keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Bill Elliott's NASCAR Challenge


Games Beaten: 102/709
Genre: Racing
Goal: Win Championship Season

Arvosana: 2/10
Vaikeusaste: 9/10

Tsiisus Kraist mikä peli!
TMR oli laittanu tälle vaikeusasteeksi 8 mutta itse kyllä annan jopa 9.

Ideana on ajaa kahdeksan kisaa ja päästä Nascar mestariksi. Ratoja on neljä erilaista eli jokainen ajetaan kahteen kertaan.
Tässä on salasana että voi näppärästi jatkaa mihin jäi.

Aloitetaan vaikka raatiminen alkumenusta. Championship -osio piti itse valita erillisen alamenun kautta. Tässä pystyi myös valitsemaan kisojen keston.
Välillä peli jäi limboon jos erehtyi kesken kisan menemään tuonne valikkoon. Ei pystynyt jatkamaan mihin jäi vaan pääsi pelaamaan jotain ensimmäistä kisaa. Eikun salasanaa uudestaan syöttämään.

Salasana oli yllättäen pidempi kuin nälkävuosi. Pelissä oli yksi hyvä puoli; jos painoi resettiä, niin kaikki edistyminen jäi muistiin ja salasanaa ei tarvinnut aina syöttää.
Mutta, jos erehtyi vahingossa menemään ratojen valinta menuun, niin välillä peli unohti tuon tallennuskohdan vaikka menusta meni suoraan pois tekemättä mitään.

Pelaan nämä pelit aina pelin ehdottamalla vaikeusasteella. Tottakai tässä pelissä vakio vaikeusaste oli PRO!
Oishan tää mennyt varmaan tosi helposti läpi noilla kahdella helpommalla vaikeusasteella jos olisi päässyt pelaamaan.

Mä en silleen Nascarista mitään tiedä, mutta ei siinä pitäisi olla kuin noita ovaali ratoja? Noh, tässä on kuitenkin kaksi ovaalia, lyhyt ja pitkä sekä kaksi "normaalia" rataa jossa ajellaan vasemmalle sekä oikealle tasaisella.

Ovaalit oli suhteellisen helppoja oppia ja voittaa. Teki kyllä gutaa sormille kun piti näpytellä vasemmalle kokoajan mutkan ajan neljä kierrosta.
Aluksi oli hankaluuksia löytää mutkan kohta, josta pääsee tuohon herkulliseen oikeaan pisteeseen jossa voi ajaa täysillä samalla vasemmalle näpytellen.


Nämä normaalit radat...huh huh. Pikkuisenkin jyrkemmässä kulmassa osui reunaan niin samantien auto pihalle ja kisasta hylky. Myös rata oli hirmu liukas jostain syystä, tuntui että ajoi jäällä kokoajan. TÄMÄ on se syy miksi peli on niin sadistisen vaikea.
Ensimmäinen normaali rata eli toinen kisa koko turnauksessa oli ihan älytön. Mutkia oli kokoajan ja ne olivat todella jyrkkiä. Virheitä ei saanut tehdä ja piti kovaa ajaa että pääsi hyville sijoituksille.
Toinen normaali rata oli huomattavasti helpompi ja sen voitinkin molemmilla kerroilla.


Ovaaleissa kannatti ajaa itse aika-ajot jolloin pääsi hyville sijoituksille. Normaaleissa radoissa ei. Tässä oli semmoinen automaattinen systeemi että se parhaimmillaan laittoi sinut sijalle 11 jos et halunnut ajaa aika-ajoja.
Tää oli kyl näppärä noissa brutaaleissa kisoissa kun tota parempaa ei olis kuitenkaan saanut millään.


Autoa piti itse säädellä että se kulki hyvin kisoissa. Ovaalissa ja normiradassa asetukset olivat hyvinkin erilaiset. TMR oli Save Stateilla testaillut suhteellisen hyvät asetukset joilla sitten pärjäsi kisoissa.
Nämä asetukset katoin sen videoista. Olis ollu aika hitonmoinen homma selvittää noi itse kun olisi ollut paljon eri vaihtoehtoja. Enkä halua itse käyttää mitään Save State treenejä.

Tässä on vielä ihana juttu, että kun peli on nimetty tämän Bill Elliottin mukaan, niin tottakai se oli joka kisassa ensimmäinen (tai toinen jos sinä voitit).
En kyllä tykkää yhtään tuollaisesta tyylistä. Pakko joka kisassa pärjätä tosi hyvin ja ei voi yhtään rennommin ajaa.

Hommahan meni sitten siihen että lähes kaikki kisat piti voittaa jos mieli mestariksi. Ovaalit oli tosi helppo voittaa ja tuo jälkimmäinen normaali kisakin ihan suht helppo. Eli näistä tuli täydet pisteet minulle.
Tuo sadistinen toinen "normaali" rata meni muistaakseni sijoituksella 4 molemmilla kerroilla. Parempaan en pystynyt vaikka päivän tahkosin pelkästään tuota yhtä kisaa :P

Pistetilanne oli ennen viimeistä kisaa sellainen että minun oli pakko tulla vähintään toiseksi että voitan koko homman. Ihan älytöntä vaikka niin hyvin olin ajanut muut kisat.


Onneksi tämä on nyt ohi, aluksi ei edennyt mihinkään, mutta sitten yhdessä päivässä eteni monta kisaa. Oli pakko lopettaa ja jatkaa myöhemmin kun oli kädet jo niin kipeänä :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti