lauantai 12. lokakuuta 2019

Nintendo World Cup


Games Beaten: 13/709
Genre: Sports
Goal: Win Championships (Tournament Mode)

Arvosana: 10/10
Vaikeusaste: 6/10

Yleensä en jalkapallopeleistä perusta mutta tämä on timanttia!
Peli kuuluu Technosin luomaan Nekketsu Koha Kunio-kun -pelisarjaan. Hahmot ovat lyhyehköjä ja ihan kaikkia oikean elämän sääntöjä ei noudateta.

Hauskan tästä jalkapallosta tekee se, että ei ole tuomaria lainkaan. Vastustajia voi runnoa ihan huoletta ja viimein ne jopa kuolevat kentälle, maalivahtia myöten :D
Mikä voisi olla hauskempaa potkia pallolla vastustajista ilmat pihalle tai pistää puoli joukkuetta superpotkulla kanveesiin!
Toki sivurajat ja kulmapotkut ovat pelissä mutta se on vain hyvä asia.


Peliin on laitettu myös superpotkuja ja jokaisella joukkueella on omansa. Superpotkut tehdään saksipotkulla, puskemalla tai kävelemällä tietty määrä askelia ja tämän jälkeen tehden laukauksen.
Askeleiden määrä vaihtelee joukkuekohtaisesti, jollain joukkueella se voi olla yksi askel, jollain taas kuusi askelta.
Superpotkuja on rajallinen määrä, 10 kappaletta. Yhdessä erässä niitä voi käyttää viisi kappaletta. Todella hyvä että näitä ei voi loputtomasti käyttää, sillä ne on melkoisen helppo tehdä kun saa rytmin kohdilleen.
Joukkueita on kaksitoista kappaletta ja niiden järjestys on aina sama. Järjestys menee seuraavanlaisesti: Cameroon, Japan, France, Russia, Spain, England, Mexico, Holland, Brazil, Italy, Argentina, W. Germany.
U.S.A. on myös pelissä mukana ja se tulee sen joukkueen tilalle millä itse pelaa. Eli jos on valinnut itselleen vaikka Mexicon, on tässä slotissa vastassa U.S.A.. Sama homma viimeisen matsin kanssa mutta silloin vastassa on Argentina jos haluaa Saksalla pelata.

Tässä ei voi ohjata kuin yhtä hahmoa mutta homma toimii. Välillä kyllä saa juosta kentän toiselta puolelta toiselle kun omat pelaajat sössivät tilanteita :D

Ennen matsia voi muutamia säätöjä tehdä. Voi vaihtaa pelaajia ja määritellä pelitaktiikoita. Itse en juurikaan pelaajavaihtoihin koske vaan säädän vain pelitaktiikoita. Hyvä laittaa omat pelaajat laukomaan maalille päin tai taklaamaan.

Puoliajat ovat aika pitkiä vaikka kellossa on vain 4 minuuttia. Tässä pelissä on kuuluisat Nintendo-minuutit jotka kestävät tavallista pidempään.

Helppo tämä ei missään nimessä ole, loppupään matsit ovat todella haastavia. Argentina on pelin pahin vastustaja vaikka se on vain semifinaalissa vastassa. Ukot ovat paljon nopeampia kuin oman joukkueen ja Argentinan superpotku on yksi pelin parhaimmista, menee melkein aina maaliin.

Viimeinen vastustaja, W. Germany ei ole läheskään niin haastava lähinnä niiden surkean superpotkun takia.
Peliin saa todella paljon haastetta jos haluaa. Tämä onnistuu pelaamalla peli läpi W. Germanylla. Kun superpotkuja ei voi hyödyntää niin hyvin kuin muilla joukkueilla, joutuu maaleja tekemään paljon enemmän muilla keinoin. Kun viimeisenä vastustajana on vielä tuo pahamaineinen Argentina, on kyllä melkoisesti haastetta!
Vahva suositus tälle! Kaksinpelinä tästä saa vielä enemmän irti kun yksinään. Tässä on myös nelinpelimahdollisuus mikä on harvinaista NESillä. Moninpelikentissä on aika mielenkiintoisia ratkaisuja.

Pystyy pelaamaan kivisellä kentällä, betonilla ja jopa jäällä :D
Soundtrack on vielä hemmetin kova, eipä Nekketsu -sarjan peliltä voi muuta odottaakaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti