keskiviikko 16. lokakuuta 2019

TaleSpin


Games Beaten: 33/709
Genre: Shooter
Goal: Defeat Iron Vulture (Level 8)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 4/10

Ensimmäinen Shooter jonka olen läpäissyt ja erittäin hyvä sellainen :)
Baloo-karhu on saanut tehtäväkseen hakea asiakkaiden paketteja lentokoneellaan. Rosvo-Rudolf Don Karnage joukkoineen yrittää estää tämän koska ilkeily on rosvojen hommaa. 

Baloolla lennellään pitkin maita ja mantuja ampuen rosvoja. Kahdeksan kenttää on koluttavana ja laatupelin tyyliin, ne ovat hyvinkin erilaisia.

Aluksi peli tuntuu vähän hidastempoiselta. Mutta kun peli etenee, saa lentokoneeseen päivityksiä ja homma muuttuu sulavammaksi. Päivityksiä koneeseen saa jokaisen kentän jälkeen kun heittää vähän taaloja tiskiin.
Pelissä ei ole loputtomia continueja mutta kaupasta saa ostettua lisäelämiä ja continueja. Ihan hyvää vaihtelua perinteiselle menolle.

Tässä pelissä on todella loistava ominaisuus; lentokoneella voi lentää myös taaksepäin. Pelihän on autoscroller eli ruutu rullaa automaattisesti eteenpäin, mutta kun vaihtaa koneen suuntaa, lähtee ruutu rullaamaan tähän samaan suuntaan koneen kanssa.
Hauska ominaisuus jonka ansiosta ei paniikki iske jos meinaa jäädä jotain tavaroita keräämättä.

Kentissä on paljon piilotettuja tavaroita joten tässä kannattaa ampua kokoajan joka suuntaan. Välillä ilmaan ampuessa löytyy myös bonuskenttä josta saa mukavasti rahaa ja lisäreitä.
Pomot ovat kyllä melkoisen hauskoja ja muutama loppupään pomo haastavakin. On tärkeää, että kerää paljon rahaa kentistä päivityksiä varten sillä pomotaistelut helpottuvat jonkin verran paremmalla lentokoneella.
Viimeinen pomo aiheutti hieman harmaiden aivosolujen tiukempaa rasitusta. Kyseessä on iso Vulture -alus joka pitää tuhota. Peräpäässä olevat potkurit on se kohde, jota täytyy tykittää jotta homma saadaan pakettiin.
Olin pitkään siinä uskossa, että alukseen ei saa osua ja ampuminen täytyy tehdä aluksen alapuolella olevasta vapaasta tilasta. Ei tässä muuten olisi ollut mitään, mutta ruudun valtasi myös perus viholliset joiden väistely tässä kapeassa alueessa oli tuskallista.
Tuli kyllä tyhmä olo kun tajusi, että kyllähän itse alukseen saa osua, ja potkureihin voi näin ampua ihan suoraan. Helpostihan se sitten tuhoutui.


Hauska peli jonka pariin tulee aina silloin tällöin palattua :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti