torstai 24. lokakuuta 2019

Othello


Games Beaten: 115/709
Genre: Strategy
Goal: Win Against Level 5 Computer

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 9/10

Tälläiset pelit ovat kyllä meikäläisen akilleen kantapää. Mulla ei oo semmosta ennakoivaa ajattelua tälläisten pelien kanssa.
Othello, ei ollut mitään hajua kyseisestä pelistä ennen tätä kertaa. Perustuu yli sata vuotta vanhaan lautapeliin.
Pelataan vastustajan kanssa, toisella pelaajalla on mustat ja toisella valkoiset nappulat. Nappuloita laitetaan vuoronperään laudalle ja yritetään värjätä vastustajan nappuloita oman värisiksi.
Värjäys onnistuu vaan, jos rivin toisessa päässä on oman värinen nappula. Se kummalla on enemmän oman värisiä nappuloita laudalla sen täytyttyä, voittaa pelin.


Tason 5 tietokonevastustaja piti päihittää. Tähän tasoon pääsi ainoastaan jos voitti nelosen ensin.

Aloittelin testailun ihan helpommasta vaikeusasteesta. Tästäkään aluksi tullut mitään mutta sääntöjen tajuamisen jälkeen voitto irtosi.

Siirryin suoraan neloseen ja voi pojat että se oli hankala! Piti ajatella monta askelta etukäteen ja virheitä ei saanut juurikaan tehdä, muuten tuli heti kuittaus vastustajalta.
Homma ei lähtenyt sujumaan yhtään, oli pakko katsoa vinkki tube videosta. Hieman alkua katselin ja pääsin sitten sisälle miten pitää edetä.

Tää peli on tehty niin, että tietokone tekee aina samat ratkaisut jos itse teet samat kuin aikaisemmalla kierroksella. Tämä antoi edun että pystyi testailemaan erilaisia tilanteita ja sitä myöten pakosti voittamaan. Mielenkiintoinen ratkaisu.

Välillä tietokone mietti omaa siirtoaan todella pitkään. Siinä odotellessa kerkesi selaamaan Facebookia yms. Toki hyvä että tuota miettimisaikaa oli että pystyi miettimään omaa siirtoaan mut c'moon.

Hieman tuon alun jelpin avulla pääsin kuin pääsinkin 4-tason tietokoneen läpi. Pääsin melkein vitosenkin samaan saumaan, se voitti vain kahdella pisteellä. Hieman ärsytti.

Huomasin että 5-tason tietokone toimii ihan samalla tavalla kuin nelonen eli samalla kaavalla pääsi läpi. En tiedä mitä ne on miettinyt kun tämän pystyi tällein menemään. Ihan hyödytön tuo 5 -taso.

Ärsyttävä piirre oli että jos kämmäsi vitosessa, joutui vetämään nelosen uudelleen.
No, en enään jaksanut ruveta sen kanssa pähkäilemään vaan katsoin koko ratkaisun videolta että pääsee nopeasti vitosta hakkaamaan.
Sitten kun huomasi että vitonen toimii ihan samalla tavalla, niin sehän meni helposti läpi kun niin monesti joutui nelosta pelaamaan :D


Tässä olisi kyllä mennyt vuosi ilman tuota pientä vinkkiä. Siksi vaikeusasteeksi 9, pirun hankala peli meikälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti