torstai 24. lokakuuta 2019

Wrath of the Black Manta


Games Beaten: 117/709
Genre: Platform
Goal: Defeat El Toro (Stage 5)

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 3/10

Rikollisuus ja lapsien kidnappaaminen jyllää New Yorkissa. Myös huumeiden levitys oli ottanut tuulta alleen.Hommaan tarvitaan mestarininjan, Black Mantan apua! Manta on aluksi vähän epäileväinen asian suhteen, mutta vanha mestari saa ninjan muuttamaan mieltään koska mestarin oppipoika, Taro on myös kaapattuna.
Pahamaineinen DRAT -järjestö ja heidän johtajansa, El Toro on rikollisuuden takana. Mestarin oppipoika, Taro on onnistunut jättämään vinkkejä Black Mantalle jotta hän löytäisi panttivankeja ja lopulta Taron luokse.

Eli ninjailut jatkuu, kaveri halusi että pelaan tämän seuraavaksi.

Ei hullumpi, tosi helppo vaan. Viisi kenttää, ei kovin pitkäkään. Tässä oli vain muutama continue käytössä hieman vaikeutta tuomaan.


Black Mantalla on käytössään erilaisia erikoisvoimia joita saa lisää aina pelin edetessä.
Näitä pystyy käyttämään loputtomasti. Jos haluaa erikoisvoimista parempia, niin pitää löytää piilotettuja voima-itemeitä.

Kenttiin on piilotettu lapsipanttivankeja jotka pitää pelastaa. En oo ihan varma onko niiden pelastaminen täysin pakollista vai voiko vaan pomon luo kävellä suoraan. Itse kuitenkin kolusin aina jokaisen huoneen.
Taro on myös jättänyt kirjeitä ympäri kenttiä jotka helpottavat menoa. Niistä löytää piilotettujen huoneiden sijainteja tai miten joku bossi voitetaan helpommin.
Nuo muutkin penskat kertoo missä jotkut salahuoneet on, mistä lienee saanut selville ne.


Salahuoneisiin mennään heittämällä heittotähtiä jotain seinää kohti monta kertaa. Joko kyykyssä tai seisaaltaan. Näistä yleensä sai energiaa tai pelastettavan lapsen.

Tässä oli myös huoneita missä oli vain vihollisia. Vaikka toisin voisi kuvitella, niin nämä oli oikein hyviä mestoja.
Kun vihut tappoi niin, sai muutaman palkin energiaa lisää. Näissä pystyi myös käymään uudestaan joten pystyi kivasti farmaamaan energiat täyteen.

Kentissä pystyi myös kuulustelemaan jotain äijää joka kertoi sitten huumerinkiin liittyviä juttuja.
Tällä ei ollut kyllä merkitystä muuta kuin juonen kannalta, sillä lopetin tuon tekemisen lähes kokonaan läpi menneellä yrityksellä.

Muutamassa kentässä oli Shooter-osio. Aluksi kesti hetken että tajusi miten Manta lähtee lentoon. Piti ohjeistakin katsoa mutta ei siellä mitään vinkkiä ollut.
Vahingossa ammuin sitten ohi lentäviä vihollisia ja yksi niistä pudotti viitan jonka Manta laittoi sitten itselleen. Aluksi ammuin tottakai niitä vääriä vihollisia mitkä ei pudottanut viittaa.


Pomot ei ihan hirmuisen vaikeita ollut kun käytti oikeita erikoisvoimia. Rio De Janeiron pomo, jokin poppamies oli hieman hankalampi kuin muut pomot, mutta kyllä sekin kukistui parin yrityksen jälkeen.


Viimeiseen kenttään oltiin laitettu hieman erikoisempi osio, hississä täytyi väistellä vihollisten ammuksia. Vihollisia tulee monesta eri suunnasta ja aina oikeaan suuntaan painaessa, onnistuu tappamaan vihollisen heittotähdellä.
Muuten kenttä oli perus vihollisten kanssa rähisemistä.
Lopussa odottaa neljä huonetta josta voi jonkin valita. Oven takana odottaa jokin aikasemmista pomoista. Itselle tuli neljännen kentän pomo, robotit. Tämä oli hyvä, koska ne olivat aika helppoja!


Viimeinen pomo, voi pojat taas! Kentästä löytyi vinkki että pitää opittuja erikoisvoimia käyttää että sen saa nujerrettua.
Erikoisvoimat on jaoteltu neljään eri kategoriaan. Tajusin heti että jokaisesta pitää käyttää yhtä erikoisvoimaa.
Jos käytti oikeaa erikoisvoimaa, niin bossi luonnollisesti menetti energiaa. Väärällä se sai sitä takaisin. Tää oli ihan fine, mutta joistain erikoisvoimista lähti itseltä henki, ja ilmeisesti yhdestä iskusta.
Tää olis ollut ihan hyvä jos pomo olisi saanut vaan energiaa takaisin, ei mitään muuta. Se kuitenkin vielä heitteli palleroita joista pystyi ottamaan osumaa.
Kuoleman jälkeen vielä aloittaa vain kolmella energialla joten siinä ei hirveästi testailla että mitä erikoisvoimia pitää käyttää.

Noh, kun tiesi mitkä erikoisvoimat pitää käyttää ja missä järjestyksessä niin olihan tuo ihan naurettavan helppo sit.


Ihan hyvä maku jäi suuhun tästä pelistä. Ei mikään mestariteos mutta mielellään pelasi :)

Hitto että nauratti vihollisten naamat ja lapsien pelastamisen jälkeen tulevat kuvat niistä :D

Yritetty tehdä vähän tälläistä huumeiden vastaista meininkiä tähän peliin mutta lähinnä vain huvitti kyseinen konsepti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti