keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Tecmo Cup Soccer Game


Games Beaten: 103/709
Genre: Sports
Goal: Win the Tecmo Cup (16 Games)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 7/10

Robin Field rakastaa jalkapalloa. Hän on kuuluisan Terry Fieldin poika joka aikoinaan oli kuuluisa jalkapallopelaaja. Robin harjoittelee joka päivä jalkapalloa hänen nuoremman veljen, Cecilin kanssa joukkueessa joka on nimeltään RAZORS.Terry on joukkueen valmentajan roolissa. Kuitenkin yhtenä päivänä Terry ottaa Cecilin mukaansa ja lähtee joukkueesta. Hän sanoo Robinille että "nähdään sitten maailmanmestaruuskisoissa".
Robin on uuden haasteen edessä. Hän kokoaa joukkueen nimeltä TOPS ystäviensä kanssa ja lähtee tavoittelemaan mestaruutta. Aluksi he lähtevät tavoittelemaan kansainvälisen turnauksen voittoa joka on yksi askel lähempänä maailmanmestaruutta.

Pari kaveria oli jo ihan innoissaan kun tätä rupesin pelaamaan, hyviä vinkkejä tuli kyl niiltä :P

Jännä konsepti, jalkapallon ja RPG:n yhdistelmää. Mutta sehän toimi hienosti!

Edetään kuin pelilaudalla konsanaan ja sitten tehdään valinnat että mitä haluaa tehdä. Levua tuli aina vaikka hävisikin matsit. Levun myötä pelaajat oppi uusia superpotkuja.
Hahmoilla oli tietty määrä voimaa ja muita arvoja joita piti seurata matsin edetessä. Mitä huonomassa kunnossa jokin pelaaja oli, sillä ei voinut oikein tehdä enää mitään.


Kun pallo on hallussa, pelaajalla liikutaan kentällä vapaasti. Milloin vaan voi syöttää tai laukoa, ihan oman mielen mukaan. Liian pitkään kun pitää palloa, vastustajan pelaajia ilmestyy ruutuun ja peli pysähtyy.
Täytyy tehdä valintoja. Voi joko syöttää, yrittää laukoa tai harhauttaa. Nämä riippuvat hahmon tasosta ja kunnosta, että miten hyvin ne onnistuvat. Välillä väärän valinnan tehtyään pallo päätyy vastustajalle.

Kun pallo on vihollisella, sama meininki pätee, tässä vaan täytyy itse taklata tai muuten yrittää estää pelaajaa etenemästä.

Japanityyliin, tässä on ihan älyttömiä superpotkuja :D Tietyillä hahmoilla on omansa, joillain vain ihan perus potkut. Näiden superpotkujen onnistuminen on suurempi kuin normaalien potkujen, luonnollisesti.
Maalivahdeilla on myös erikoistorjuntoja joilla ne ottaa pallon varmemmin kiinni.


Tämähän meni itellä silleen, että saattoi muutaman vastustajan voittaa ja sit hävisi. Häviöstä putosi jokusen askelman taaksepäin, riippui missä vaiheessa peliä oli menossa.
Levu nousi jolloin vastustaja helpottui ja sen pääsi sitten läpi suhteellisen kivuttomasti.

Pelin salasana oli kyllä järkyttävän pitkä. Melkoinen operaatio syöttää se aina kun halusi jatkaa peliä.

The National Tournament

Tämä oli suhteellisen helppo kun sai vähän levua. Kahdeksan joukkuetta piti päihittää. Viimeinen, SEALS oli kyllä melkoisen paha. Damonin superpotkut oli kyllä omaa luokkaansa.
Muutaman kerran SEALSille hävisin ja joutui aikaisempia matseja pelaamaan uudestaan mutta onneksi levua tuli kokoajan :)

Tecmo Cup

Tässä oli kaiken tasoisia joukkueita vähän miten sattuu, välillä tuli tosi helppo vastaan, välillä taas tosi hankala.
Neuvostoliitto oli kyl melkoisen älytön, todella vaikea tehdä maaleja. Yhden ainoan tein tässä pelaamisen aikana. Se matsi päättyikin hienosti 1-0.
Näemmä tässä olisi ollut enemmänkin joukkueita mitä olisi tullut vastaan kun katselin jälkeenpäin joukkuelistaa. Eipä näköjään sattunut kohdalle vaikka muutaman kerran joutui ihan alusta aloittamaan tämän.
Ilmeisesti peli jätti tiettyjä maita pois listasta ja kävi vain tuuri että tuli samoja. Aika jännä ratkaisu, olisi voinut kaikki ohjekirjassa ilmoitetut maat ottaa kerralla mukaan.
Tässä siis pelataan jo ihan oikeita maita vastaan, ei mitään pikkuliigan menoa :)


Sitten viimeinen matsi Brasiliaa vastaan... kyl oli melkoista. Taisin neljä vai viisi matsia pelata saamatta maalin maalia. Monesti se voitti 1-0. No, tarpeeksi levua ja vähän tuuria niin sain viimein upotettua pari maalia sen verkkoon.
Tilanne oli vielä ihan viime minuuteille 1-1 ja toinen maali tuli täydelliseen aikaan!
Ehkä vähän liian älytön tuo viimeinen matsi, ei ollut semmoista hyvää fiilistä sitä hakatessa mutta viimeinen on aina viimeinen.


Mutta tosi hyvä peli kokonaisuudessaan kun oppi pelaamaan hyvin tätä. Paljon jäi kikkoja oppimatta ja kokematta mutta ehkäpä ensi pelikerralla sitten.
Voisi vaikka kavereiden kanssa pelata, voi olla vähän erinäköistä katsoa niiden pelaamista kuin tuota omaa räpellystä :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti