellisen helppo. Puoliväli on hyvä.


Nyt on tämäkin sarja korkattu, vielä olisi kolme tämän sarjan peliä jäljellä. Niihin en kyllä ihan hetkeen koske ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti