keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Mega Man 6


Games Beaten: 34/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Dr. Wily

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 2/10

Tätähän ei koskaan julkaistu Euroopassa joten ainut miten tätä pääsi aikoinaan pelaamaan oli emulaattorien avulla. Kaverin kanssa tätä aluksi testailtiin ja pelattiin Robotmasterit läpi mutta siihen se sitten jäi.Itse sitten jonkin aikaa myöhemmin pelasin tämän itsekseni loppuun asti.

Capcom ei olisi halunnut tehdä enää NESille Mega Man -peliä, mutta Nintendo halusi vielä yhden. Se vähän näkyy tässä vaikka peli onkin laadukas.

Salaperäinen Mr. X halusi järjestää turnauksen jossa maailman vahvimmat Robotmasterit ottavat mittaa toisistaan. Kun enää kahdeksan vahvinta Robotmasteria on jäljellä, kaappaa Mr. X ne itselleen ja käyttää niitä maailmanvalloitukseen.
Mega Man lähtee jälleen pelastamaan maailmaa mutta kohde on vain eri. Kun Robotmasterit ja Mr. X:n tukikohta on tuhottu, paljastuu hän yllätys yllätys Dr. Wilyksi. Tämä tuli varmaan kaikille suurena järkytyksenä!

Turnauksen finaaliin selvisi seuraavanlaiset Robotmasterit: Bilzzard Man, Wind Man, Flame Man, Plant Man, Tomahawk Man, Yamato Man, Knight Man & Centaur Man.
Tämä NESin viimeinen Megis on oikein hyvä peli. Ei ole niin pahoja tasapaino-ongelmia kuin viidennessä osassa. Mega Buster on saatu parempaan tasapainoon eikä lisäreitäkään tipu niin tiheään tahtiin.
Ainut mikä tässä on mennyt melkoisen pieleen on Mega Manin liukuminen. Kaikissa muissa osissa missä on liukutakli käytössä, pystyy liukumisen aikana hyppäämään. No, tässä kuudennessa osassa ei tätä voi tehdä ja hyppy onnistuu vain kun liukuminen on loppunut.
Tämä aiheuttaa monia typeriä kuolemia kun ei osaa arvioida miten pitkälle Mega Man liukuu. Monesti tulikin sitten vain käveltyä eteenpäin liukumisen sijaan.

Rush -koira on saanut kunnon päivityksen ja se yhdistyykin nyt osaksi Mega Manin pukua.
Löytyy kaksi eri versiota, Jet ja Power.
Jetin avulla Mega Man pystyy lentämään pienen hetken päästäkseen paikkoihin minne ei muuten pääse. Tämä nopeuttaa myös kulkemista kun ei tarvitse kaikkia vihollisia tuhota vaan niiden yli voi vain lennellä :)
Power puvulla sitten voi rikkoa tietynlaisia palikoita jotka avaavat oikoreittejä tai muita salaisuuksia. Tämä puku tehoaa myös joihinkin loppupään pomoihin melkoisen hyvin.
Pukujen ainut miinus on että niiden kanssa ei voi tehdä liukutaklia. Joutuu välillä vaihtelemaan normaalin puvun ja Rush pukujen välillä.

Tästäkin pelistä löytyy Beat -lintu mutta sillä ei ole juurikaan käyttöä. Mielummin hyödyntää Robotmastereilta saatuja aseita.

Kentät ovat hyvännäköisiä ja niillä kaikilla on selkeä oma teema. Hienosti on saatu vivahteita eri maailman kolkista. Vaikeusaste on aikalailla kohdillaan.
Robotmastereissa on aika hyvä tasapaino, suhteellisen samalla tasolla ovat kaikki. Hankalin päihittää on Tomahawk Man jonka liikkeitä on hieman vaikea lukea. Noh, Plant Barrierilla tämän Robotmasterin saa tuhottua leikiten.
Centaurman on mielenkiintoinen idea, Kentauri robotti! Se oli ensimmäinen, minkä sain nujerrettua tästä kahdeksikosta.
Tuttuun tapaan tässäkin on kaksi linnaa, Mr. X:n ja Dr. Wilyn. Kentät ovat ihan ok tasoa, ei mitään hirmu mullistavaa mutta ei niin huonoakaan. Musiikit on tuttua ja turvallista uudempien Mega Man -pelien rallatteluja.
Näissä kentissä joutuu Rush -pukuja hyödyntämään toden teolla sillä jotkin kohdat on hankalia tai jopa mahdottomia mennä ilman.
Ennen kuin siirrytään Wilyn linnan syövereihin, täytyy Mr. X pistää kuonoon. Pomon idea on ihan hauska, jättimäinen piikkipallo joka roikkuu ketjun päässä ja heiluu puolelta toiselle. Heikkous on Flame Blast mutta Youtube videoiden myötä selvisi että Rushin Power -adapteri tehoaa myös tähän! Sillä pystyy myös muuttamaan piikkipallon suuntaa oikeanlaisella rytmityksellä.
Vaikka Mr. X:n taistelu olikin mielenkiintoinen niin kyllä huomaa, että on ollut ideat lopussa pomojen suhteen, ne ovat todella mitäänsanomattomia. Etenkin Wilyn kentässä vastaan tuleva kuplia ampuva ja renkailla rullaava tykki. Pliis :D
Tässä kuudennessa pelissä kaikki Dr. Wilyn kanssa kohtaamiset on laitettu samaan kenttään. Sillä onkin kolme muotoa vaikkakin kaksi niistä on lähes identtisiä. Viimeisenä muotona jo perinteeksi muodostunut avaruusalus.
Jännä ratkaisu että kaikkiin kolmeen muotoon tehoaa sama ase, Silver Tomahawk. Sitä kannattaakin säästellä tätä taistelua varten sillä sen avulla on huomattavasti helpompi osua.
Lopussa Dr. Wily saatiin vihdoinkin satimeen kaikkien näiden vuosien jälkeen!
Tässäkin osassa musiikit ovat todella laadukkaita ja mukaansa tempaavia ja yleismeininki todella hyvä. Robotmasterit tarpeeksi haastavia ja grafiikka on nättiä. Suosittelen jos ei ole tullut vielä vastaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti