torstai 24. lokakuuta 2019

Ninja Gaiden II: The Dark Sword of Chaos


Games Beaten: 116/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Jaquio (Stage 7-5)

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 5/10

On kulunut vuosi ensimmäisen Ninja Gaiden tapahtumista. Pimeyden valtakunnan hallitsija Ashtar, kuka ohjasi ensimmäisen seikkailun pahista Jaquioa, kuuli Jaquion tappiosta. Ashtarilla on käytössään kaaoksen miekka ja tämän avulla Ashtar pystyy hallitsemaan maailmaa. Kun miekan teho on saavuttanut täyden mittansa, ei mitään ole tehtävissä.
Ryu lähteekin heti kohti Pimeyden Temppeliä jossa Ashtar majailee estääkseen maailman tuhon.
Homma menee kuitenkin päälaelleen kun selviää että Jaquio ei olekaan lopullisesti tuhottu, vaan hän käyttikin Ashtaria sotilaanaan todelliselle suunnitelmalle. Kaaoksen miekan avulla Jaquio pystyy avaamaan pimeyden portin ja kutsumaan demoneita tätä kautta. Ryun täytyy jälleen haastaa Jaquio!

Ajattelin että taas on hankalan pelin vuoro ja nyt jatketaan Ninja Gaiden sarjaa. Yllätyksenä tuli, että tämä peli oli sitten todella helppo.
Rupesin vähän "testailemaan" ja sehän menikin suoraan viimeiseen pomoon ensimmäisellä pelisessiolla :D Oli kuitenkin jo niin myöhä että joutui jättämään siihen jokusen yrityksen jälkeen.

Seuraavana päivänä peli menikin sitten läpi kun oli enemmän aikaa keskittyä siihen :)


Peli oli hyvin samanlainen kuin ykkönen, mutta kusisuudet loistivat poissa oloaan. Ei ollut liian nopeasti respawnaavia vihollisia ja pomotkin oli paljon helpompia.
Ainut uudistettu mekaniikka oli että nyt seiniä pitkin pystyi kiipeilemään ylös ja alas. Hyödyllistä ja enää ei tarvinnut yrittää hyppiä tietään ylös.


Ase-arsenaali oli lähes sama kuin ykkösessä. Uutuutena mukaan oli tullut klooni ninjat. Näitä tulikin käytettyä paljon. Maksimissaan kaksi kloonia sai kerättyä mukaansa ja ne hakkasivat vihollisia ja bosseja.
Pystyi mukavasti tekemään kolminkertaista vahinkoa :)

Helvetin hyvä peli, vaikeusaste oli juuri sopiva miellyttävään pelikokemukseen. Ei mennyt kaikki kentät ekalla yrittämisellä vaan joutui muutaman kerran treenaamaan.

Hyvä lisäys nuo erilaiset elementit kenttiin kuten tuuli ja jää. Tuulisessa kentässä joutui seuraamaan tuulen suuntaa sillä väärään aikaan hypätessä päätyi rotkon pohjalle.

Onneksi tuo ykkösen kusinen bugi ei kummitellut tässä. Eli ei joutunut pelaamaan kolmea viimeistä tasoa uudelleen jos feilasi vikassa bossissa vaan pääsi jatkamaan samasta Actista.
Jos pomossa henki lähti, joutui aloittamaan kentän alusta muiden aikaisempien kenttien tyyliin. Tämä ei tosin ollut mikään suuri rangaistus, sillä viimeinen taso oli aika lyhyt.
Ykkösen tyyliin samoja muotoja ei tarvinnut enää uudelleen päihittää vaan pääsi jatkamaan samasta kun selvitti tiensä uudelleen bossille.

Viimeinen kenttä oli hieman muita kenttiä hankalampi ja sitä joutui aika monta kertaa yrittämään. Viimeisen pomon ensimmäinen muoto oli aluksi aika sekava, mutta sen kyllä sitten oppi.
Kaksi muuta muotoa oli helppoja, ei suurempia treenejä tarvinnut.


Hyvät musiikit, grafiikat ja välivideot takasivat kyllä kunnon pelinautinnon. Tämä jää ehdottomasti uudelleen pelattavat pelit -listalle :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti