keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Rockin' Kats


Games Beaten: 104/709
Genre: Platform
Goal: Beat Mugsy (Stage 5)

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 4/10

Tarinan päähenkilön, Willy-kissan tyttöystävä Jill on kaapattu. Kaappauksen takana on New Yorkilaisen rikollisliigan pomo, Mugsy. Willyllä on hyväksi todettu lyöntiase mukanaan ja näin hän lähtee rikollisliigan perään.
Matka taittuu vähemmän hauskan huvipuiston läpi, villin lännen kautta aina synkille New Yorkin kaduille asti.

Kaveri pitää tästä pelistä paljon ja kerran sen kanssa kaljapäissään pelailtiin vuorotellen. Sen enempää ei tästä kokemusta ollut.
Nyt sitten koko peli itsekseen läpäisty.

Perushyvää tasoloikkaa pienellä twistillä. Kissalla on käytössä tuollainen Bionic Commandomainen apukäsi millä pystyy hakkaamaan vihuja ja ottamaan kiinni eri tasoista. Tuo kyllä hauskoja tasoloikkakohtia peliin.

Neljä ensimmäistä kenttää voi mennä haluamassaan järjestyksessä, mutta suosittelen menemään ne ihan numerojärjestyksessä. Pelissä on kauppa josta voi ostaa kaikkia kivoja peliä helpottavia tavaroita.
Kentistä saa rahaa ja alkupään kentät on luonnollisesti helpompia. Viimeinen viides kenttä täytyy mennä sitten viimeisenä, of course.


Kaupasta tosiaan sai ostettua paremman pään lyöntiaseeseen jolla viholliset kuolivat paljon helpommin. Tällä ei vaan voi tarrata esineisiin kiinni vaan joutuu vaihtamaan takaisin normaaliin kun haluaa edetä kentässä.
Onneksi vaihto tapahtui näppärästi selectistä.
Löytyi myös rakettikengät jotka olivat todella hyödylliset. Pystyi mukavasti liitelemään pahojen kohtien yli ja lisäreitä säilyi.
Lisäreitäkin kaupasta löytyi joita kannattikin ostaa kasa. En ole varma onko pelissä loputtomat continuet kun lisäreitä kävin aina ostamassa :)


Jos kentistä ei saanut tarpeeksi kerättyä massia, löytyi tästä muutama minipeli. Ehdottomasti paras oli putkipeli missä heiteltiin palloja eri rahasummalla varustettuihin putkiin.
Tästä minipelistä sai naurettavan helposti paljon rahaa kunhan vain oivalti oikean heittorytmin. Löytyi 10, 30 ja 70 dollarin arvoisia putkia. Tottakai tuohon 70 arvoiseen kannatti yrittää heittää.


Hirveästi ei ollut kentissä ongelmia paitsi kuin villissä lännessä ja siinäkin vain välipomossa. En muistanut että toteemipaalun päällä olevaa hemmoa pitää hakata eikä sadetanssivia ukkeleita alapuolella.
Nää alempana olevat ukot piti samanlaista osumisääntä kuin muutkin viholliset niin muistelin että niitä piti lyödä. Tässä vielä tuuli työnsi rotkoon päin ja välillä ukkojen yli oli hankala hypätä.

Viimeisessä kentässä oli perinteisesti aikaisempien kenttien pomot tungettu samaan mestaan. Tässä erilaista oli se, että myös välipomotkin oli samassa sopassa joten tekemistä oli :D
Onneksi energiat saa täyteen kun pomo kuolee, jotkin pomot söivät energiapalkkia melkoisesti.


Pomot taipui aika helpolla varsinkin lyöntiaseen päivityksen avulla.
Viimeinen pomokin oli aika helppo, mukavaa tasoloikkaa ja ammusten väistelyä.


Lopputekstien jälkeen tuli vielä joku special kenttä, muutaman kerran sitä yritin. Oli muuten melkoisen hankala ja tuo pelin lyöntiase -gimmick laitettu oikein kunnolla käyttöön.
Onneksi tuohon tasoon pääsee salasanalla että voi joskus vaikka yrittää läpäistä sitä jos haluaa


Hyvä peli, ei tästä pahemmin huonoa sanottavaa ole :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti